CCR: Legea care interzice orice referire la identitatea de gen în școli este neconstituțională

3.112 vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen în școli, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Legea, inițiată de PMP și adoptată pe 16 iunie de Parlament, interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”, precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.

Sursă foto: Pixabay

Citește mai mult pe G4Media.ro

3 comentarii
 1. Conceptia amendamentului a fost deficitara din pacate. Ar fi trebuit rezumata doar la invatamantul preuniversitar unde astfel de discutii nu isi au locul in nici un mod. Minorii nu doar merita dar au si nevoie de o astfel de protectie impotriva unei indoctrinari de care beneficiaza doar trusturile farmaceutice care ii vor indopa cu varii tipuri de hormoni specifici sexului opus si medicamente care blocheaza pubertatea. Tarile aparent civilizate care au permis promovarea identitatii de gen catre copii, acum dau inapoi si incearca sa puna piedici curentului, vezi Keira Bell (UK), blocari legislative in Australia, etc. Este OK, companiile farmaceutice pot obtine in continuare bani pentru mutilarea copiilor din alte tari, acum si din Romania! CCR a avut dreptate, sa speram ca noul parlament poate legifera eficient pentru protectia minorilor si impotriva indoctrinarii de gen?

 2. Liber la ideologizare…
  Nu de asta am luptat impotriva comunismului?
  ,,Lupta de clasă ” are noi actori. Nu mai sunt burghezo-mosierii cei incriminați, ci cei care folosesc cuvinte precum:
  Mama, tata, baiat , fată.
  Grotesc!

 3. O fi diferit “genul” de “sex” dar social vorbind, ne distingem totuși prin expresia “eleva X”, “elevul Y”, “ea a făcut tema”, “el a făcut tema”. Limba înregistrează nu doar diferența de sex ci și de identitate, și vrei nu vrei, ele chiar coincid la nivel social. Ce e înăuntrul fiecăruia e treaba fiecăruia. Dar treburile personale, interioare, sunt diferite de cele sociale. Cred că e cazul să nu mai confundăm. Ceea ce contează este tonul folosit și ideile folosite în legătură cu o persoană, indiferent de sex sau gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Soția matematicianului Radu Gologan a fost testată pozitiv COVID-19. “Ne facem treaba, ne-am ținut cursurile online. DSP a sunat și a promis că urmează să vină o salvare să o ducă într-un centru medical să o evalueze. Ceea ce nu s-a întâmplat, așteptăm de 24 de ore”

Soția matematicianului Radu Gologan, Roxana Goga, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Contactat de Edupedu.ro, profesorul universitar a povestit că “acum 3 zile a început să tușească, am mers…
Vezi articolul

Firmele de transport, obligate să asigure naveta elevilor sub sancţiunea retragerii licenţei – prevede un proiect de lege aprobat de Guvern fără dezbatere şi fără transparenţă

Transportul rutier intrajudeţean va intra în sfera serviciilor publice, iar transportul elevilor, al persoanelor cu dizabilităţi, al pensionarilor şi al categoriilor de persoane defavorizate care beneficiază de facilități de transport…
Vezi articolul