Consiliul UE a aprobat joi dimineață PNRR-ul României. Primii bani ajung în noiembrie. Educația va primi, în total, 3,6 miliarde de euro

672 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Consiliul Uniunii Europene a dat, joi dimineață, aviz favorabil pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a anunțat pe Facebook eurodeputatul Dragoș Pîslaru. „Acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de 3,8 miliarde de euro”, a spus acesta. Prima tranșă de bani va ajunge în România în luna noiembrie. În total, Educația va primi 3,6 miliarde de euro la finalul tuturor tranșelor, iar totalul PNRR-ului României pe toate domeniile este de 29,2 miliarde euro.

Amintim că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat de Comisia Europeană în data de 27 septembrie 2021.

Mai jos, postarea europarlamentarului Dragoș Pîslaru:

„PNRR-ul României a primit în această dimineață avizul favorabil al Consiliului UE, alături de planurile Finlandei și Estoniei!

Acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de 3,8 miliarde de euro.

Acum o lună, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, cu ocazia vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București. Următorul pas, conform regulamentului, a fost ca reprezentanții Comisiei să transmită planul aprobat către Parlamentul European și către Consiliul UE, pentru analiză, și să primească decizia Consiliului UE.

Odată cu avizul Consiliului UE, PNRR-ul României este adoptat formal și gata de implementare.”

În total, România va primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi pentru un total de 29,2 miliarde euro, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Fondurilor Europene pe mfe.gov.ro.

Regula stabilită prin propunerea de Regulament este ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, termenul limită pentru accesarea diferenței de 30% din granturi fiind 31 decembrie 2023. În plus, plățile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naționale de redresare și reziliență trebuie făcute până în decembrie 2026.


1 comentariu
  1. Habar nu are cu ce jecmăneală publică și furt vor da dovada guvernanții români din banii aceștia cei din UE. Habar nu au cu ce hoți au de-a face! Din banii ăștia se vor îmbogăți guvernanții ce țin de putere, in frunte cu Catu și alții pusi pe căpătuire, că nici nu vă puteți imagina ce repede și fără folos vor dispărea aceste fonduri cu acte în regula, de vor rămâne căscați și neputincioși finanțatorii Uniunii Europene!
    Rad cu lacrimi de puerilitatea UE în fața capacității românilor de a sifona bani cu acte în regula!
    O să vedeți ceva făcut din banii ăștia in țara noastră când o sa va vedeți cefele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Universitatea din București se oferă să sprijine inclusiv prin cazare și hrană refugiații din Ucraina, să susțină protejarea patrimoniului universitar din această țară / Vor fi discuții cu MAE – rectorul Marian Preda

Universitatea din București consideră că e de datoria sa, în contextul conflictului din Ucraina, “să fim solidari și să venim cu propuneri concrete pentru sprijinirea studenților, profesorilor și a familiilor…
Vezi articolul