CNSU cere lege pentru ca angajații la stat, inclusiv profesorii și personalul din școli și universități, cei din Ministerul Educației și inspectoratele școlare, să poată veni la muncă doar cu Certificatul verde

17.952 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Propunere cu impact masiv asupra angajaților din școli și din sistemul bugetar în general, cu prevederi și pentru sistemul privat – Certificatul verde să fie impus prin lege pentru tot personalul instituțiilor publice locale și centrale, potrivit Hotărârii nr. 91 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptată vineri, 22 octombrie, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Concret, CNSU solicită reglementarea acestui certificat verde.

„Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Obligația de vaccinare sau trecere prin boală impusă pentru permiterea accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public, sau în clădirile de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală”.

După ultima interogare centralizată de Ministerul Educației, nivelul de vaccinare în personalul din școli era de 54,76% pe 23 septembrie anul acesta, adică s-au vaccinat 193.430 de angajați din totalul de 353.261 persoane.


 1. Masura ar trebui aplicata si in cazul elevilor. Avem foarte multi elevi care iau peste picior masurile de prevenire, atat in gimnazii cat mai ales in licee. Purtarea neconforma a mastii la unele clase ne-a bagat colegi in spital, iar prin familiile elevilor sau ale unor cadre didactice au existat decese.

 2. Restrângerea dreptului la muncă se face doar prin LEGE!

  Se încalcă legislația privind introducerea certificatului verde din iunie 2021 care permite inclusiv TESTAREA!

  Restul e un război psihologic!
  Iar dușmanul pare chiar poporul român.

 3. Legea nu poate fi aplicata de pe o zi pe alta, la o rata de vaccinare de 35% in Romania, trebuie sa dai o perioada de gratie pentru ca nu se pot vaccina 10 mil intr-o zi. Plus ca dupa ce te vaccinezi ai si doza doi si mai ai si o perioada pana vaccinul isi face efectul.

 4. Și dacă nu avem acest certificat?? Ce se întâmplă? Ne dau afară? Aduc ei a doua zi 30 de profesori vaccinați să facă orele??

  1. Sper sa se faca doar anumite ore pentru ca , oricum, cei care nu reusesc sa transmita respectul pentru valori si responsabilitate isi fac orele degeaba (sau nu le fac deloc!)

  1. @miu
   De ce? Ti-e greu sa te vaccinezi? (solzi, pene, impotenta, 5G, Gheiț, dacii liberi, coduri de bare, libertate, tu esti stapan pe corpul tau etc, etc) Ti-e greu sa te testezi? (pai ce, pe banii mei, pai ce, sa ma usture năsucul?) Chiar crezi ca merge la nesfarsit sa fii nesimtit si sa nu dai doi bani pe cei din jurul tau? Bine, nu-ti place, cauta-ti de lucru (asta presupunand ca esti vreun “dascal” de soi). Santuri de sapat si cutii de carat se gasesc oricand.

   1. Mi-e greu ….. sunt om și am dreptul la a alege ce cred ca e mai bine pentru mine. Nu inteleg ce te deranjează atât timp când ești ,,protejat’’ de vaccin .Ai sa spui ca tu plătești actul medical celor nevaccinați , afla ca am plătit peste 20 de ani fara sa beneficiez de o rețeta gratuită …….

    1. Ai ales.ai ales confortul, ai ales sa castigi timp, bani, curatenie. Ai ales. Statul iti da, dar nu iti baga si in traista. Banii aia nu mi i a bagat mie sau lui b sau…cineva in poseta/geanta. Pune mana si te vaccineaza. Ai tot soiul de libertati, dar nu peste libertatea mea. Punct.

    2. O societate nu poate funcționa dacă membrii ei nu funcționează după un con comun. Vă e teamă de efectele secundare ale vaccinului și, pentru binele personal, nu vă vaccinați. Dumneavoastră și foarte mulți alții procedați așa. Virusul circulă, unii mor, unii nu, dar apar noi variante ale virusului și iar unii mor, alții nu…În timpul ăsta societatea în care trăiți se prăbușește. Dumneavoastră sunteți bine. Cât se poate de bine într-o societate prăbușită. E drept, puteți pleca în altă țară în care cetățenii au grijă ca societatea să funcționeze spre binele tuturor.

   2. Nu te-ai vaccinat din grijă pentru cei din jurul tău, ci că te-ai c***t pe tine de frică la fel ca toți ceilalți. Dacă aveai un pic de creier să găsești acum nu erai vaccinat. De ce se insistă cu vaccinarea când există tratament?? Se vaccinează cei lași, fricoși, spălați pe creier… În caz de război, voi vă predați de bună voie în speranța că n-o să vă taie capul și îi înjurați pe cei ce luptă că nu se predă și ei. Au murit tineri la revoluție cu arma în mână și VOI vă dați de ceasul morții cu vaccinul în mână. Să vă fie rușine!!! Să vă văd peste doi ani dacă mai gândiți la fel…

    1. Să recapitulăm: au murit tinerii la revoluție să avem noi libertate și noi ne vaccinăm ca lașii.
     Bravo, Ștefi, viteazule/ viteazo! Refuzul vaccinării este chintesența libertății, a curajului! Luptă-te cu virusul cu mâinile goale, că de-aia au murit tinerii la revoluție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Trei directori de şcoli sunt internaţi cu COVID, în Timiș, iar alți 120 de angajați ai școlilor au fost infectați în ultimele două săptămâni, anunță inspectorul școlar general: „Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi” / Rata de vaccinare e de 57% în școlile din județ

„Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi”, a declarat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu pentru Agerpres. Popescu a menționat că în…
Vezi articolul

Matematica online. Cum predă digital profesorul Bogdan Enescu, chiar din prima zi în care s-au închis școlile / Plus: cum să folosești cu elevii aplicația Zoom, pas cu pas

“Am început cursurile online chiar de miercuri”, prima zi în care școlile din România au fost închise pentru limitarea răspândirii coronavirusului. “Folosesc Zoom pentru lecții, pentru transmiterea imaginilor și audio,…
Vezi articolul

Sindicatele FSLI susțin că unele școli le cer profesorilor programul orelor predate online, ca argument pentru ca oamenii să-și primească salariile și solicită ministrului Educației să intervină

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis o solicitare ministrului Educației în care îi cere oficialului să intervină, semnalând cazuri în care profesorilor le este cerut programul orelor făcute cu…
Vezi articolul