Cîmpeanu: Elevii care au contraindicații certificate medical vor avea acces la școala online

4.419 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta – Agerpres Foto
Elevii care au contraindicaţii certificate medical vor avea în continuare acces la învăţământul online după începerea anului şcolar 2021-2022, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

El a spus că este optimist că şcoala va începe cu prezenţă fizică la 13 septembrie, având în vedere că în unităţile de învăţământ se vor respecta în continuare regulile sanitare şi că sunt „cei mai mulţi vaccinaţi din toate categoriile socio-profesionale”, însă a adăugat că trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să ia în calcul şi varianta „nedorită”, de a utiliza „scenariile”, dacă va fi nevoie.

„Există, bineînţeles, îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa ministerului împreună cu FNAP, vorbesc sub rezerva confirmării reprezentantului acestei structuri, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii la data de 13 septembrie. Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie. (…) Îmi manifest optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anunţat deja: în şcoli se vor respecta în continuare regulile sanitare. (…)

Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică. În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci, trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a susţinut ministrul Educaţiei.


7 comments
 1. Mai bine s-ar face clase speciale de online, unde sa predea un profesor/învățător, cu elevii de la mai multe scoli. Ca la Naradix.

 2. Nu este corect sa ceri profesorilor sa ii neglijeze pe elevii care stau in banci, reglând mereu pozitia tabletei pentru elevul de acasa, fugind sa restabilesti conexiunea atunci cand cade reteaua scolii…
  Ori toti elevii în bănci, ori toti online..
  Nu mai umblati cu compromisuri si cu prostii.

 3. 1. In scoli nimeni nu sta la fundul fiecărui elev să îl păzească sa nu își scoata masca,sa nu își împartă mâncarea, sucul, țigarea (elevii mari). Așa că mai ușor cu respectarea regulilor!
  2. Domnul ministru știe că foarte mulți profesori au finanțat la modul real sistemul de învățământ, un an și jumătate, cumparandu-si laptopuri, tablete grafice, camere web, software pentru a-și ține lecțiile? Drept răsplată anul trecut în septembrie nu li s-au mai mărit salariile, cum era prevăzut în lege. Amanare pentru un an, care va fi prelungită. Nu merita…
  3. Cine va acorda certificatele medicale care sa ateste că elevul in mod real nu poate veni la școala fiind în pericol? Situația a fost neclară in trecut și este la fel de neclară și în prezent! Practic, cine nu are chef de școala își ia un certificat medical și sta bine mersi acasă.
  4. Sindicatele care iau cotizații substanțiale nu prezintă deloc problemele semnalate. Fiecare cu a mamei lui, nu?

  1. Hei profesore, cred ca aberezi, cand crezi ca voi (profesorii) chiar faceti scoala. sunteti depasiti, multi din voi nici nu aveti ce cauta in invatamant.

   1. Hei parintele lui pește! Ce-ar fi sa-ti vezi de plodul/plozii pe care i-ai livrat umanitatii, desi, dupa cum vorbesti, ar fi fost bine sa te abtii! Nu de alta, dar de txmpiti e plina lumea, ajungeai tu, nu trebuia sa mai produci si cópii/copíi (sic, descurca-te, vezi sa nu-ti deplasezi epiglota!). Care n-au nici o vina in afara de a te avea tata/mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Organizarea examenelor naționale și aprobarea curriculumului pentru clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate, sunt problemele urgente. Elevii de clasa a IX-a e foarte puțin probabil să aibă manuale în toamnă

Pregătirea și organizarea examenelor naționale, precum și aprobarea curriculumului de clasa a IX-a, după ce vom avea planurile-cadru analizate și aprobate, sunt problemele urgente ale Educației, a declarat noul ministru,…
Vezi articolul

Predare multidisciplinară aplicată de profesori pentru ca elevii să stea mai puține ore în fața calculatorului în timpul școlii online – printre planurile Ministerului Educației la o lună și jumătate de când a început școala

Profesorii ar putea trece la crearea de lecții de “predare transdisciplinară sau multidisciplinară”, pentru a reduce timpul pe care elevii îl petrec în fața calculatoarelor, în timpul școlii online. Planul…
Vezi articolul