Comitetul pentru Situații de Urgență București: Copiii de grădiniță și elevii de clasele 0-IV, VIII și XII merg săptămâna viitoare la școală

31.100 de vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Decizia Comitetului municipal pentru situații de urgență, luată sâmbătă și confirmată de prefectul Alin Stoica pentru Edupedu.ro și G4Media.ro, aplică decizia guvernului de a amâna închiderea școlilor în București, deși Capitala a atins pragul de 6 la mie cazuri de infectări cu coronavirus. Conform acestei decizii a Comitetului, elevii de clasele a VIII-a sunt așteptați săptămâna viitoare fizic la școala, la simularea examenelor de Evaluare Națională.

De asemenea, le este permisă venirea la școală elevilor din clasele pregătitoare – clasa a IV-a, precum și copiilor de grădiniță.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, prezența fizică la școală este permisă pentru jumătate din clasă.

Amintim că școlile vor fi închise începând din 2 aprilie și până pe 4 mai, potrivit deciziei anunțate de Sorin Cîmpeanu.


2 comentarii
 1. Asemenea încălcări ale legii nu cred ca pot rămâne la nesfârșit nepedepsite.

  OM 3459/280/2021 prevedea clar normele.
  Cand Bucureștiul a trecut de 6 si trebuia sa intre în carantină au emis un nou ordin. Pe care nu îl respectă amânând declararea carantinei Bucureștiului pana la ,, vacanta de primăvară”
  Sunt județe unde 2/3 din dintre localități sunt in scenariul roșu, dar ,,comitetul județean de urgență ” se întâlnește ,,deîndată” la 8 zile doar pt a pastra iluzia normalității când situația e tot mai gravă.

  Heirupismul românesc este incredibil.
  In timp ce capitale europene cu milioane de oameni sunt inchise guvernantii amenință permanent populația cu sanctiuni in timp ce ei încalcă flagrant proprile legi si acționează pur politic.
  N.B. Din niciun comitet de urgență nu face parte niciun medic epidemiolog sau macar infecționist, deciziile fiind luate de prefecți numiti politic.

  P.S. Nu toate scolile sunt inchise de 1 an, unii elevii au mers fizic la scoala din septembrie până in noiembrie și toată luna februarie si martie.
  Acest lucru se putea continua in zonele verzi( cu conditia sa fie verzi in realitate, nu pt ca in judetul respectiv se fac doar 50 de teste pe zi)

 2. Din moment ce ordinul semnat prevedea vacanta începând cu 2 aprilie, comunicarea de astăzi nici nu era necesara. Dar ca să tina în tensiune elevii, părinții, precum și cadrele didactice… nici o zi (nici măcar de weekend) fără comunicari oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Top 5 măsuri educaționale cu impact. Dragoș Iliescu, expert în testare: Sunt școli care ignoră știința și merg pe o ideologie de genul “să lăsăm copiii să devină ce vor, să nu îi forțăm și anxietăm”

Măsurile care au cel mai mare impact la clasă, în procesul de învățare, și care sunt validate de cercetările științifice ca investiții cu eficiență maximă au fost publicate, ca bază…
Vezi articolul

Închiderea Colegiului Național „I.L. Caragiale” și școală 100% online, discutată azi în ședința Consiliului de Administrație, după ce joi seara a fost confirmat încă un caz de coronavirus în rândul elevilor – surse

Consiliul de Administrație al Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București se reunește astăzi pentru a decide condițiile de intrare în scenariul roșu, după ce joi seara a fost confirmat încă…
Vezi articolul

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19, au fost informaţi miniştrii Educației din Uniunea Europeană. Ministrul francez spune că un risc mai mare este să fie ţinuţi copiii acasă

Reînceperea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la vreo creştere semnificativă a infecţiilor de coronavirus în rândul copiilor, părinţilor sau personalului, s-a spus la o videoconferinţă a…
Vezi articolul