Competiție de design sau cercetare pentru studenții din toată lumea, despre orașe verzi și incluzive, anunțată de UNESCO / Înscrieri până pe 31 octombrie 2022

274 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Studenții din întreaga lume se pot înscrie până pe 31 octombrie la un concurs internațional organizat de UNESCO despre orașele incluzive și promovarea construcției unui mediu accesibil, după cum scrie organizația pe site-ul propriu.

“Tema concursului “Verde cu dragoste, inteligent fără obstacole” reflectă oportunitățile și provocările majore din sfera actuală a dezvoltării urbane, și anume incluziunea persoanelor cu dizabilități, dezvoltarea accesibilității și protecția mediului. Sub această temă, concursul invită participanții să contribuie cu idei despre cum să facă orașele mai accesibile și mai durabile prin abordări inovatoare la nivel teoretic și practic”, mai scrie UNESCO.

  • Concursul internațional al studenților privind orașele verzi și accesibile este co-organizat de Biroul UNESCO Beijing Cluster Office și Universitatea de Tehnologie Wuhan din China, transmit reprezentanții instituției.
Palierele competiției

1. Design

Participanții sunt invitați să realizeze proiecte de design urban pentru a asigura accesibilitatea și incluziunea unui cartier nou dezvoltat în orașul Wuhan, provincia Hubei, China. Se așteaptă ca participanții să ia în considerare preocupările privind protecția mediului, durabilitatea și protecția clădirilor istorice.

2. Cercetare

Participanții sunt invitați să efectueze studii de cercetare și să prezinte lucrări originale, inclusiv analize de cercetare, studii de caz, bune practici și recomandări care să pună în lumină aspectele conceptuale, teoretice și/sau practice ale unui mediu accesibil la nivel de comunitate, district sau oraș, conform sursei citate.

Lucrările se pot trimite în intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie 2022. Aici este disponibil formularul de înregistrare pus la dispoziție de UNESCO.

“Concursul pune în valoare pe deplin capacitatea de inovare a studenților din întreaga lume. Studenții înscriși în universități (inclusiv studenții de la licență, masteranzii și doctoranzii) sunt eligibili pentru a participa la concurs ca persoane individuale sau în echipe de câte 4 membri maximum. Universitățile sunt încurajate să recomande studenți pentru a participa la concurs”, mai informează organizația internațională care pune la dispoziție adresa de e-mail s.wei@unesco.org pentru contact în ceea ce privește competiția.

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea universităților după ridicarea stării de alertă: Solicitarea pentru a identifica soluția pentru o scurtă perioada de tranziție este pertinenta. Ministerul intenționează să transmită o notă pentru deblocarea situației în universități

Ministrul Educației își nuanțează declarațiile cu privire la modul de funcționare al facultăților începând de mâine, când încetează starea de alertă instituită pe teritoriul României din cauza pandemiei COVID-19. “Solicitarea…
Vezi articolul

Conducerea CNATDCU a respins propunerile Ministerului Educației de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat. Mircea Dumitru: Verificarea integrală a unei teze de doctorat la fiecare sesizare nouă care apare nu poate fi pusă în practică. Cîmpeanu ne-a invitat să venim cu propunerile noastre

Consiliul General al CNATDCU a respins astăzi, cu 15 voturi din 18 membri prezenți, propunerile de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat și a regulamentului de funcționare…
Vezi articolul
Zilele Educației Sexuale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, singura universitate din România care a intrat în acest an în topul internațional Shanghai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din România inclusă în tradiționalul și prestigiosul clasament/ranking internațional al universităților Shanghai (Academic Ranking of World Universities/ARWU), ocupând, în anul 2020, poziția 701-800,…
Vezi articolul