Consiliul Tineretului din România: O scrisoare deschisă despre viitorul educației și forței de muncă din România a fost transmisă autorităților în această dimineață

367 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
O scrisoare deschisă cu privire la viitorul educației și forței de muncă din România a fost transmisă decidenților de resort în această dimineață de către Consiliul Tineretului din România, federația reprezentativă a tinerilor și organizațiilor de tineret din România, la nivel național și internațional, alături de The FutureKit, inițiativă care își propune să echipeze corespunzător tinerii pentru viitorul lor profesional, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

Potrivit comunicatului, scrisoarea deschisă privind viitorul educației și forței de muncă din România abordează subiecte precum: învățământul online, învățământul profesional și tehnic, abandonul școlar, competențele tinerilor, tinerii NEET, oferind o analiză concisă a fiecăruia și o serie de potențiale soluții pentru problemele identificate, cu scopul de a reprezenta un punct de sprijin în crearea și implementarea de politici publice în sectoarele vizate.

„Această scrisoare a fost dezvoltată valorificând concluziile rezultate ulterior conferinței „ÎmprEUnă pentru educația și forța de muncă a viitorului”, la care au participat doisprezece reprezentanți ai societății civile, cu vaste expertize în domeniile: educației preuniversitare, universitare și nonformale, politicilor de tineret și europene, afacerilor și resurselor umane, alături de doi reprezentanți ai României în Parlamentul European”, după cum se arată în anunț.


1 comment
  1. Au pus si problema TikTok-ului? Ieri, in ora mea de la clasa a XI-a, toti elevii erau pe TikTok. Aveau o tema legata de holocaust. Nu-i interesa. Stiau cel mult ca “holocaust” inseamna ca “au murit evrei pentru ca erau rai si nu erau ortodocsi”. Alta fata, careia mama ii plateste ocazional articole in presa locala ca sa-i laude calitatile de pictorita, de altfel extrem de superficială inclusiv in acest domeniu, mi-a zis scurt ca e “un subiect neamuzant si pentru moși”. Nu invatamantul i-a adus in halul in care se afla, ci ignoranta crescanda a familiilor din care provin. Elevii nu mai vor sa invete. Vor sa fie vedete online, maestri in păcănele, manelisti, glugați vitezomani mai ales pe timp de noapte sau gameri. Chiar si prostitutia e vazuta mai bine decat orice alta meserie decentă, lucru care nu ma mira stiind ca multe mame fac videochat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana-Maria, elevă în clasa a VIII-a: „Nu e în regulă că unii profesori se axează pe ce știu elevii pe de rost. Îmi pun o notă doar ca să spună că mi-au pus o notă, iar peste câteva luni eu nu mai știu absolut nimic și lor nu le mai pasă de ceea ce știu eu sau nu”

Anamaria, elevă în clasa a VIII-a, spune că după opt ani de școală și peste un an de învățat în sistem online, ar „fugi” de sistemul educațional românesc. Întrebată la…
Vezi articolul

Ce spune președinția în cazul copiilor folosiți pentru imaginea lui Klaus Iohannis, la Buzău: Intrarea elevilor a fost un demers spontan, din dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României

“Nu a existat nicio intenție din partea AP (Administrația Prezidențială – n.red.) de a construi deliberat un cadru în care să se afle și elevii”, spune Președinția într-un răspuns pentru…
Vezi articolul