Consiliul Național al Elevilor, despre anularea sesiunii speciale de Bac 2021: Un număr considerabil de absolvenți de liceu ar pierde șansa ocupării unui loc în cadrul facultăților din întreaga țară

8.987 de vizualizări
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie
Sursă foto: Facebook.com / Rareș Voicu
Un număr considerabil de absolvenți de liceu ar pierde șansa ocupării unui loc în cadrul facultăților din întreaga țară dacă nu se va susține sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2021, atrage atenția Consiliul Național al Elevilor (CNE) într-un comunicat de presă. Amintim că anul acesta nu va exista o sesiune specială a Bacalaureatului, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus pe 13 mai, la Guvern, că va exista o etapă specială doar pentru elevii care susțin Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a.

Mai jos, comunicatul integral al CNE:

“La finalul ședinței de Guvern din data de 13 mai 2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul acesta nu va exista o sesiune specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii care se vor afla, la acel moment, în situație de izolare sau carantină, așa cum se întâmplă în cazul Evaluării Naționale. O a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în luna iulie, la două săptămâni distanță de prima, după modelul anului școlar trecut, are rolul de a oferi elevilor care au fost împiedicați de situația epidemiologică șansa să ajungă în sălile de examen înainte de prima sesiune de admitere la facultate, asigurând astfel egalitatea de șanse a acestora în ceea ce privește participarea la examenul de Bacalaureat.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că, în cazul în care se va proceda la anularea sesiunii speciale, din luna iulie, a examenului de Bacalaureat, un număr considerabil de absolvenți de liceu ar pierde șansa ocupării unui loc în cadrul facultăților din întreaga țară, ținând cont de faptul că majoritatea acestor locuri se ocupă înainte de sesiunea de admitere din luna septembrie. Din aceste motive, solicităm ferm Ministerului Educației revenirea asupra acestei decizii și organizarea, la două săptămâni după organizarea probelor de Bacalaureat, a unei sesiuni speciale, destinate exclusiv celor care, din cauza îmbolnăvirii cu virusul COVID-19/carantinării, nu au putut participa la data stabilită inițial.”

„Decizia Ministerului Educației de a anula sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, destinată elevilor infectați cu COVID-19/aflați în carantină este surprinzătoare și nejustificată, în contextul în care aproape 5% dintre noile cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2 sunt identificate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, conform datelor CNSCBT. Din acest motiv, considerăm că este imperios ca Ministerul Educației să organizeze o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în vară, dedicată elevilor care nu au putut participa la prima, din motive medicale (COVID-19). În caz contrar, peste 100 de mii de elevi care susțin examenul de Bacalaureat în vară vor fi puși în situația de a-și amâna studiile din cauza unor situații independente de voința lor”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor”.

Sursă foto: Facebook/Rareș Voicu


1 comment
  1. Bine ar fi ca elevii care nu vor sa aibă surpriza covidului în zilele de examen sa se vaccineze (ambele doze) cât mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România suspendă din 1 iunie participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Rusia / Cotizația României la institutul de lângă Moscova, de 4 milioane de dolari pe 2022, nu va fi achitată “atât timp cât situația din Ucraina se menține”

România își suspendă din 1 iunie a.c. participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) din Dubna, Rusia, în urma agresiunii ruse în Ucraina, iar declarația de suspendare va fi…
Vezi articolul