Știri Universitate

Congresul Matematicienilor Români va fi organizat la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

Citire în 2 min
Congresul Matematicienilor Români reunește anul acesta aproape 400 de participanți de pe cinci continente, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați unde se va desfășura a noua ediție a evenimentului. Universitatea explică într-un comunicat pentru Edupedu.ro că acest congres reprezintă un eveniment important al comunității matematice românești.

Primul congres a avut loc la Cluj în 1929, iar din 2003 congresele se desfășoară regulat, la patru ani, în mari universități din țară. Cu această ocazie își prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, și specialiști de renume internațional din numeroase țări ale lumii, se arată în comunicatul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

În perioada 28 iunie – 3 iulie 2019, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați va găzdui a noua ediție a “Congresului Matematicienilor Români”. La ediția din acest an s-au înscris aproape 400 de participanți din 40 de țări, de pe cinci continente.

Instituțiile organizatoare sunt: 

 • Academia Română – Secția de Științe Matematice
 • Societatea de Științe Matematice din România
 • Institutul de Matematică “Simion Stoilow” al Academiei Române
 • Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București si Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

Comitetul de organizare este format din:

 • Viorel Barbu, Marius Iosifescu, Ioan Tomescu, Gabriela Marinoschi – Romanian Academy
 • Lucian Beznea, Dan Timotin – Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy
 • Radu Gramatovici – Faculty of Mathematics and Computer Science of the University of Bucharest
 • Iulian Gabriel Bîrsan, Costel Iulian Mocanu – “Dunărea de Jos” University of Galați
 • Radu Gologan – The Romanian Mathematical Society

Deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri 28 iunie, ora 15, în sala “Aula Magna” a Universității “Dunărea de Jos” din Galați, corpul AE. La congres vor fi decernate și două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România:

 • premiul “Nicolae Dinculeanu” al Academiei Române
 • Premiul Societății de Științe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.

Vineri 28 și sâmbătă 29 iunie are loc o conferință satelit a congresului, A II-a Conferință Internațională de Problemistică și Didactică Matematică, la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galați.

Sâmbătă 29 iunie, se va desfășura în paralel în sala “Aula Magna” la ora 14:00 o expunere pentru publicul lag, prezentată de profesorul Peter Palfy de la Budapesta.

Vezi aici temele de discuție și matematicienii participanți

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

China și SUA domină Olimpiada Internațională de Matematică 2019, unde România a obținut o medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz, cu care ne plasăm pe locul 17

Raluca Pantazi

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș: Metodologia de admitere la facultate “trebuie să rămână așa cum este”; certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competență lingvistică în română “nu întotdeauna este dublat și de o situație reală”

Raluca Pantazi

EXCLUSIV Avocatul Poporului îi cere lui Andronescu să schimbe regulile de admitere la facultate, care ar discrimina minoritățile (document)

Raluca Pantazi

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.