Cazul internatului din Odorheiu Secuiesc. Opt anchete, anunțate de autorități: cinci de Prefectura Harghita, trei de Ligia Deca

983 de vizualizări
Internat Odorheiu Secuiesc / Foto: ISU Harghita
Prefectura Harghita a anunțat formarea unei echipe mixte care să identifice cauzele care au dus la prăbuşirea internatului Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit şi trei adolescente au fost rănite. Fiecare instituţie din comisie va efectua verificări pe linia proprie de competenţă, potrivit Agerpres.

Verificările pentru aflarea cauzelor vor fi făcute de cinci instituții:

Consiliul Judeţean Harghita

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita

Inspectoratul Judeţean în Construcţii

Inspectoratul Teritorial de Muncă

Inspectoratul Şcolar Judeţean

Din această comisie fac parte prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, şefii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar fiecare instituţie va efectua verificări pe linia proprie de competenţă, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat astăzi că în prezent este în desfășurare o anchetă a Poliției, a Parchetului „și vom demara și noi o acțiune a Corpului de Control al Ministrului Educației pentru a vedea dacă există prevederi din educație care nu au fost îndeplinite; este o procedură normală în astfel de cazuri. E important să dăm mesajul că oricine va fi vinovat va suporta consecințele”. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat cazul prăbuşirii internatului din Târgu Mureş, fiind deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gianina Oreviceanu, pentru Agerpres.

Totodată, Prefectura a solicitat Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă să efectueze analize proprii la nivel local pentru identificarea măsurilor ce se iau la instituţiile de învăţământ aflate în administrare pe perioada efectuării lucrărilor de reparaţii, reabilitări, construcţii şi să stabilească măsuri organizatorice necesare desfăşurării în condiţii de siguranţa a procesului de învăţământ, conform Agerpres.


3 comments
  1. Doamna Deca, daca avea personal calificat să facă anchete, trebuia să se ocupe înainte să cadă cladirea peste copii. Păcat de acel copilaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amnistierea plagiatorilor nu este prevăzută în Romania educată. Întrebat dacă măsurile care îi favorizează pe plagiatori au susținerea Cotroceniului, ministrul Cîmpeanu a răspuns: Administrația Prezidențială va analiza proiectele de legi în momentul în care ele vor veni la promulgare

Propunerea de renunțare la titlul de doctor prin act unilateral de voință nu are acordul Cotroceniului, a lăsat să se înțeleagă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o dezbatere publică pe proiectul…
Vezi articolul

„Mutarea activității didactice în online a scos la iveală diferite atitudini incalificabile ale unor profesori” – Horia Onița, președinte ANOSR. „Nu ți se pare că ești penibilă?” – reacția unui profesor la adresa unei studente care a folosit apelativul „domn’ profesor” în loc de „domnule profesor”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) semnalează faptul că în perioada desfășurării online a activității didactice, pe platformele de socializare a fost dezvăluită atitudinea nepotrivită a unor cadre…
Vezi articolul