Cea mai mare facultate de la Harvard renunță la declarațiile privind diversitatea și incluziunea în procesul de angajare

4.296 de vizualizări
Universitatea Harvard / Foto: news.harvard.edu
Facultatea de Arte și Științe de la Harvard nu va mai solicita o declarație de diversitate, incluziune și apartenență ca parte a procesului de angajare a cadrelor didactice, a anunțat luni dimineață Nina Zipser, decanul departamentului de afaceri și planificare al facultății, într-un e-mail, relatează publicația The Harvard Crimson, potrivit G4Media.ro.

Zipser a scris că ea și decanul FAS, Hopi E. Hoekstra, „au făcut această schimbare ca răspuns la feedbackul primit de la numeroși membri ai facultății”, care și-au exprimat îngrijorarea că cerințele existente erau „prea înguste în ceea ce privește informațiile pe care încercau să le adune” și potențial confuze pentru candidații internaționali.

În schimb, FAS – cea mai mare facultate a universității – va solicita o declarație de serviciu despre „eforturile candidatului de a consolida comunitățile academice” și o declarație despre modul în care candidatul va promova un „mediu de învățare în care studenții sunt încurajați să pună întrebări și să-și împărtășească ideile”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
  1. După odiseea ideologiei bolnăvicioase se revine la normalitate și meritocrației.
    Un semnal bun.

    Teama mea este că în timp ce Vestul va renunța la ideologia de gen, noi peste 5-10 ani (întârziați in toate ca de obicei ) abia vom spune că este foarte bună oferind pe lângă locurile pt romi si ces si locuri rezervate pt lgtbieq+ la licee si la cele mai bune facultăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu / Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație

UPDATE: Ministrul Cîmpeanu a reacționat în urma publicării articolului și a precizat că deja peste 45 de mii de profesori au fost formați și au competențe digitale. Știrea inițială: În…
Vezi articolul

Peste 27 de milioane de euro, la dispoziția universităților pentru proiecte de modernizare a căminelor și spațiilor de recreere și lectură din 19 campusuri, până la sfârșitul anului 2025 – lista intermediară

Căminele și spațiile de recreere și lectură din 19 campusuri universitare din țară vor fi extinse și modernizate până la sfârșitul anului 2025, prin apelul de proiecte „Modernizarea infrastructurii universitare…
Vezi articolul