Cei mai buni doi șahiști ai României au primit wildcard-uri în primele etape ale turneului internațional Grand Chess Tour 2022

226 de vizualizări
Cei mai buni doi șahiști ai României conform clasamentului FIDE, Bogdan Deac și Constantin Lupulescu, au primit wildcard-uri în primele etape ale turneului internațional Grand Chess Tour 2022, fondat de celebrul Garry Kasparov, multiplu campion mondial. Jucătorii români vor concura în primele două etape ale circuitului, ce se vor desfășura la București (4-15 mai) și Varșovia (17-24 mai), se arată într-un comunicat de presă.

Bogdan-Daniel Deac va juca în etapa de la București, iar Constantin Lupulescu la Varșovia. Tot în Polonia au primit wildcarduri ucrainenii Kirill Shevchenko și Anton Korobov, polonezii Jan-Krzysztof Duda și Radoslaw Wojtaszek, precum și indianul Viswanathan Anand, fost campion mondial.

Turneul Grand Chess Tour a fost fondat de cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor, multiplu campion mondial, Garry Kasparov, împreună cu miliardarul american Rex Sinquefield, supranumit și “mogulul șahului”.

Împreună cu Grand Chess Tour, căreia i se alătură doi sponsori din România, One United Properties și First Bank, Fundația Superbet va organiza două din cele cinci etape ale turneului mondial: cele de la București și Varșovia. Premiile întregului circuit ajung la suma de 1,4 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapa de șah clasic și 175.000 de dolari pentru cele de șah rapid and blitz. În fiecare etapă ale acestui turneu se înfruntă zece șahiști – aflați printre cei mai buni din lume.

Cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour sunt următoarele: Superbet Chess Classic Romania (3-15 mai), Superbet Rapid & Blitz Polonia (17-24 mai), SuperUnited Rapid & Blitz Croatia (18-25 iulie), Saint Louis Rapid & Blitz (24-31 august) și ultima etapă, Sinquefield Cup (31 august-13 septembrie), ce va avea loc chiar în Saint Louis (Missouri, USA). 

Federația Română de Șah este co-organizator și partener al etapei din România. În prezent, România se situează pe locul 27 din 186 de țări, la nivel mondial, în clasamentul FIDE.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va relua cursurile în format clasic, cu prezență fizică, din 28 martie, a decis Senatul Universității / Dacă acest sistem online a fost bun doi ani pentru a susține diplome ale universităților românești, nu poate să fie atât de catastrofic – chiar nu putem spune asta! – să îl mai aplicăm câteva, puține luni din semestrul II, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Decizia Consiliului de administrație a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin care studenții revin la cursurile cu prezență fizică pe 28 martie, a fost aprobată azi de Senatul Universității, iar până atunci…
Vezi articolul

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul