Cîmpeanu: În 5% din clasele din România, activitatea se desfășoară online / Este vorba de 167.000 de copii care învață de acasă. Câți elevi au COVID-19

1.654 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Astăzi, joi, 30 septembrie, 167.000 de elevi învață online, fiind vorba de 5% din clasele din sistemul educațional românesc, unde activitatea de predare-învățare în format fizic a fost suspendată din cauza infectărilor cu coronavirus, a precizat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii online „Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, realizată în parteneriat cu DOVE. Ministrul a adăugat că 8.470 de elevi sunt infectați cu coronavirus.

„Nici cea mai amănunțită anchetă epidemiologică nu va putea preciza dacă infectarea a avut loc în școală sau în oricare dintre locurile în care elevul a intrat în contact cu cei cu care socializează în mod normal. Este vorba de 6.874 de clase în care activitatea este suspendată cu prezență fizică, din cauza infectărilor. Asta înseamnă 5% din numărul de clase din România, Este vorba de 167.000 de copii care învață în online acum, asta înseamnă tot 5% din numărul total de elevi și preșcolari. (…)

Din perspectiva elevilor și preșcolarilor infectați, sunt 8.470 de elevi și asta înseamnă 3 la mie, mai puțin de jumătate din rata de infectare din București care astăzi este de 6,64 la mia de locuitori”, a precizat Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii online „Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu DOVE.

Amintim că, în cadrul aceleiași dezbateri, ministrul Cîmpeanu a precizat că, de luni, elevii care se află în prezent la școala online se vor putea întoarce la ore odată cu eliminarea pragului de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor, în următoarele condiții: să nu aibă cazuri confirmate de COVID-19 în rândul colegilor de clasă, iar hotărârea de guvern prin care se aprobă această schimbare să fie publicată în Monitorul Oficial până atunci.

Amintim că premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor va fi eliminat de CNSU în această seară, iar decizia rămâne la fiecare școală în funcție de infectări.

Premierul a precizat că, prin decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va fi adoptată în această seară, „se scoate legătura cu gradul de incidență” pentru școli.

„Rămâne pentru fiecare școală în parte decizia în funcție de infectări”, a adăugat Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că prin ordin al ministerelor Sănătății și Educației se va veni cu detalii privind testările în școli. El a precizat că o propunere a specialiștilor era ca elevii să fie testați de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”.

Procedura de eliminare a acestui prag trebuie să urmeze mai mulți pași – mai întâi o ședință Comitetului tehnico-științific, urmată de ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, apoi o ședință de Guvern pentru aprobarea prin hotărâre de Guvern a acelei decizii și modificarea regulilor actuale printr-un nou ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Bucureștiul a ajuns joi la o rată de infectare de 6,64 la mia de locuitori, iar Clujul este la o rată de 6,37. Cea mai mare incidență o are Timișoara – 8,5 la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate de direcțiile de sănătate publică.

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie


2 comments
  1. Te-ai trezit și tu. Eu de ieri am spus ca sunt atâția. Deci mulți adică. Și vor fi și mai mulți, dacă decizi sa ții deschise școlile cu orice preț.

  2. Aha. Si daca nici cea mai amanuntita ancheta DSP nu poate releva daca un copil s-a molipsit la scoala sau are contacti in scoala, pe ce baza si cu ce drept isi baga un director angajatii in online? Exceptand sclavia pe plantatie si legarea de glie prin iobagie? Cumva directorul stie mai bine daca eu am contactat ceva in conditiile unor norme respectate ca la carte de mine?? Eu inteleg ca mosierii PNL au cunostinte de management nocturn, dar chiar si de medicina, virusologie, microbiologie si eventual vreo statueta de premiu Nobel? Sau poate CA-urile pline de semianalfabeti?? Acolo lasati puterea de decizie? Tineti minte: daca vrei sa-ti fie bine, nu lasi puterea de decizie in mainile prostilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Studenții acuză Ministerul Educației că a ignorat “flagrant” propunerile ANOSR și cer extinderea până la finalul lunii septembrie a dezbaterilor pe Legea învățământului superior

Reprezentanții ANOSR acuză că în urma discuțiilor de luni pe proiectul legii Educației, ministerul, care anunța “rezultate fără precedent în istoria consultărilor între Ministerul Educației și studenți!”, nici măcar nu…
Vezi articolul