Profesor în sănătate publică: Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au compromis moral măsurile pe care le-au susținut, prin candidatura la Parlament pe listele unui partid

1.986 de vizualizări
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila si Adrian Streinu Cercel / Colaj foto: Caspa.ro și Salvati Delta
Profesor universitar la Universitatea Iowa în SUA şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș îi acuză de imoralitate pe cei mai noi candidați din partea PSD la alegerile parlamentare: profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, care este director al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală, și Alexandru Rafila – preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

“Lupta cu pandemia COVID-19 a implicat măsuri nepopulare și cu implicații pentru procesul politic și electoral – faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu”, spune specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheș – textul publicat pe pagina sa de Facebook:
Razvan Chereches / Foto: Arhiva personala

Faptul că cei doi profesori de primă imagine în pandemie – Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel – candidează pentru parlament pe listele unui partid politic este IMORAL!

Lupta cu pandemia COVID-19 a implicat măsuri nepopulare și cu implicații pentru procesul politic și electoral – faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu.

Exact la fel cum în lumea sănătății publice trebuie să declari dacă ai un conflict de interese (de exemplu, finanțare de la o firmă de farmaceutice), cei doi ar fi trebuit să își declare conflictul de interese anterior oricăror declarații profesionale!

Încrederea populației în lumea științifică va scădea și mai mult și va crește probabilitatea alunecării către știri conspiraționiste false.

Și mie mi s-a propus intrarea pe loc eligibil pe lista unui partid și am refuzat imediat – este un conflict de interese evident.

Partea tristă este că Alexandru Rafila a avut mesaje coerente și bazate pe dovezi, care acum sunt puse sub semnul întrebării.

Ca cercetător și profesor în sănătate publică, opinia mea profesională este că Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au adus deservicii majore comunicării cu populația în timpul pandemiei COVID-19, au compromis din punct de vedere moral măsurile susținute de către ei și violează etica profesională”.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Rafila și Cercel au rolul de a compromite și ceea ce a mai rămas necompromis din PSD, dacă exista asa ceva.
    România nu are nici PUTERE și nici OPOZIȚIE. Uitați-vă la Ciolacu sau la Orban…sa nu mai spun de “Globaliști”.
    O țară în care nu ai pe cine sa votezi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Andreas Schleicher, OECD, despre decizia României privind începerea școlii: Descentralizarea e bună, dacă e întărită capacitatea locală / Plus: Când are loc următoarea evaluare PISA

Descentralizarea aleasă de autoritățile române pentru începutul noului an școlar este strategia potrivită, dar ca să funcționeze e vitală întărirea capacității locale, spune, pentru EduPedu.ro, Andreas Schleicher, șeful Directoratului pentru…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul…
Vezi articolul