Câteva sute de cadre didactice au protestat la Craiova: „România educată ne-a scos în stradă”

790 de vizualizări
Foto: FSLI
Câteva sute de cadre didactice, membre ale Sindicatului Învăţământului „Spiru Haret” Dolj, au pichetat, joi, Prefectura din Craiova, în semn de nemulţumire faţă de nivelul scăzut al salariilor, protestatarii susţinând că au fost scoşi în stradă de „România educată”, relatează Agerpres, potrivit G4Media.ro.

„Protestăm pentru nivelul salarizării din sistemul de învăţământ, dar şi pentru indiferenţa guvernanţilor la problemele din învăţământ. Traversăm una dintre cele mai triste perioade din sistemul de învăţământ preuniversitar. Deviza acţiunii noastre este «România educată scoate salariaţii din învăţământ în stradă». Educaţia nu mai poate aştepta, trebuie să ne îngrijim de prezent, trebuie să avem grijă şi de viitor. Din păcate, salariile au rămas îngheţate de mult, iar preţurile s-au dublat de la un an la altul, cresc de o oră la cealaltă”, a afirmat preşedintele Sindicatului Învăţământului „Spiru Haret” Dolj, Nicuşor Cotescu.

Cadrele didactice acuză Guvernul de dezinteres privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ, ceea ce conduce la creşterea gradului de sărăcie a personalului, care este în imposibilitatea de a avea un trai decent.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
O voce pentru educatie

A fost înființată „Alianța O voce pentru educație”, formată din societatea civilă și mediul privat / Susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România, inspirate de concluziile proiectului România Educată

Prima întâlnire extinsă de lucru a alianței „O Voce pentru Educație” a avut loc miercuri și au participat 180 de lideri din mediul educațional și de business, reprezentanți ai părinților…
Vezi articolul