Consiliul UE a aprobat joi dimineață PNRR-ul României. Primii bani ajung în noiembrie. Educația va primi, în total, 3,6 miliarde de euro

687 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Consiliul Uniunii Europene a dat, joi dimineață, aviz favorabil pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a anunțat pe Facebook eurodeputatul Dragoș Pîslaru. „Acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de 3,8 miliarde de euro”, a spus acesta. Prima tranșă de bani va ajunge în România în luna noiembrie. În total, Educația va primi 3,6 miliarde de euro la finalul tuturor tranșelor, iar totalul PNRR-ului României pe toate domeniile este de 29,2 miliarde euro.

Amintim că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat de Comisia Europeană în data de 27 septembrie 2021.

Mai jos, postarea europarlamentarului Dragoș Pîslaru:

„PNRR-ul României a primit în această dimineață avizul favorabil al Consiliului UE, alături de planurile Finlandei și Estoniei!

Acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de 3,8 miliarde de euro.

Acum o lună, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, cu ocazia vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București. Următorul pas, conform regulamentului, a fost ca reprezentanții Comisiei să transmită planul aprobat către Parlamentul European și către Consiliul UE, pentru analiză, și să primească decizia Consiliului UE.

Odată cu avizul Consiliului UE, PNRR-ul României este adoptat formal și gata de implementare.”

În total, România va primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi pentru un total de 29,2 miliarde euro, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Fondurilor Europene pe mfe.gov.ro.

Regula stabilită prin propunerea de Regulament este ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, termenul limită pentru accesarea diferenței de 30% din granturi fiind 31 decembrie 2023. În plus, plățile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naționale de redresare și reziliență trebuie făcute până în decembrie 2026.


1 comment
  1. Habar nu are cu ce jecmăneală publică și furt vor da dovada guvernanții români din banii aceștia cei din UE. Habar nu au cu ce hoți au de-a face! Din banii ăștia se vor îmbogăți guvernanții ce țin de putere, in frunte cu Catu și alții pusi pe căpătuire, că nici nu vă puteți imagina ce repede și fără folos vor dispărea aceste fonduri cu acte în regula, de vor rămâne căscați și neputincioși finanțatorii Uniunii Europene!
    Rad cu lacrimi de puerilitatea UE în fața capacității românilor de a sifona bani cu acte în regula!
    O să vedeți ceva făcut din banii ăștia in țara noastră când o sa va vedeți cefele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice din învățământul militar, „o prioritate majoră” în noua Strategie Militară a României

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice este „o prioritate majoră” pentru învățământul vocațional militar, potrivit Strategiei Militare a României, pe care Guvernul vrea să o adopte…
Vezi articolul

România Educată – promovată de ministrul Cîmpeanu, la Summitul Educației, ca sumă a eforturilor de întărire a școlii după pandemie / Monitorul Educației al Comisiei Europene: Pachetul de legi pentru programul prezidențial va fi adoptat în al treilea trimestru din 2023

Summitul european al Educației, eveniment la care au participat înalți oficiali ai UE și din statele membre, i-a dat, vineri, ministrului român Sorin Cîmpeanu posibilitatea să explice colegilor europeni măsurile…
Vezi articolul