Cîmpeanu, despre ordinul de ministru semnat în comun cu Vlad Voiculescu: „L-am semnat cu inima foarte îndoită”

3.382 de vizualizări
Sursă foto: captură Facebook
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară la Digi24 că a semnat ordinul comun de ministru cu „inima foarte îndoită” și dacă nu accepta condiția lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ca la clasele terminale să fie prezență fizică de 50%, atunci „acel ordin de ministru nu exista, nu exista nici posibilitatea de a merge fizic la ore remediale, nici la evaluări, nici la simulări naționale.” Cîmpeanu a repetat de mai multe ori în ultimele zile că nu își explică de ce elevii de la clasele primare pot să meargă în continuare toți la școală după ce se trece în scenariul roșu, iar elevii din clasele terminale sunt înjumătățiți.

Cosmin Prelipceanu: Îi încurajați pe elevi, mai ales pe cei de a VIII-a și a XII-a să meargă mai degrabă la școală sau să rămână acasă?

Sorin Cîmpeanu: Sunt într-o poziție extrem de ingrată. În mod normal și întotdeauna îi încurajez să meargă la școală. Acum am semnat un ordin de ministru alături de colegul meu prin care am plafonat la 50%. Dacă nu acceptam condiția aceasta, acel ordin de ministru nu exista, nu exista nici posibilitatea de a merge fizic la ore remediale, nici la evaluări, nici la simulări naționale.

Prelipceanu: L-ați semnat cu inima îndoită?

Cîmpeanu: Foarte.

Prelipceanu: Și totuși ați făcut-o, de ce?

Cîmpeanu: Pentru că atunci când ești pus în situația să alegi răul cel mai mic și ești un factor responsabil de decizie, alegi într-adevăr răul cel mai mic.

Prelipceanu: Ne aducem aminte că nu ați fost de acord cu sistemul hibrid pentru că e păgugos.

Cîmpeanu: E păgubos, da.

Prelipceanu: E unul din compromisurile pe care ați fost nevoit să le faceți pentru ordinul acesta?

Cîmpeanu: Da.

Amintim că Vlad Voiculescu a declarat luni că există o creștere a numărului de cazuri de coronavirus la copiii de 10-19 ani, care au dezvoltat și forme mai severe ale bolii și spre deosebire de cei mici au un risc mai mare să facă și să răspândească boala. Acestea sunt motivele pentru care ministerul Sănătății a lăsat doar copiii de grădiniță și învățământ primar să vină fizic toți la școală, în timp ce elevii din clasele terminale trebuie să studieze în format hibrid odată ce incidența cazurilor de COVID-19 trece de 3 la mia de locuitori într-o localitate.

„Este o creștere a numărului de cazuri la 10-19 ani, sunt ani terminali și au dezvoltat forme mai severe de boală. Spre deosebire de cei mici, aceștia au risc mai mare să facă și să răspândească boala”, a scris Vlad Voiculescu pe grupul de comunicare al PLUS.

Citește și:
DOCUMENT “Instrucțiuni” suplimentare pentru aplicarea noilor reguli în scenariul roșu, transmise școlilor: Pot veni fizic la școală doar 15 elevi dintr-o clasă de-a VIII-a și 17 de-a XII-a, profesională/postliceală an terminal. Ceilalți elevi din aceste clase sunt obligați să participe la cursurile online

4 comments
  1. Domnul ministru e un ageamiu…nu stie ca guvernului ii convine de minune ca cei mici sa mearga la scoala pina le iese covidul pe nas. Astfel nu mai sunt obligati sa plateasca parintii sa stea acasa cu cei mici! De asta pe astia ii tin in scoala cit or putea …ca pina la urma se vor umple si Ati-ul si spitalele …

  2. Ce mizerie! Mai bine i se frangea inima! Auzi la el, factor de decizie!!! Asa, ca doar i sa indoit, a luat cea mai proasta decizie!
    Intersant e ca aberantul asta nu-si da seama de cate ori se contrazice! Cica si inainte si evident si dupa acest ordin de a merge jumatate jumatate la.scoala, elevii tot asa faceau si evident tot asa ar fi facut ! Deci care e noutatea cu ordinul de ministru? Si de ce plange ministrul cind stie bine ca orice ordin de plen fizic ar fi dat elevii tot jumate jumate veneau la.scoala! Aici miroase a interes personal….sa ne facem ca muncim cu spor…din aceeasi categorie sunt si simularile de evaluare! Cu siguranta un ministru pe placul lui Catu! Da din aripi mai ceva ca o gaina infuriata!

    1. Spui prostii. Cei mici ocupa spatiu mai putin si respira mai putin Covid.Glumesc, evident. Campeanu fumeaza si noi nu stim ce. Cert e ca am vrea si noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Școala să fie ultima închisă, cum se întâmplă în Franța sau în Anglia. Am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli când municipiul a intrat în roșu – inspectorul școlar din județul care a decis în premieră menținerea deschisă a școlilor la atingerea incindenței de 3 la mie

“Atunci când Bistrița a intrat în scenariul roșu, am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli fiindcă informațiile venite de la conducerea Direcției de Sănătate Publică arătau…
Vezi articolul

Încă 150 de milioane de euro pentru școlile care vor să combată abandonul școlar prin PNRAS. Ministerul Educației anunță că redeschide runda a doua, după ce 40 de școli au fost declarate neeligibile la cel mai recent apel de proiecte

Cel puțin 50 de școli vor putea să obțină fonduri prin Programul Național de Reducere Abandonului Școlar (PNRAS) – runda a doua, de până la câte 300.000 de euro, după…
Vezi articolul