Concurs de fotografie pentru elevi și studenți – Salonul Național de Fotografie “Fotogeografica”. Temele sunt patrimoniul cultural și patrimoniul natural / Înscrieri până pe 15 august

2.095 de vizualizări
Foto: © Steve Byland | Dreamstime.com
Casa de Cultură a Studenților din București invită elevii, studenții, dar și publicul larg, fără limită de vârstă, să participe la a 26-a ediție a Salonului Național de Fotografie “Fotogeografica”. Temele din acest an sunt patrimoniul cultural și patrimoniul natural al țării, cu accent pe mediul înconjurător, istorie și geografie românească, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție. Înscrierile încep vineri, 15 iulie, și țin până pe 15 august cel târziu. Participarea este gratuită.

Concursul își propune să aducă mai aproape tinerii de natură și de pământul românesc, fie el surprins în port național, în munți de zăpadă sau în sărbătoare de 1 Decembrie. Fotografiile trebuie să fie legate, pe de o parte, de patrimoniul cultural: așezări, gospodării, construcții, muzee, opere de artă, ocupații tradiționale, meșteșuguri, datini și obiceiuri.

Pe de altă parte, pot fi legate de patrimoniul natural – peisaj: substrat geologic, relief, vegetație, apă, sol, faună, fenomene naturale și wildlife: aspecte de viață sălbatică; specii faunistice în habitatul natural. Sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate.

Înscrierea. Alte precizări

Fotografiile trebuie să aibă latura mare de minim 3500 px. Fiecare participant poate trimite maxim 3 fotografii pentru fiecare secţiune, iar termenul limită este 15 august 2022. Alături de fotografii, în mesaj, se va atasa şi formularul de înscriere completat care se va găsi pe site-ul concursului, la pagina de Regulament, începând cu 15 iulie. Participanţii pot înscrie doar fotografii care nu au participat în cadrul ediţiilor precedente ale Salonului Fotogeografica.

Astfel, cei care doresc să se înscrie o pot face pe adresa de e-mail inscrieri.fotogeografica2022@gmail.com până pe 15 august.

Jurizarea și premierea

Jurizarea lucrărilor se realizează între 22 august – 2 septembrie 2022, iar anunțarea rezultatelor se va face în data de 12 octombrie 2022 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București și online – live stream. Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada 12 – 30 octombrie 2022.Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

Componența juriului este următoarea: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Gheorghe Popa, Cosmin Ionescu, Cristian Lascu, președinte de onoare.

Se vor acorda câte trei premii, pentru fiecare dintre cele două secțiuni, la fiecare din categoriile anunțate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate. Acţiunea se derulează sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Partenerii tradiționali ai proiectului sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie a Universității din București, se mai precizează în comunicat.

Despre concurs

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat, scriu organizatorii.

Foto: © Steve Byland | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii unei școli din Gorj au dat de 2 ori simularea Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară

O anchetă la școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte…
Vezi articolul

Remus Pricopie, SNSPA, o nouă acțiune împotriva lui Sorin Câmpeanu: anunță că merge în instanță pentru a arăta că mandatul acestuia de președinte al Consiliului Rectorilor a încetat de drept / Câmpeanu: Nu mă exprim pe probleme marginale

“Consiliul Național al Rectorilor (CNR) are nevoie de mai multă transparență și de respectarea cu strictețe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din…
Vezi articolul

VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în…
Vezi articolul