Ce-i așteaptă pe studenții români din străinătate, în toamnă. British Council: Cursuri predate online, în campus, în prima parte a anului academic

1.921 de vizualizări
Clasamentul internațional al universităților
Clasamentul internațional al universităților Foto: Pixabay com
Cei aproximativ 9.000 de studenți români care studiază în Marea Britanie vor învăța mai mult în campusuri decât în sălile de curs, educația online devenind parte integrată a sistemului de predare la universitățile britanice. Edupedu.ro a vorbit cu experții de la British Council pentru a contura o imagine de ansamblu a modului în care se vor desfășura studiile în anul academic 2020-2021, în Marea Britanie, de departe destinația favorită a tinerilor români care pleacă la studii în străinătate.

Mai multe universități din Marea Britanie, printre care Manchester University, Universitatea Cambridge sau Queens University din Belfast au anunțat deja că în 2020-2021 cursurile lor vor fi predate online, păstrând însă deschisă opțiunea unor forme de predare mai restrânse (ex. seminarii) în campus, cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare. Universitățile Oxford, Edinburgh și Cardiff planifică o abordare mixtă (blended), cu o combinație de cursuri în campus și online, cel puțin pentru prima parte a anului academic”, se arată în răspunsul exerților de la British Council.

De asemenea, ei mai precizează că „pentru anul academic următor, unele universități din Marea Britanie ar putea recurge la amânarea datei de începere a cursurilor sau ar putea începe anul cu predare online la aceleași standarde înalte, urmând ca predarea tradițională să fie reluată ulterior.”

În ceea ce privește predarea online, aceasta s-ar putea desfășura și din țările de origine, pentru studenții străini, dacă restricțiile de circulație vor reveni, însă universitățile britanice îi vor informa direct pe tineri în privința politicilor de călătorie și cazare, în conformitate cu recomandările autorităților.

British Council urmărește îndeaproape deciziile acestora, pe măsură ce sunt anunțate. Studenții internaționali care se gândesc să studieze la o universitate din Marea Britanie din septembrie 2020 sunt încurajați să contacteze universitatea aleasă pentru a afla cum se adaptează la Covid-19, cum se pot pregăti pentru începutul anului academic din toamnă și ce va implica acest lucru în ceea ce privește aranjamentele de călătorie și cazare”, mai precizează experții.

Pentru sfaturi si sprijin, British Council le recomandă studenților să acceseze portalul Study UK. Actualizări cu privire la admiteri sunt disponibile pe site-ul UCAS, iar mai multe informații generale de interes pentru studenți internaționali în contextul actual sunt disponibile și pe site-ul Universities UK.

Înscrierea la universitățile britanice continuă. Deși procesele de admitere și modurile de predare vor fi, probabil, diferite în acest an, universitățile de top ale Marii Britanii continuă să primească cu drag studenții români, iar cei doritori sunt încurajați să se înscrie, chiar dacă nu au în prezent posibiltatea de a călători în Marea Britanie conform calendarului inițial”, se mai arată în răspunsul British Council.

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro
Citește și:

 


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții cer adoptarea urgență a unui proiect de lege care interzice majorarea taxelor universitare: Este inacceptabil ca universitățile să recurgă la majorarea oricăror tipuri de taxe în criza actuală

Alianța studenților susține un proiect de lege care prevede interzicerea majorării taxelor universitare pe perioada stării de urgență, în actualul și în viitorul an universitar și îndeamnă decidenții din educație…
Vezi articolul