Comitetul pentru Situații de Urgență București: Copiii de grădiniță și elevii de clasele 0-IV, VIII și XII merg săptămâna viitoare la școală

31.114 vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

Decizia Comitetului municipal pentru situații de urgență, luată sâmbătă și confirmată de prefectul Alin Stoica pentru Edupedu.ro și G4Media.ro, aplică decizia guvernului de a amâna închiderea școlilor în București, deși Capitala a atins pragul de 6 la mie cazuri de infectări cu coronavirus. Conform acestei decizii a Comitetului, elevii de clasele a VIII-a sunt așteptați săptămâna viitoare fizic la școala, la simularea examenelor de Evaluare Națională.

De asemenea, le este permisă venirea la școală elevilor din clasele pregătitoare – clasa a IV-a, precum și copiilor de grădiniță.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, prezența fizică la școală este permisă pentru jumătate din clasă.

Amintim că școlile vor fi închise începând din 2 aprilie și până pe 4 mai, potrivit deciziei anunțate de Sorin Cîmpeanu.


2 comentarii
 1. Asemenea încălcări ale legii nu cred ca pot rămâne la nesfârșit nepedepsite.

  OM 3459/280/2021 prevedea clar normele.
  Cand Bucureștiul a trecut de 6 si trebuia sa intre în carantină au emis un nou ordin. Pe care nu îl respectă amânând declararea carantinei Bucureștiului pana la ,, vacanta de primăvară”
  Sunt județe unde 2/3 din dintre localități sunt in scenariul roșu, dar ,,comitetul județean de urgență ” se întâlnește ,,deîndată” la 8 zile doar pt a pastra iluzia normalității când situația e tot mai gravă.

  Heirupismul românesc este incredibil.
  In timp ce capitale europene cu milioane de oameni sunt inchise guvernantii amenință permanent populația cu sanctiuni in timp ce ei încalcă flagrant proprile legi si acționează pur politic.
  N.B. Din niciun comitet de urgență nu face parte niciun medic epidemiolog sau macar infecționist, deciziile fiind luate de prefecți numiti politic.

  P.S. Nu toate scolile sunt inchise de 1 an, unii elevii au mers fizic la scoala din septembrie până in noiembrie și toată luna februarie si martie.
  Acest lucru se putea continua in zonele verzi( cu conditia sa fie verzi in realitate, nu pt ca in judetul respectiv se fac doar 50 de teste pe zi)

 2. Din moment ce ordinul semnat prevedea vacanta începând cu 2 aprilie, comunicarea de astăzi nici nu era necesara. Dar ca să tina în tensiune elevii, părinții, precum și cadrele didactice… nici o zi (nici măcar de weekend) fără comunicari oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu: Trebuie organizate concursuri pentru inspectorii școlari generali și adjuncți, în luna martie-aprilie maximum, pentru ca mai apoi să putem organiza concursuri și pentru directorii de școli

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere din inspectoratele școlare ar trebui organizate în lunile martie-aprilie, pentru ca apoi să fie organizate și cele pentru directorii de școli, a anunțat ministrul…
Vezi articolul