Comitetul pentru Situații de Urgență București: Copiii de grădiniță și elevii de clasele 0-IV, VIII și XII merg săptămâna viitoare la școală

31.119 vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Decizia Comitetului municipal pentru situații de urgență, luată sâmbătă și confirmată de prefectul Alin Stoica pentru Edupedu.ro și G4Media.ro, aplică decizia guvernului de a amâna închiderea școlilor în București, deși Capitala a atins pragul de 6 la mie cazuri de infectări cu coronavirus. Conform acestei decizii a Comitetului, elevii de clasele a VIII-a sunt așteptați săptămâna viitoare fizic la școala, la simularea examenelor de Evaluare Națională.

De asemenea, le este permisă venirea la școală elevilor din clasele pregătitoare – clasa a IV-a, precum și copiilor de grădiniță.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, prezența fizică la școală este permisă pentru jumătate din clasă.

Amintim că școlile vor fi închise începând din 2 aprilie și până pe 4 mai, potrivit deciziei anunțate de Sorin Cîmpeanu.


2 comments
 1. Asemenea încălcări ale legii nu cred ca pot rămâne la nesfârșit nepedepsite.

  OM 3459/280/2021 prevedea clar normele.
  Cand Bucureștiul a trecut de 6 si trebuia sa intre în carantină au emis un nou ordin. Pe care nu îl respectă amânând declararea carantinei Bucureștiului pana la ,, vacanta de primăvară”
  Sunt județe unde 2/3 din dintre localități sunt in scenariul roșu, dar ,,comitetul județean de urgență ” se întâlnește ,,deîndată” la 8 zile doar pt a pastra iluzia normalității când situația e tot mai gravă.

  Heirupismul românesc este incredibil.
  In timp ce capitale europene cu milioane de oameni sunt inchise guvernantii amenință permanent populația cu sanctiuni in timp ce ei încalcă flagrant proprile legi si acționează pur politic.
  N.B. Din niciun comitet de urgență nu face parte niciun medic epidemiolog sau macar infecționist, deciziile fiind luate de prefecți numiti politic.

  P.S. Nu toate scolile sunt inchise de 1 an, unii elevii au mers fizic la scoala din septembrie până in noiembrie și toată luna februarie si martie.
  Acest lucru se putea continua in zonele verzi( cu conditia sa fie verzi in realitate, nu pt ca in judetul respectiv se fac doar 50 de teste pe zi)

 2. Din moment ce ordinul semnat prevedea vacanta începând cu 2 aprilie, comunicarea de astăzi nici nu era necesara. Dar ca să tina în tensiune elevii, părinții, precum și cadrele didactice… nici o zi (nici măcar de weekend) fără comunicari oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România s-a angajat să le asigure profesorilor salarii motivante și statut profesional înalt / Să ne asigurăm că prioritizăm educația inclusiv în domeniul finanțării publice – președintele Iohannis, discurs transmis la summitul ONU pentru educație

Măsurile de sprijin pe care “România s-a angajat să le asigure profesorilor” au fost puse în centrul descrierii pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o, luni, procesului “România Educată”. El…
Vezi articolul

Broșura de admitere la liceu 2019 a fost publicată în București, cu aproape o lună întârziere: Vezi locurile la liceu care urmează să fie ocupate prin repartizare computerizată

Broșura de admitere la liceu 2019 a fost publicată de Inspectoratul Școlar București, cu aproape o lună întârziere, din cauza Ministerului Educației care a amânat până după alegeri repartizarea cifrelor…
Vezi articolul