“Camera picturii”, locul unde copiii și adulții se exprimă liber prin culori

96 de vizualizări
Foto: Adelina Miron – Cultura la Dubă
Pe Strada Doctor Victor Babeș din Iași, la numărul 7, există o cameră destinată exprimării libere prin pictură. Copiii, adolescenții și adulții sunt așteptați ca între cei patru pereți să înceapă călătoria într-un univers infinit de idei, scrie Cultura la Dubă.

„De-a lungul timpului am observat că avem nevoie de un spațiu în care să ne exprimăm liber, pentru că metoda asta convențională, la masă, te limitează. Tu nu poți să fii creativ dacă ți se impune să stai într-un în loc. Nu poți să fii creativ la cel mai înalt nivel dacă ți se impune o temă, dacă ți se spune cum să faci ceva, cum să faci un peisaj, cum să faci un copac”, spune Anca Coțovanu, artist vizual stabilit în Iași și inițiatoarea proiectului „Camera picturii”.

După ce a predat Educație plastică copiilor din mediul rural și a fost dezamăgită de mentalitatea retrogradă cu care s-a întâlnit în sistemul educațional românesc, Anca Coțovanu a creat contextul prin care pune în practică conceptul ”non-teacher” – încurajarea exprimării libere prin absența temelor și indicațiilor de lucru – inspirată fiind de practica popularizată în Europa de pedagogul francez Arno Stern.

Citește articolul complet pe culturaladubă.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

O elevă de 17 ani din Satu Mare a dat #foaiagoală la simulare, dar a scris 6 pagini de nemulțumiri și revendicări. Tânăra este Andy Varga, președinta Consiliului Elevilor Satu Mare

Mama unei eleve a publicat pe internet lucrarea fiicei sale de la simularea examenului de Bacalaureat, proba scrisă de Limba și literatura română. Pe foaie apare ștampila Colegiului Național Mihai…
Vezi articolul