Cu lacătul pe școli după un an ca o vacanță în educație, Ciolacu și Ciucă sunt ocupați cu rotativa la guvernare. Greva profesorilor, discutată într-o joi

1.136 de vizualizări
Foto: colaj Edupedu.ro/ Sursa: Administrația Prezidențială, Guvernul României, PSD
Greva generală din educație închide școlile cu o lună mai devreme, lasă în aer milioane de părinți și copii, dar subiectul nu există pe agenda guvernanților. După ședințe de partid dedicate exclusiv negocierilor pentru împărțit ministerele la rotativa guvernamentală, premierul în funcție Nicolae Ciucă și viitorul premier Marcel Ciolacu au ieșit în conferințe de presă în care nu au pomenit despre greva profesorilor.

Marcel Ciolacu a răspuns abia după ce a fost întrebat pe acest subiect că este posibil ca joi să fie o discuție cu sindicatele. Și atât! Nici Ciucă, nici Ciolacu nu au dat fuga la guvern sau în coaliție să vadă cum rezolvă această problemă. Au discuții grele la partid despre cum își împart ministere, cine dă vreo funcție, cine își umflă vreun post. Subiectul grevei profesorilor nu a ajuns în ședințele PNL și PSD nici ca fapt divers.

Între ce se întâmplă în societate, problemele reale ale oamenilor și ceea ce-i preocupă pe liderii politici, pe cei care guvernează și administrează țara se cască o prăpastie tot mai mare. Puțin le pasă oamenilor cine rămâne la ministerul X, dacă va fi de la PSD sau PNL. Problemele de azi sunt altele și presante. Nu-i de mirare că sunt complet dezinteresați de problemele școlii: avem un premier acuzat de plagiat și un viitor premier cu școlile terminate cam târziu.

Au trecut deja ore de când sindicatele au anunțat că de luni se închid școlile pe termen nelimitat, pe motiv de grevă. Au trecut ore de când zeci de mii de copii din clasele a opta și a douăsprezecea încing telefoanele cu mesaje între ei și către părinți, neliniștiți că Evaluarea Națională și Bacalaureatul s-ar putea amâna cine știe când. Sute de mii de părinți se întreabă ce fac de luni cu copiii din clasele mici care nu pot rămâne singuri acasă, cum îi liniștesc pe cei mai mari care știau de peste un an de zile când sunt programate examenele, câți bani vor trebui să mai scoată din buzunare pentru eventuale meditații suplimentare.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Posibile discuții în Parlament azi cu reprezentanții cultelor religioase și ministrul Educației, după ce dezbaterea pe proiectele legilor Educației s-a suspendat până mâine din cauza unui amendament privind “principiul libertății de gândire și al independenței față de ideologii, dogme religioase și doctrine politice”

Reprezentanții cultelor religioase ar putea fi chemați azi la discuții în comisia de învățământ din Camera Deputaților, după ce dezbaterea pe amendamente pentru proiectul Legii învățământului preuniversitar a fost suspendată…
Vezi articolul

Chestionar despre ordinea cuvintelor în exprimare, lansat de cercetători de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. Formularul este deschis și răspunsurile contribuie la un studiu de dinamica din sintaxa limbii române

Un chestionar lingvistic despre ordinea cuvintelor în frază a fost lansat de cercetători lingviști de la Institutul „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române. Răspunsurile date de vorbitori vor…
Vezi articolul

Ce alte țări europene închid școlile: Letonia, care aplică o carantină extinsă timp de o lună, plus, parțial, Bulgaria, statul european cu cea mai slabă rată a vaccinării, unde e preferată opțiunea online la nivel de localitate

Închiderea școlilor a fost până acum o opțiune eliminată din calcul de țările europene, în fața celui mai nou val al pandemiei Covid-19. Luată în considerație la București, sub forma…
Vezi articolul