Cercetătorul Adrian Stănică: Tunelurile de sub Marea Neagră

31.477 de vizualizări
Foto: © Ekaterina Kriminskaia | Dreamstime.com
Trăim timpuri istorice, vremuri de mari descoperiri! Aparent fără complexe și prejudecăți sau, de fapt, fără o minimă educație elementară în domeniul științelor naturale.

În peste 30 de ani de carieră în domeniul Științelor Pămîntului și ale Mării, am fost martorul apariției și extinderii unor idei și teorii care mai de care mai năstrușnice. Cu alte cuvinte, putem spune că omenirea a primit acces la marile sale mistere, precum și la tainele bine păzite ale planetei, pentru doar 2 bani (la început, pentru că mai apoi, pe Internet, aproape totul a devenit gratuit). Iar această puzderie de publicații au adus cu sine ceea ce la început părea un șuvoi de prostii, invenții și bazaconii. Problema este că, în aceste trei decenii, șuvoiul s-a tot mărit, pînă cînd s-a transformat într-un fluviu și mai apoi, cu ajutorul social media, într-o viitură de pseudoinformații, care pot avea efecte catastrofale la nivelul societății, într-o perioadă în care educația și cunoașterea sînt mai prețioase decît aurul.

Astfel, în ultimele trei decenii, pentru unii Pămîntul s-a aplatizat, Luna a devenit o țintă din ce în ce mai mică, imposibil de atins cu piciorul (vorba aceea, se vede de departe ce mică este, normal că nu poți sta pe ea, darămite merge), iar astrologia a luat locul astronomiei. Mineralele și rocile au energii nebănuite, care ne pot ajuta sau face rău doar în funcție de data nașterii și poziția astrelor pe cer în acea zi. Iar masivele muntoase bine studiate prin toate felurile de metode geologice și geofizice, care dau informații clare despre structura lor internă, ascund de fapt în ele tuneluri uriașe, o lume ascunsă pe care, dacă am cunoaște-o, am vedea că ar fi un Paradis Subpămîntean de care sîntem ținuți special departe.

Marea Neagră nu e nici ea lipsită de asemenea idei fantastice (evit dinadins termenul științifico-fantastice). Orgoliul nu ne permite ca pe planetă să fie un singur Triunghi al Bermudelor, este musai să avem și noi așa ceva! Astfel încît o zonă cu ape periculoase, puțin adînci, cu structuri stîncoase se califică direct drept un asemenea triunghi, e drept, ceva mai mic, că atît s-a putut.

Pe sub Marea Neagră ar fi tuneluri adînci, prin care populații străvechi și-ar fi mînat turmele spre sud, spre actualul Istanbul. Alte populații ar fi plecat, la începerea Potopului lui Noe, pe jos pînă în Caucaz, mergînd astfel, cu apa crescînd, mai bine de 2.000 de kilometri. Evident, odată ajunse în Caucaz, s-ar fi îngrijit să refacă omenirea și să lanseze pe atunci viitoarea civilizație umană.

Citește articolul integral pe Dilema.ro.

Foto: © Ekaterina Kriminskaia | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Prin ceea ce scrii îmi dau seama ca ești pe dinafara, nu ai pic de imaginație și nici de chemare spirituala. Dacă așa ti-a spus stiinta, tu nu poți spune altfel. Existenta este plina de lucruri neexplicate de stiinta. Unii oameni au darul de a primi informații de pe alte planuri existențiale, nu pot explica „stiintific” ceea ce primesc, dar ce spun sunt lucruri cu mult mai mult bun simt decât ce spune stiinta.

    1. Ce bine ar fi fost daca acest site ar sterge postarile dobitocilor ca Gigi Stan. Data viitoare cand iti rupi piciorul, ai nevoie de vreo interventie chirurgicala, sa-ti faci vreo radiografie, te rugam sa dai un telefon catre celelalte planuri de existenta si sa ne lasi pe ceilalti sa traim fara sa-ti citim cuvintele tale despre „bun simt”. Multumesc!

    2. Gigi matale ești tâmpit cu acte în regulă. Ești caz de balaceanca. Cred ca au uitat aia poarta deschisă și ai evadat.

    3. Pentru unii argumentele științifice necesită un efort intelectual prea mare și atunci se multumesc doar cu argumentele „spirituale” primite din tot felul de surse discutabile. Se si cred astfel mai inteligenți, mai bine informați decât cei implicați în studiu si cercetare zeci de ani. Ei au acces la surse de informații cosmice, de …bun simț 🙂 Încă un motiv pentru care stăm destul de rău la capitolul cercetare comparativ cu alte țări. 😞

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Oana Gheorghiu / Foto: INQUAM Photos - George Calin

Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, prezentă la protestul pentru demiterea lui Cîmpeanu: Este intolerabil ca o persoană care a plagiat să conducă Ministerul Educației. Cum poate un astfel de om să ceară studenților care copiază să plece de la examene?

„Este intolerabil ca o persoană care a plagiat să conducă Ministerul Educației, adică acel minister care gestionează felul în care se întâmplă lucrurile în educație, în țara aceasta”, a declarat…
Vezi articolul

Orar decalat de începere a cursurilor, pentru a combate aglomerația din municipiile mari – măsură susținută de ministra Ligia Deca / În 2019, aceeași idee a fost propusă și de Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, într-un interviu pentru Observator, că „ar fi o soluție bună să avem ore de începere diferite pentru unități de învățământ variate”. În 2019, aceeași idee…
Vezi articolul

Filosoful Mihai Șora, despre prezența și discursul oamenilor politici la festivitățile școlare: Politicianul nu poate călca în incinta școlii decât în calitate de părinte, însoțindu-și copilul, fără sloganuri și „fraze sforăitoare”

Oamenii politici nu au ce căuta la festivitățile de deschidere a anilor școlari, să-și „facă campanie electorală”, să „bombeze pieptul” și să „blocheze microfonul”, scrie, într-o postare pe Facebook, filosoful…
Vezi articolul

Proiectul legii Învățământului preuniversitar, aflat în Parlament, nu prevede sancțiuni în cazul unor agresiuni asupra cadrelor didactice. Acestea sunt prevăzute în Codul Penal

Actuala variantă a legii Învățământului Preuniversitar, care se află acum în Parlament, prevede interzicerea comportamentelor „care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea fizică/psihică ale beneficiarilor primari și ale personalului…
Vezi articolul