Credite pentru studenți în valoare de 10.000 de euro și pentru tineri, în valoare de 15.000 euro – proiect de lege al Guvernului

2.737 de vizualizări
Foto: Gov.ro
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că guvernul lucrează la un proiect de lege privind credite pentru studenți în valoare de 10.000 de euro și pentru tineri în valoare de 15.000 de euro, potrivit G4Media.ro.

”Vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în special, participare la cursuri, la anumite competiții internaționale, achiziția de cărți. Iar pentru tineri 15 mii de euro, ca și eligibilitate sunt diferite cheltuieli, plata chiriei, creșă, grădiniță, after school dar și anumite evenimente personale. S-a vorbit despre cununii și alte evenimente”, a explicat Firea.

Ministrul familei a mai spus că astăzi urmează să aibă loc o întâlnire la Ministerul de Finanțe și cu Fondul Român de Garantare și Contragarantare pentru a stabili criteriile financiare, perioada de grație și dobânda.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


3 comments
  1. S-a inventat un minister pentru nulitatea asta pesedista, doamne fereste… A rupt bugetul Bucureștiului cu contracte păguboase gwn iarba verde pe acoperisul statiilor, si ce credite da…. cu dobanda, nu mai ave aloc la primarie si hopa i-au facut loc cu salariu sanatos sa nu stea pe tușă ca ruginea dumneaei, ce om de valoare, stie sa cheltui banul public ca atunci cand merge la piata cu cardul personal.

  2. Ministerul Familiei ar face mai bine sa stimuleze natalitatea. In societatea “moderna” a avea copii a ajuns sa fie un handicap economic si social. Minimum necesar pentru familiile cu copii ar fi: o casa si un venit stabil. Familiile cu multi copii sunt discriminate negativ la acordarea de credite imobiliare. O familie cu 4 copii este dezavantajata la scoring fata de o familie fara copii, la venituri egale. In aceste conditii putem spune ca statul subventioneaza depopularea masiva a tarii prin descurajarea familiilor sa aiba copii. Pana acum aveam impresia ca tarile care stimuleaza natalitatea ar avea ceva motive morale/religioase (Ungaria/Polonia) dar nu este asa. I-a apucat stimularea natalitatii cand ai ajuns la o rata a natalitatii de 1,2-1,3. Daca o tinem asa Ministerul Familiei o sa devina muzeu istoric pentru ca nu vor mai fi familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre motivele pentru care o parte dintre elevii de clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022: Am avut mulți elevi care s-au depărtat de școală în acești doi ani de criză sanitară

„Incapacitatea de a promova clasa terminală are legătură și cu faptul că, din păcate, neînțelegând importanța principiului că școlile se închid ultimele și se deschid primele pe timpul crizei sanitare,…
Vezi articolul