Copiii sub 14 ani au voie să se joace și să se plimbe în aer liber, în Spania, începând de azi, timp de o oră pe zi

3.128 de vizualizări
FOTO: pexels.com
Spania, țara europeană cu cel mai mare număr de contaminări, aproape 224.000, și al doilea cel mai mare număr de decese, a început relaxarea treptată a restricțiilor, deși starea de urgență se prelungește de astăzi până în 9 mai. Copiii cu vârste până la 14 ani au voie de azi să se joace afară timp de o oră, iar din 2 mai, dacă evoluția pandemiei este favorabilă, sunt permise activitățile sportive individuale și plimbările în aer liber pentru adulți, scrie Agenţia Rador.

După 42 de zile de izolare completă, copiii au voie să se joace și să se plimbe, începând de astăzi, în aer liber, timp de o oră pe zi. Este prima măsură de relaxare a restricțiilor în Spania, unde pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a aproape 23.000 de persoane, iar numărul celor contaminați este cel mai mare din Europa. A doua măsură de relaxare va fi aplicată de sâmbăta viitoare, 2 mai, când adulților li se va permite să facă plimbări sau activităţi sportive individuale în aer liber.

Citeşte articolul integral pe Rador.ro

În Spania sunt 6,3 milioane de copii cu vârste sun 14 ani, vizaţi de această măsură. Ieşirea din casă se poate face zilnic între orele 9 şi 21.

Au voie cu bicicleta, role şi skateboard-uri, dar nu au voie în parcuri şi la locuri de joacă, scrie BBC. În prezent, adulţii pot ieşi din case, singuri, pentru a merge la muncă – dacă în domeniul lor de activitate nu este posibilă telemunca – pentru a cumpăra alimente şi medicamente sau pentru a plimba câinele. Copiii sunt închişi în case din data de 14 martie, relata sâmbătă Digi24.ro.

În ultima perioadă, medici spanioli şi societatea civilă au lansat numeroase apeluri pentru ca autorităţile să-i lase pe copii afară din case, subliniind în special riscurile pentru sănătatea fizică şi psihică a rămânerii în izolare pentru perioade mari de timp.

Însă, chiar dacă vor putea ieşi din case începând de luni, copiii din Spania vor continua să fie supuşi unor reguli mult mai stricte decât în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, spre exemplu, unde minorii pot ieşi timp de o oră pe zi, alături de părinţi, pentru a se plimba în jurul casei.

FOTO: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Noul coronavirus SARS-Cov-2 nu a fost eradicat – așa justifică Ministerul Educației un proiect de ordonanță de urgență pentru decontarea de tablete și laptopuri pentru elevi, studenți și profesori din fonduri europene, în condițiile din starea de alertă / „Neadoptarea de urgență ar duce la nerambursarea cheltuielilor”

Fundamentarea unui proiect de ordonanță de urgență care vrea să modifice o altă ordonanță de urgență este construită de specialiștii din Ministerul Educației în jurul expresiei „noul coronavirus nu a…
Vezi articolul

DOCUMENT / PSD i-a dat lui Klaus Iohannis „24 de măsuri imediate” în completarea celor 12 deziderate din “România Educată”: Creșterea salariilor profesorilor și vouchere pentru formare, un nou curriculum național, dublarea alocațiilor și bani pentru elevii care nu au absențe la școală

Creșterea salariilor profesorilor și vouchere pentru formare, un nou curriculum național, dublarea imediată a alocațiilor și bani, din fonduri europene, pentru elevii care nu au absențe la școală, introducerea voucherelor…
Vezi articolul