Consiliul Tineretului din România: O scrisoare deschisă despre viitorul educației și forței de muncă din România a fost transmisă autorităților în această dimineață

341 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
O scrisoare deschisă cu privire la viitorul educației și forței de muncă din România a fost transmisă decidenților de resort în această dimineață de către Consiliul Tineretului din România, federația reprezentativă a tinerilor și organizațiilor de tineret din România, la nivel național și internațional, alături de The FutureKit, inițiativă care își propune să echipeze corespunzător tinerii pentru viitorul lor profesional, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

Potrivit comunicatului, scrisoarea deschisă privind viitorul educației și forței de muncă din România abordează subiecte precum: învățământul online, învățământul profesional și tehnic, abandonul școlar, competențele tinerilor, tinerii NEET, oferind o analiză concisă a fiecăruia și o serie de potențiale soluții pentru problemele identificate, cu scopul de a reprezenta un punct de sprijin în crearea și implementarea de politici publice în sectoarele vizate.

„Această scrisoare a fost dezvoltată valorificând concluziile rezultate ulterior conferinței „ÎmprEUnă pentru educația și forța de muncă a viitorului”, la care au participat doisprezece reprezentanți ai societății civile, cu vaste expertize în domeniile: educației preuniversitare, universitare și nonformale, politicilor de tineret și europene, afacerilor și resurselor umane, alături de doi reprezentanți ai României în Parlamentul European”, după cum se arată în anunț.

1 comment
  1. Au pus si problema TikTok-ului? Ieri, in ora mea de la clasa a XI-a, toti elevii erau pe TikTok. Aveau o tema legata de holocaust. Nu-i interesa. Stiau cel mult ca “holocaust” inseamna ca “au murit evrei pentru ca erau rai si nu erau ortodocsi”. Alta fata, careia mama ii plateste ocazional articole in presa locala ca sa-i laude calitatile de pictorita, de altfel extrem de superficială inclusiv in acest domeniu, mi-a zis scurt ca e “un subiect neamuzant si pentru moși”. Nu invatamantul i-a adus in halul in care se afla, ci ignoranta crescanda a familiilor din care provin. Elevii nu mai vor sa invete. Vor sa fie vedete online, maestri in păcănele, manelisti, glugați vitezomani mai ales pe timp de noapte sau gameri. Chiar si prostitutia e vazuta mai bine decat orice alta meserie decentă, lucru care nu ma mira stiind ca multe mame fac videochat.

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…

Florin Cîțu, la prima ședința a Comitetului pentru monitorizarea Proiectului „România Educată”: Primele acte normative vor intra în vigoare cred că prin 9 septembrie

Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” a avut prima ședință. Întâlnirea a fost prezidată de premierul Florin Cîțu. Declarațiile premierului: „Bine ați venit la primul Comitet interministerial pentru…