Campanie inedită de prezentare a specializărilor pentru studenți, la admiterea la facultate la Universitatea din București, cu cinci supereroi care au diverse puteri, desenați de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică

1.834 de vizualizări
Foto: Universitatea Bucuresti/unibuc.ro
Campanie inedită a Universității din București, în deschiderea sezonului de admitere la facultate, master și doctorat 2022. Universitatea a creat o grilă cu cinci supereroi, fiecare pentru un domeniu principal de specializări, fiecare având puteri și putând să și le dezvolte. Este o noutate în peisajul academic actual. „Eu cred foarte mult în generația actuală și cea viitoare. Cred că acești tineri sunt cei care vor schimba lumea pentru că au calități echivalente cu atributele unor Supereroi. De aici s-a născut și ideea aceasta, a Supereroilor UNIBUC”, a declarat rectorul Marian Preda, potrivit comunicatului de lansare a campaniei.

“Ceea ce facem noi în Universitate, prin activitatea de educare, de cercetare sau de implicare civică a tinerilor, este să potențăm aceste puteri ale lor și să le transformăm în superputeri prin cunoaștere și inovare, prin dorința continuă de a ști, de a fi de partea adevărului științific și de acționa potrivit acestuia. Îi așteptăm pe toți acești Supereroi la Universitatea din București pentru a le dezvolta puterea de a face o lume mai bună”, a afirmat rectorul Universității din București.

Universitatea din București are în componență 19 facultăți, 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și 9 stațiuni de cercetare.

Campania vine și pe fondul scăderii de la an la an a numărului de potențiali studenți. Potrivit Ministrului Educației anul acesta sunt cei mai puțini candidați înscriși la Bacalaureat din istoria postdecembristă a României.

Supereroul „luptă pentru o societate incluzivă și dreaptă, sau că găsește soluții la cele mai complicate probleme de sănătate, fie că descoperă noi tehnologii pentru o viață mai ușoară și mai atentă cu mediul, sau că sprijină armonia socială globală prin cunoașterea limbilor și a culturilor lumii, este cel care folosește forța cunoașterii, a adevărului și a binelui”, potrivit comunicatului instituției.

Supereroii au nume inspirate din domeniile de studiu pe care le grupează – Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, iar la reprezentarea lor grafică au contribuit studenții programelor de studiu de la o altă universitate – cei de la Licență Animație anul I și Licență Scenaristică-Filmologie anul III din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și profesorii lor, anunță universitatea. Coordonatorii proiectului au fost drd. Mirabela Amarandei (UB) și conf. univ. dr. Matei Branea (UNATC).

Comunicatul integral aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Peste 100 de acte normative trebuie aprobate pentru implementarea Legii Învățământului Superior / Până la finalul acestui an vor fi emise 8 Hotărâri de Guvern – proiect în consultare publică

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de ordin privind aprobarea unor măsuri tranzitorii aplicabile la nivelul sistemului naţional de învățământ superior pentru aplicarea noii Legi a Învățământului…
Vezi articolul

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cinci facultăți din 15 vor avea activități doar față în față, unele vor face online până la limitele maxime admise, la studiile de licență

Cinci dintre cele 15 facultăți ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu profile deopotrivă teoretice și aplicate, au optat să facă exclusiv față în față activitățile de curs, de…
Vezi articolul

Drepturile și obligațiile studenților, în dezbatere publică. 8 ore pe zi pentru activități didactice, asistență psihologică gratuită, plan de intervenție pentru studenții cu dizabilități, printre noutăți

Ministerul Educației a pus în consultare publică Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului. Limită de 8 ore pe zi pentru activități didactice, asistență psihologică gratuită, plan de intervenție specializată pentru studenții…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

ULTIMA ORĂ Cele nouă mari universități din Consorțiul Universitaria cer să fie implicate “imediat” în elaborarea Legii educației / Rectorii solicită să fie recunoscută diploma de master didactic cu dublă specializare, finanțarea universităților în funcție de performanța, exceptarea de la blocarea organizării concursurilor de ocupare a posturilor

Cele nouă mari universități care compun Consorțiul Universitaria cer oficial să fie implicate “imediat” în elaborarea Legii educației anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu. “Necesitatea implicării Consorțiului Universitaria în definirea noului…
Vezi articolul