Congresul Matematicienilor Români va fi organizat la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

225 de vizualizări
Congresul Matematicienilor Români reunește anul acesta aproape 400 de participanți de pe cinci continente, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați unde se va desfășura a noua ediție a evenimentului. Universitatea explică într-un comunicat pentru Edupedu.ro că acest congres reprezintă un eveniment important al comunității matematice românești.

Primul congres a avut loc la Cluj în 1929, iar din 2003 congresele se desfășoară regulat, la patru ani, în mari universități din țară. Cu această ocazie își prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, și specialiști de renume internațional din numeroase țări ale lumii, se arată în comunicatul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

În perioada 28 iunie – 3 iulie 2019, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați va găzdui a noua ediție a “Congresului Matematicienilor Români”. La ediția din acest an s-au înscris aproape 400 de participanți din 40 de țări, de pe cinci continente.

Instituțiile organizatoare sunt: 

  • Academia Română – Secția de Științe Matematice
  • Societatea de Științe Matematice din România
  • Institutul de Matematică “Simion Stoilow” al Academiei Române
  • Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București si Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați

Comitetul de organizare este format din:

  • Viorel Barbu, Marius Iosifescu, Ioan Tomescu, Gabriela Marinoschi – Romanian Academy
  • Lucian Beznea, Dan Timotin – Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy
  • Radu Gramatovici – Faculty of Mathematics and Computer Science of the University of Bucharest
  • Iulian Gabriel Bîrsan, Costel Iulian Mocanu – “Dunărea de Jos” University of Galați
  • Radu Gologan – The Romanian Mathematical Society

Deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri 28 iunie, ora 15, în sala “Aula Magna” a Universității “Dunărea de Jos” din Galați, corpul AE. La congres vor fi decernate și două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România:

  • premiul “Nicolae Dinculeanu” al Academiei Române
  • Premiul Societății de Științe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.

Vineri 28 și sâmbătă 29 iunie are loc o conferință satelit a congresului, A II-a Conferință Internațională de Problemistică și Didactică Matematică, la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galați.

Sâmbătă 29 iunie, se va desfășura în paralel în sala “Aula Magna” la ora 14:00 o expunere pentru publicul lag, prezentată de profesorul Peter Palfy de la Budapesta.

Vezi aici temele de discuție și matematicienii participanți


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Guvernul Orban vrea să aloce colegiilor centenare majoritatea fondurilor pentru Educație din Planul Național de Relansare și Reziliență, deși spune că “nu se constată nicio îmbunătățire a rezultatelor școlare, în special în rândul copiilor din zonele rurale și din zonele defavorizate economic”

Guvernul României propune alocarea a 500 de milioane de euro către colegiile centenare, din fondul de 1,05 miliarde de euro propus pentru finanțarea Educației în Planul Național de Relansare și…
Vezi articolul

Explicația conducerii Colegiului Național Pedagogic din Bacău după ce nu a lăsat să intre la prima oră mai mulți elevi care întârziaseră: În noul regulament al școlii s-a decis ca din 22 ianuarie poarta să fie închisă pe durata orelor de curs, din motive de siguranță și pentru a preveni absenteismul la prima oră, iar părinții au fost informați

Conducerea Colegiului Pedagogic din Bacău a transmis motivul pentru care mai mulți elevi care au întârziat la ore marți dimineață nu au fost lăsați să intre în liceu la prima…
Vezi articolul