Continuă înscrierile pentru elevii de peste 16 ani la concursul de securitate cibernetică, UNbreakable România

497 de vizualizări
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com
Liceenii cu vârsta de peste 16 ani și studenții care frecventează o instituție de învățământ din România se pot înscrie pe site-ul oficial al UNbreakable România – concurs de securitate cibernetică – pentru sezonul de toamnă-iarnă, până la debutul concursului individual. Această ediție se va axa pe importanța cunoștințelor de securitate cibernetică în domenii vitale funcționării unei societăți. 28 octombrie 2021 a marcat debutul oficial al etapei de pregătire, cu o sesiune specială de prezentări susținută de lideri cunoscuți din industrie.

După etapa de pregătire, competiția va fi urmată de concursul individual programat pentru perioada 3 – 5 decembrie. Mai apoi, competiția pe echipe se va derula între 10 – 12 decembrie.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

În septembrie, Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, a dat startul noului sezon UNbreakable România. În doar o lună de la deschiderea înregistrărilor la concursul național de securitate cibernetică, peste 500 de elevi și studenți au răspuns provocării și iau parte în aceste zile la activitățile din etapa de pregătire a evenimentului. Inițiativa rămâne foarte populară în rândul tinerilor. Ei au acum șansa să își perfecționeze cunoștințele în securitate cibernetică, de această dată aplicate inclusiv în domenii vitale funcționării unei societăți, precum telecom, energie, banking, industria petrolieră, aerospațială sau chiar sistemul medical.

Pe lângă resurse teoretice și practice, UNbreakable oferă tinerilor șansa de a se afla în contact direct cu specialiști din industrie – atât din mediul academic cât și din mediul privat – și de a comunica în mod constant cu aceștia pentru a se pregăti pentru concursuri. În acest mod, participanții au o deschidere mult mai amplă către toate avantajele și provocările din domeniul securității cibernetice, inclusiv către companii de profil unde vor putea aplica tot ceea ce au învățat în cadrul programului. UNbreakable devine, astfel un mediu propice care lansează tineri pregătiți pentru piața muncii.

Anton Rog, Șeful Centrului Național Cyberint, aprecia că „în orice domeniu și mai ales în domeniul securității cibernetice resursa umană este cea mai importantă. Și aceasta este o ocazie pentru ei să-și îmbunătățească performanța și să fie parte din capitalul cel mai important al statului român, capitalul uman pentru protejarea țării din punct de vedere cibernetic”.

Din aceste considerente, UNbreakable România este o inițiativă orientată spre viitor și își propune să aducă laolaltă elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică, pentru ca aceștia să aibă la dispoziție toate resursele utile dezvoltării competențelor necesare pentru a deveni buni specialiști în domeniu.

O completare importantă adusă de Dan Cîmpean, Director Interimar al Directoratului Național de Securitate Cibernetică este că „domeniul cyber nu mai este demult un domeniu eminamente tehnic. A devenit parte business, parte cercetare, parte comunicare, parte politici, reglementare, domeniu legal. Este un domeniu foarte vast în care fiecare își poate găsi un loc. Printr-o participare la UNbreakable România, vă veți extinde perspectiva asupra a ce înseamnă securitate cibernetică”.

Și Ioan Constantin, Cyber Security Expert la Orange România, a susținut acest punct de vedere: „Pentru fiecare dintre cei ce sunt pasionați, interesați de domeniul securității cibernetice, există cel puțin un loc. Nu trebuie să plecați de la ideea că a avea o șansă la o carieră în securitate cibernetică implică un nivel de cunoștințe cu care trebuie să porniți la drum. O carieră începe de undeva. UNbreakable este un vehicul, vă duce din punctul A în punctul B. Punctul B poate să fie o carieră în securitate cibernetică”.

La sezonul de primăvară – vară 2021, numărul participanților a fost de peste 850 din aproape toate județele României. La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți (elevi și studenți) reprezentând 16 universități și 62 de licee din 39 de județe.

Evenimentul este susținut de către OMV Petrom și DefCamp, cu sprijinul partenerilor instituționali: Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea din Petroșani, Universitatea Babeș-Bolyai și Uniunea Profesorilor de Informatică din România – UPIR.

Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best România, IQool, Security Espresso și Edupedu.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății: Există toată posibilitatea de a prelungi vacanța elevilor, dacă nu se produce un efect pozitiv după 14 zile / Cîmpeanu: Nu am certitudinea că după aceste două săptămâni elevii se vor întoarce la școală fizic

Vacanța forțată de 14 zile pentru toți elevii din România ar putea să dureze mai mult de atât, potrivit declarațiilor oficialilor din Sănătate și Educație. Cseke Atilla, ministrul interimar al…
Vezi articolul

Directorii, profesorii și secretarele din peste 2.000 de școli folosesc platforma care reduce birocrația și rezolvă administrarea a peste 350 de proceduri actualizate constant / Cursuri online de formare – gratuit pentru utilizatori (P)

Sub presiunea timpului și a cerințelor administrative din domeniul educației, în continuă schimbare, este esențial să dispuneți de instrumente care să vă ajute în privința documentelor necesare unității și să…
Vezi articolul