Congresul Matematicienilor Români va fi organizat la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

204 vizualizări
Congresul Matematicienilor Români reunește anul acesta aproape 400 de participanți de pe cinci continente, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați unde se va desfășura a noua ediție a evenimentului. Universitatea explică într-un comunicat pentru Edupedu.ro că acest congres reprezintă un eveniment important al comunității matematice românești.

Primul congres a avut loc la Cluj în 1929, iar din 2003 congresele se desfășoară regulat, la patru ani, în mari universități din țară. Cu această ocazie își prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, și specialiști de renume internațional din numeroase țări ale lumii, se arată în comunicatul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

În perioada 28 iunie – 3 iulie 2019, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați va găzdui a noua ediție a “Congresului Matematicienilor Români”. La ediția din acest an s-au înscris aproape 400 de participanți din 40 de țări, de pe cinci continente.

Instituțiile organizatoare sunt: 

 • Academia Română – Secția de Științe Matematice
 • Societatea de Științe Matematice din România
 • Institutul de Matematică “Simion Stoilow” al Academiei Române
 • Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București si Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

Comitetul de organizare este format din:

 • Viorel Barbu, Marius Iosifescu, Ioan Tomescu, Gabriela Marinoschi – Romanian Academy
 • Lucian Beznea, Dan Timotin – Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy
 • Radu Gramatovici – Faculty of Mathematics and Computer Science of the University of Bucharest
 • Iulian Gabriel Bîrsan, Costel Iulian Mocanu – “Dunărea de Jos” University of Galați
 • Radu Gologan – The Romanian Mathematical Society

Deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri 28 iunie, ora 15, în sala “Aula Magna” a Universității “Dunărea de Jos” din Galați, corpul AE. La congres vor fi decernate și două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România:

 • premiul “Nicolae Dinculeanu” al Academiei Române
 • Premiul Societății de Științe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.

Vineri 28 și sâmbătă 29 iunie are loc o conferință satelit a congresului, A II-a Conferință Internațională de Problemistică și Didactică Matematică, la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galați.

Sâmbătă 29 iunie, se va desfășura în paralel în sala “Aula Magna” la ora 14:00 o expunere pentru publicul lag, prezentată de profesorul Peter Palfy de la Budapesta.

Vezi aici temele de discuție și matematicienii participanți


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, a fost desemnat. Printre membri: președintele Asociației Școlilor Particulare, un comisar de poliție și un colonel din Armată / Președintele va fi ales marți

Un comisar-șef de poliție, un colonel, dar și președintele Asociației Școlilor Particulare fac parte din noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele. Consiliul a fost…
Vezi articolul