CCR: Legea care interzice orice referire la identitatea de gen în școli este neconstituțională

3.121 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen în școli, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Legea, inițiată de PMP și adoptată pe 16 iunie de Parlament, interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”, precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.

Sursă foto: Pixabay

Citește mai mult pe G4Media.ro

3 comentarii
 1. Conceptia amendamentului a fost deficitara din pacate. Ar fi trebuit rezumata doar la invatamantul preuniversitar unde astfel de discutii nu isi au locul in nici un mod. Minorii nu doar merita dar au si nevoie de o astfel de protectie impotriva unei indoctrinari de care beneficiaza doar trusturile farmaceutice care ii vor indopa cu varii tipuri de hormoni specifici sexului opus si medicamente care blocheaza pubertatea. Tarile aparent civilizate care au permis promovarea identitatii de gen catre copii, acum dau inapoi si incearca sa puna piedici curentului, vezi Keira Bell (UK), blocari legislative in Australia, etc. Este OK, companiile farmaceutice pot obtine in continuare bani pentru mutilarea copiilor din alte tari, acum si din Romania! CCR a avut dreptate, sa speram ca noul parlament poate legifera eficient pentru protectia minorilor si impotriva indoctrinarii de gen?

 2. Liber la ideologizare…
  Nu de asta am luptat impotriva comunismului?
  ,,Lupta de clasă ” are noi actori. Nu mai sunt burghezo-mosierii cei incriminați, ci cei care folosesc cuvinte precum:
  Mama, tata, baiat , fată.
  Grotesc!

 3. O fi diferit “genul” de “sex” dar social vorbind, ne distingem totuși prin expresia “eleva X”, “elevul Y”, “ea a făcut tema”, “el a făcut tema”. Limba înregistrează nu doar diferența de sex ci și de identitate, și vrei nu vrei, ele chiar coincid la nivel social. Ce e înăuntrul fiecăruia e treaba fiecăruia. Dar treburile personale, interioare, sunt diferite de cele sociale. Cred că e cazul să nu mai confundăm. Ceea ce contează este tonul folosit și ideile folosite în legătură cu o persoană, indiferent de sex sau gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul de lege care prevede stimulent de risc pentru profesori în preuniversitar și universitar, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru orele predate în starea de urgenţă şi alertă, a fost adoptat pe articole de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, marţi, Proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Votul final…
Vezi articolul