Construcția unei școli noi în care vor învăța 370 de elevi, dintr-o comună din Arad, a durat 15 ani

464 de vizualizări
Foto: Primăria Semlac
O nouă școală a fost inaugurată, vineri, în ultima zi de vacanță a elevilor, în comuna Semlac, județul Arad, la 15 ani de la începerea lucrărilor, autoritățile locale reclamând “multe piedici și tergiversări” în finalizarea proiectului, transmite Agerpres.

Noua şcoală din comună poartă numele medicului Ioan Danicico, care s-a născut în Semlac, iar aici vor învăţa 370 de elevi din clasele I – VIII.

“După multe piedici şi tergiversări, am reuşit să inaugurăm astăzi Şcoala Gimnazială ‘Dr. Ioan Danicico’. Deşi a durat foarte mult, astăzi vorbim despre un vis împlinit. Construcţia a început în anul 2007 şi până în 2012 fondurile au venit de la Ministerul Învăţământului şi de la Inspectoratul Şcolar. Din 2012 până în 2015 construcţia a fost sistată, din lipsa finanţării. În 2015 obiectivul a fost mutat pe lista de fonduri din PNDL şi am putut să continuăm lucrările. Din păcate, în societate s-a întâmplat tragedia de la Colectiv şi am sistat lucrările, pentru că trebuiau schimbate multe detalii din proiect şi nu am avut fonduri. Legislaţia ISU a trebuit respectată pentru a avea autorizaţie de funcţionare”, a explicat la inaugurare primarul comunei, Letiţia Stoian, potrivit sursei citate.

Potrivit programului de guvernare 2021-2024 al Guvernului condus de Nicolae Ciucă, “pentru accesul în mod egal la educație al copiilor și al tinerilor și pentru asigurarea condițiilor de desfășurare a procesului educațional într-un singur schimb, vor fi realizate proiecte privind”, printre altele, “500 de creșe, grădinițe și școli, constând atât în construcții noi, cât și în reabilitări”.

Foto: Primăria Semlac

Şcoala se deschide luni şi beneficiază de mobilier şi echipamente moderne.

“Totul este nou, sperăm că va fi un plus pentru elevi şi profesori, care vor avea condiţii excelente pentru a-şi desfăşura activitatea”, a mai spus primarul. Valoarea totală a lucrărilor la noua şcoală s-a ridicat la 7,5 milioane lei, mai scrie Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

DOCUMENT Elevii vor putea fi mustrați de profesori în fața clasei, ca sancțiune, deși acum este interzis acest lucru. Modificările scrise de Ministerul Educației, pentru sancționarea elevilor, în proiectul de modificare a Statutului acestora

Elevii vor putea fi mustrați în fața clasei de cadrele didactice, potrivit ordinului ce modifică Statutul elevului, document obținut pe surse de Edupedu.ro. Statutul actual prevede că mustrarea elevilor în…
Vezi articolul

Discuții aprinse pe legile educației pe tema supraaglomerării claselor / Ligia Deca spre o deputată: Vă rog să nu mă întrerupeți, că eu nu v-am întrerupt / Președinta comisiei de învățământ, Natalia Intotero: Nu trebuie să strigăm unii la ceilalți. Am s-o rog și pe doamna ministru să respecte instituția Parlamentului și pe colegii prezenți

Un amendament privind numărul maxim de elevi dintr-o clasă a stârnit discuții aprinse în comisia de învățământ din camera Deputaților, vineri, între deputata Ana-Lorena Predescu (PSD) și ministra Educației Ligia…
Vezi articolul

Nouă universități românești – prezente în clasamentul internațional CWUR, luat în calcul pentru metarankingul național. Doar Babeș Bolyai și Politehnica București apar în top 1000

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București ocupă primele trei locuri în rândul instituțiilor de învățământ superior românești incluse în ediția din acest an…
Vezi articolul