ULTIMA ORĂ Nu va fi organizată o sesiune specială de Bacalaureat. Elevii care lipsesc în vară, pentru că sunt în carantină sau izolare, pot da examenul în sesiunea din toamnă, anunță ministrul Educației – Calendar Bac 2021

27.328 de vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
În acest an nu va exista o sesiune specială a Bacalaureatului, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus, la Guvern, că va exista o etapă specială doar pentru elevii care susțin Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a.

„Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă”, a declarat Cîmpeanu.

Reporter: “Se vor organiza sesiuni speciale pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională pentru elevii aflați în situație de izolare sau în carantină?

Sorin Cîmpeanu: Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă și elevii care susțin Evaluarea Națională o a doua șansă, drept pentru care va fi organizat o sesiune se suplimentare pentru Evaluarea Națională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor prezenta elevii care au fost împiedicați, fără voia lor, să se prezinte în prima etapă de la Evaluarea Națională.

Pentru toți acei elevi, și credeți-mă că avem situații absolut impresionante, menționez fără să vă dau niciun nume un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, fără nicio excepție, care a avut nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără nicio excepție, care a luat 10 la simularea Evaluării Naționale și care acum se află într-o altă țară, în spital, cu un cancer de stadiul patru și care dorește să susțină Evaluarea Națională. Este unul din multele cazuri de situații speciale în care vom da derogare. Examenul va fi susținut pentru acești copii, fie online, fie cu asistență din partea personalului ambasadei, deci indiferent care ar fi soluția vom asigura dreptul la a susține examenul pentru acești copii.

Reporter: Elevii care nu sunt mulțumiți de nota obținută la prima sesiune se pot înscrie la a doua sesiune?

Sorin Cîmpeanu: Nu.”

Anul trecut a exista o sesiune o „etapă specială” de bacalaureat, în care au putut participa elevii care au lipsit la prima sesiune fie din motive medicale, fie din cauza că aveau o temperatură peste 37,3 grade la intrarea în sala de examen, sau că au fost în izolare sau carantină.

CALENDARUL examenului național de bacalaureat – 2021 – Sesiunea iunie-iulie 2021

31 mai – 4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale

CALENDARUL examenului național de bacalaureat – 2021Sesiunea august 2021

19-26 iulie 2021Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
16 august 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
17 august 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
18 august 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
19 august 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
31 august 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00-18,00)
1-3 septembrie 2021Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021Afișarea rezultatelor finale

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


3 comentarii
  1. Vreau sa propun ca elevii care au dat simulare de bacalaureat sa li se considere nota la bacalaureat daca acestea dresc, si asa nu vor fi asa multi elevi fizic la bacalaureat aviind in vedere covid19!

  2. Omul acesta o sa nenoroceasca o intreaga generatie de copii. Niciodata nu vor mai vota oamenii PNL.

    1. Vreau sa propun ca elevii care au dat simulare de bacalaureat sa li se considere nota la bacalaureat daca acestea dresc, si asa nu vor fi asa multi elevi fizic la bacalaureat aviind in vedere covid19!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like