Conform unui manual de istorie pentru clasa a XI-a, profil real, România nu este încă în Uniunea Europeană – Victor Negrescu, europarlamentar PSD: Ministerul Educației să verifice manualele de istorie

2.028 de vizualizări
Sursa foto: captură Facebook / Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a transmis marți o scrisoare Ministerului Educației, prin care îi solicită să revizuiască informațiile din manualele școlare privind apartenența României la Uniunea Europeană, dând exemplu un manual de istorie pentru clasa a XI-a, profil real, din care elevii află că România nu este încă stat membru.

„Nu există nicio scuză privind faptul că sunt utilizate în continuare astfel de manuale neactualizate deși ele sunt anual aprobate, teoretic verificate și ulterior comunicate. Mai mult, manualul menționat astăzi a fost republicat mult după data aderării. Era simplu ca ele să fie revizuite sau măcar acompaniate de alte materiale suport relevante”, a spus Negrescu, prezentând scrisoarea transmisă Ministerului Educației.

Negrescu susține că a solicitat încă de când era ministru al Afacerilor europene revizuirea aceste materiale, dar lucrurile au rămas neschimbate.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Sursa foto: captură Facebook / Victor Negrescu


2 comentarii
  1. Manualele și programele de istorie sunt o rușine națională. Sunt profesor de peste două decenii la unul dintre cele mai bune licee din țară. Casă-mi fac orele atractive și să-i învăț pe elevi noțiuni necesare pentru secolul XXI, mi-am făcut propriul suport de curs, având la bază bibliografie de specialitate și manualele publicate în Franța. În contextul dezbaterii noilor planuri cadru, mi-am exprimat opinia, rezumată astfel:
    – Istorie trebuie să aibă 2 ore la liceele teoretice, 4 ore pentru elevii care susțin examen la această disciplină și minim o oră la liceele tehnologice (istoria ne învață cum să practicăm regimul democratic și de aceea e mare nevoie de ea);
    -manualele trebuie făcute de echipe mixte: profesori universitari, cei mai buni profesori din preuniversitar, psihologi și verificat de un profesor de limba română.

    Trebuie făcute multe schimbări în învățământ, însă avem nevoie de oameni care să-și asume reforma. Reforma nu se face cu aceeași oameni abonați la funcții. Pentru schimbarea mentalității din sistem, funcțiile trebuie să aibă maxim două mandate. Asta e soluția.

    1. V-as intreba, fara a avea pretentia de a fi atat de categoric precum dvs, ce treaba are psihologul in elaborarea unui manual de alta specialitate? Nu va contrazic, dar as vrea sa aflu, iar dvs pareti, din perspectiva apartenentei la unul din cele mai bune licee din tara si a modestiei, in masura sa-mi raspundeti. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, anunță operatorii din domeniu. Consiliul Județean Prahova susține că nu s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru decontarea biletelor

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii…
Vezi articolul
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020

Corpul de control al Ministerului Educației se va duce în toate cele 36 de licee unde rata de promovare la Bac 2021 a fost zero. Cîmpeanu a anunțat că va conduce și el corpul de control: „Am să doresc și eu să văd una-două-trei din aceste școli”

Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat…
Vezi articolul