Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în mall-uri supraaglomerate / Pe 13 septembrie părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

6.944 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
“Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că ‘vai, Doamne!’, merg copiii la școală”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Cîmpeanu a explicat faptul că anul acesta școlile rămân toate deschise până la o rată de infectare de 6 la mie: „elevul trebuie să fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predării online, acest lucru nu dorim să se mai întâmple. Școlile sunt cele mai sigure medii după mediile spitalicești. Dacă am închide școlile, oricum localitatea, dacă nu ar fi carantinată, copiii ar putea să umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai puține controlate decât școala”.

Tot în privința îngrijorărilor venite dinspre părinți, ministrul a precizat că luni, 23 august, fiecare școală va avea un cadru didactic coordonator care să intermedieze legătura dintre părinți și reprezentanții DSP, ale cărui contacte vor fi pe o listă trimisă de școli la minister.

Părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

„Vom avea o listă completă cu cadrul didactic desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între DSP și părinți. Acest cadru didactic va asigura legătura cu DSP-urile pe deoparte să participe la întâlnire interactive cu părinții pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor legate de procesul de vaccinare al acestor copii. Va fi un coordonator pe fiecare școală care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. De altfel pregătim și formulare prin care solicităm acordul, cu „da” sau „nu”, cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui la începerea școlii”, a precizat Cîmpeanu.

„La întâlnirile interactive, părinții vor putea formula orice fel de întrebări, orice fel de în nelămuriri mai mult sau mai puțin ancorate în realitate”, a mai anunțat ministrul Educației.

Masca e obligatorie la interior, cu două excepții

„Masca va fi obligatorie cu două excepții, este vorba despre învățământul special unde ea nu va fi obligatorie, ci recomandată, și despre orele de educație fizică în interior, unde se vor desfășura aceste ore de educație fizică fără mască cu condiția ca localitatea să fie cu o rata de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare orele de educație fizică se vor putea face doar în exterior fără mască”, potrivit oficialului.

Articolul este în curs de actualizare


13 comments
 1. Nu se fac investitii in scoli, pentru o baza materiala mai buna, sisteme de supraveghere a orelor in interiorul claselor, evaluari ale profesorilor si inlocuirea celor slabi cu altii buni, nu se fac programe scolare eficiente, care sa dezvolte copiii si viitorul acestei tari.
  Nu se fac investitii in programe post scolare care sa dezvolte mental si fizic copiii romani care sunt “Viitorul tarii”.
  Nu se cauta alternative la vaccinarea COVID-19, sunt retete de medicamente care dau rezultate fara a fi necesar un cost asa de mare ca cel pe care il plateste statul roman pentru vaccin. Degeaba sunt doctori care au facut minuni cu medicamentele clasice, se pune o presiune anormala pentru vaccinare.
  Orice vaccin, inclusiv cel de COVID-19 trebuie testat o perioada indelungata, lucru care face dificila adjustarea acestora odata cu mutatiile virusilor. In cazul COVID-19, vaccinul pentru varianta “alfa” nu are efect asupra variantei “delta” a virusului.
  In alta ordine de idei, daca un medicament are dozajul de 1(unu) la 24 de ore, iar bolnavul ia 2(doua) la 24 de ore, se produce supradozaj cu efecte sigur negative asupra pacientului.
  NU VA E RUSINE sa impuneti efectuarea unei a 3-a doze de vaccin, cand fabricantul “scrie pe prospect” doua la 30 de zile ? Acum accentuez “scrie pe prospect”, care prospect?

 2. Domnule ministru ,dumneavoastra sunteti un functionar.atat si nimic mai mult.sunteti pus sa gasiti solutii !nu sa criticati ,nu sa judecati.ati sarit dintr o barca in alta ,cum ati dat de mocirla ,cum v ati agatat.se pare ca proiectul Romania Educata merge sublim dar lipseste cu desavarsire ,caci prioritatile dumnoavoastra sunt reprezentate de dispret ,confuzie ,privirea fixa si mai ales de sarcasmul de doi bani pe care il afisati

 3. ,Vai, Doamne!`, cata inteligenta in actul comunicarii din partea acestui ministru!… Ce oameni `educati` avem la Educatie! Care mai de care. Campeanu e totusi diferit de anisie, macar mai diversificam – am evoluat de la greseli de ,,reticienta” intelectuala grava la obraz gros si impertinenta perfida. Intr-adevar, ,,educatia” in Romania a cunoscut noi succesuri. Daca toti profesorii ar fi de nivelul ultimilor doi ministri ai educatiei, ar insemna sa ne retragem copiii de la scoala…

 4. Aroganță și prostie. Modul de exprimare persiflant atât la adresa părinților cât și in declaratiile anterioare la adresa profesorilor este de neconceput pentru un ministru. Și totuși personajul rezistă…Nu pare a lua în considerare că cei îngrijorați nu sunt cei care s-au înghesuit la mare sau la festivaluri, mai sunt și părinți responsabili in Romania. Iar prostia de a compara mersul la evenimente ÎN AER LIBER cu a sta 6-7 ore in spatiu inchis…no comment. As mai vrea doar să văd prezentate calculele prin care a ajuns la concluzia că la o rată de sub 6 la mie copiii sunt in siguranță la scoală. In valurile trecute, la o rată peste 3 nu mai erau locuri la ATI in București.

 5. Rupt de realitate.
  Mă intreb ce gândesc părinții zecilor de mii de copii care nu au ieșit niciodată din comuna in care trăiesc pentru că nu isi permit nici măcar un drum până la oraș…

 6. Bai Cristea Liviu! Esti tampit? Sa imputi cui vrei tu, dar nu cadrelor didactice nevaccinate, dar e treaba ta daca ai incredere intr-un vaccin facut peste noapte, la care nu se cunosc ce simptome pot aparea pe termen scurt sau mai lung, poate chiar si mai grav. Daca ti-ai expus familia la acest vaccin este treaba ta dar nu generaliza. Fiecare are dreptul sa aleaga daca doreste sau nu sa se vaccineze. Daca pateste careva ceva grav nu vii tu sa ai grija de familia aceluia. Asa ca the rog sa- ti vezi de ale tale. Si apoi daca cineva nu este vaccinat cred ca doar el este expus la riscuri nu si cei vaccinati.Sau nu ai incredere in vaccin?

 7. Cum poate domnul ministru sa nu vadă realitatea că la festivaluri, pe plaja , sunt totuși in aer liber și în mișcare, la mall deasemenea nu stai intr- un loc 5 , 6 ore lângă aceleași persoane , pe când în clase sunt înghesuiți ore in sir unii langa alții în spațiu închis , nevaccinați ( că s- a eliminat până și învățământul hibrid) O fi atât de greu ?

 8. Domnule nu imi fac griji ca merge copilul la scola îmi fac griji ca merge cu dascali nevaccinati .Ati fost foarte transant cu parinti nu am avut voie la festivitatea de premire nevaccinati ,fara teste dar acum dascali dv.au voie ?.Peronal m-am vaccinat in iunie sa-mi pot insoti copilul ,la parinti v-at impus ca un dictator la dascali ce asteptati

 9. Să fim serioși! Sunt multe aberații, dar multe adevăruri!
  De exemplu, chestiunea cu plajele este reală și o poate verifica oricine.
  O altă problemă este cea a testării profesorilor care, fără motive medicale, refuză vaccinarea!
  Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă sunt de acord cu mii de teste efectuate săptămânal, numai pentru că unii au tot felul de conspirații în cap!
  De ce?! Pentru că sunt banii contribuabililor, deci și ai mei, nu numai a acelor profesori!
  Ar trebui ca, pentru acei care refuză vaccinarea, fără motive medicale, să le fie imputate toate cheltuielile medicale, în caz de infectare și spitalizare…Să-i vezi ce se vaccinează!

  1. Platesc contributie de ani de zile fara sa fi beneficiat de nimic pana acum, sa imi dea banii inapoi si dupa sunt de acord.

 10. >> își fac griji că “vai, Doamne!”
  Nu ma astept la empatie din partea acestui individ :)). Aroganta pare sa fie o competenta cheie la politicieni, sau ce or fi astia.

  Mult e dulce si frumoasa limba romana …
  “o listă completă cu cadrul didactic desemnat”
  “va asigura legătura cu DSP-urile pe deoparte” – pe cealalta se subintelege 🙂
  “un coordonator pe fiecare școală” – locul lui va fi pe acoperis 🙂

  Asta necesita un tratament separat: “nelămuriri mai mult sau mai puțin ancorate în realitate”.
  Ca sa formulezi niste mesaje in legatura cu vaccinarea trebuie sa intelegi ce se intampla. Acest ministru ignorant crede ca exista niste neclaritati care trebuie lamurite. Nici nu ma mira. N-am auzit de vreun studiu facut de autoritati ca sa inteleaga ce se intampla.

  Diversitatea este mare. Ce ii face pe unii sa ezite sau sa opuna rezistenta sunt credinte, convingeri religioase, conspirationiste, paranoide, perceptii in zona gri sau a miturilor, erori de gandire, emotii, atitudini politice: oamenii mor dupa ce se vaccineaza, reactiile adverse vor apare dupa mai multi ani, vaccinul nu e eficient, modifica ADN-ul, este mai putin periculos sa faci boala decat sa te vaccinezi, lipsa de incredere in autoritati, medici, stiinta etc.
  Am dubii ca vreun personaj de la DSP va stii cum sa comunice cu parintii la o “intalnire interactiva”. Ministrul insa face ce stie sa faca, sa bata campii, sa se afle in treaba si sa-si dea importanta pe la TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii române – DOOM 3 este integral online, anunță Institutul de Lingvistică. Peste 65.000 de cuvinte pot fi verificate și căutate după forme flexionare, greșite sau incomplete

Ediția nouă a Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic – DOOM3 a fost oficial lansată online marți, 1 august, după cum anunță Institutul de Lingvistică al Academiei Române pe pagina de…
Vezi articolul