Clubul plagiatorilor din Europa. Scandalul Azzolina și cazurile din Germania, Ungaria, România și Spania

121 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
Nu numai în Italia, ci şi în Germania, Ungaria, România și Spania s-au înregistrat cazuri în care politicieni de vârf şi-au plagiat tezele de doctorat. După ce cotidianul La Repubblica a publicat un articol potrivit căruia noul ministru al educației, Lucia Azzolina, exponent al M5S, ar fi copiat părți din lucrarea sa de licenţă obținută în 2009 la Universitatea din Pisa, în mediul politic au izbucnit mai multe controverse pe această temă, scrie Ilsole24ore, citată de Rador.

Un scandal care a determinat în ultimele ore formaţiunea Liga Nordului să ceară demisia ministrului M5S, iar specialiştii mass media să facă comparația cu situații cu caracteristici similare, din alte țări.

Printre acestea se numără paradoxal şi „riguroasa” Germanie, unde au existat două demisii „răsunătoare”, ca urmare a acuzațiilor de plagiat: la 1 martie 2011, Karl-Theodor zu Guttenberg demisionează, cu puțin timp înainte de a fi numit ministru al apărării în executivul Angelei Merkel.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
începerea școlii, predare bilingvă

Cine sunt specialiștii care stabilesc noile planuri-cadru pentru primar, gimnaziu și liceu. Ioan Aurel Pop, Mariana Moarcăș, Dragoș Iliescu, Daniel David, Marius Andruh, printre cei care decid materiile pe care le vor studia elevii

Ministerul Educației a stabilit cine sunt profesorii care vor valida noile planuri-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional. Ordinul semnat de Monica Anisie a fost publicat astăzi în Monitorul…
Vezi articolul

DOCUMENT Până pe 31 martie, profesorii sunt obligați să lipească afișe la avizierul școlii cu materialele informative ale Ministerului despre violența școlară și să le prezinte elevilor la clasă – adresă a Ministerului Educației

Profesorii sunt obligați să lipească afișe la avizierul școlii cu materialele informative ale Ministerului despre violența școlară și să le prezinte elevilor la clasă, până pe 31 martie, conform unei…
Vezi articolul

Elevii refugiați pot participa la cursuri de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Plata profesorilor se face din bugetele unităților de învățământ care organizează cursul – document

Minorii și tinerii peste 18 ani care au dobândit o formă de protecție internațională pot participa la cursul de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre subiectele la examenele naționale: Se formulează subiecte cu răspunsuri standardizate, astfel încât corectura să fie ușoară și rapidă / Efectul: Meditatorii dau doar rețete. Elevul le învață și le reproduce, pentru a lua o notă cât mai mare la un test

„Cu cât sunt standardizate mai mult, cu atât testele favorizează învățarea pentru a lua o notă mare, adică memorarea și nu dezvoltarea creativității. Meditatorii îți dau doar rețete. Tu le…
Vezi articolul