Material susținut de Samsung România

Competiție care oferă o modalitate unică de învățare și încurajează gândirea creativă pentru elevii de 16-18 ani. Înscrierile sunt deschise până luni, 31 octombrie / Profesorii coordonatori pot câștiga și ei premiul „Best teacher”

2.403 vizualizări
Foto: captură – video Samsung
Elevii care se înscriu la competiția Solve for Tomorrow, organizată de Samsung România, pot imagina și realiza soluții inovatoare la problemele și riscurile cu care se confruntă comunitățile lor. Iar în această aventură pentru schimbare și sustenabilitate nu sunt lăsați singuri, ci sprijiniți și încurajați de îndrumători profesioniști care îi pot ajuta să-și dezvolte abilitățile tehnologice și gândirea creativă, comunicarea sau alte aptitudini și atitudini necesare în viitor. În echipă poate fi inclus și un profesor coordonator.

Au mai rămas doar câteva zile pentru înscrierea în această a doua ediție a competiției naționale Solve for Tomorrow. Practic, noile aplicații pot fi depuse până pe 31 octombrie, inclusiv. Sunt așteptați să se implice elevii de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care pot completa formularul de înscriere

Lansată în 2010, Solve for Tomorrow încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Este o competiție organizată în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de elevi participanți.

Alături de Samsung este partenerul competiției, Junior Achievement România, organizație non-profit internațională. Aceasta va participa la selecția proiectelor înscrise și va asigura o parte dintre activitățile din perioada concursului.

Competiția națională Solve for Tomorrow este formată din două etape principale – prima este cea de înscriere, după care juriul va selecta 25 de idei, iar pentru elevii sau echipele care au trecut în a doua etapă vor urma workshop-uri și sesiuni de mentorat, menite să îi ajute să își dezvolte ideile inovatoare care au potențialul de a rezolva diverse provocări cu care societatea se confruntă.

Aceste sesiuni vor avea loc hibrid. Mai exact, sesiunile de mentorat, workshopurile și Demo Day se vor desfășura online, iar finala va avea loc cu prezență fizică în București, iar participanții vor știi locul din timp. Samsung va suporta, pentru finaliști, costurile de transport, cazare și diurnă pentru participarea la finală.

Cele patru categorii ale competiției sunt: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Detaliile concursului sunt în regulamentul care poate fi consultat aici:

Pentru selecția proiectelor participante, criteriile sunt următoarele, conform regulamentului:

 • Cea mai bună utilizare a tehnologiei (aplicație, produs sau serviciu) pentru a aborda una dintre temele competiției;
 • Luarea în considerare a nevoilor publicului vizat;
 • Creativitatea și originalitatea ideii;
 • Fezabilitatea soluției în raport cu tehnologia și resursele actuale luate în considerare;
 • Potențialul ideii de a avea o influență benefică asupra societății și/sau mediului;
 • Potențialul de a ajunge la publicul vizat;
 • Demonstrarea metodei design thinking.

Foarte important pentru cei care se înscriu, ideile pe care le trimit pentru competiție trebuie să fie originale și să nu copieze textele, imaginile, înregistrările audio sau video.

Ce premii pot câștiga participanții:
 • Locul I – câștigătorul sau echipa câștigătoare va primi un videoproiector Freestyle pentru întreaga echipă și va beneficia de invitații la două evenimente Samsung destinate #TeamGalaxy organizate în perioada februarie 2023 – februarie 2024. În plus, câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy S22 128GB. 
 • Locul II – câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy A53 128GB.
 • Locul III – câștigătorul sau fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte un ceas Samsung Galaxy Watch4.
Premii speciale oferite:
 • Cool Factor Award – se acordă unui singur participant, pe baza votului juriului – un monitor inteligent cu TV Experience 32” 
 • Best Speech – se acordă participantului cu cel mai bun speech din cadrul Finalei, pe baza votului juriului – o pereche Samsung Galaxy Buds Pro
 • Best Teacher – se acordă celui mai implicat profesor coordonator, care își ajută echipa, motivând-o constant, dând dovadă de abilități de conducere și fiind un lider de echipă – o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 Octa-Core, 11”, 8GB RAM, 128GB

Despre Solve for Tomorrow 

Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Solve for Tomorrow este organizată în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ECDL: standarde pliate complet pe cadrele europene de competențe, cel general și cel pentru profesori, care-i pot face pe români să urce în clasamentul digitalizării (P)

ICDL – The Digital Skills Standard, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence…
Vezi articolul

Mai multe ore de latină și greacă în școlile din Franța, vrea ministrul francez al Educației, pentru reapropierea de “valorile comune europene”. Blanquer propune introducerea limbilor clasice la liceele tehnologice și, ca opționale, de la clasa a V-a

Cu ocazia Zilei Limbilor Europene Clasice de pe 16 noiembrie anul acesta, ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat un plan european pentru promovarea predării limbilor latină și greacă…
Vezi articolul

Studenții îi cer ministrului Educației masteratul didactic, minim 25% proporție pentru studenți în alegerea rectorilor și creșterea finanțării

Studenții îi cer ministrului Educației să pornească masteratul didactic, prin elaborarea planurilor de învățământ pentru acest ciclu. Alianța Organizațiilor Studențești (ANOSR) îi solicită ministrului Ecaterina Andronescu și să-și respecte poziția…
Vezi articolul