Cum cheltuie autoritățile locale din Sectorul 6 bani pe carți pentru copii: încredințare directă de 55.800 de lei pe 2000 de volume ieșite din circuit

1.685 de vizualizări
Sursa: Facebook / DGASPC Sector 6
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilui Sector 6, instituție subordonată Primăriei Sector 6 București și implicată în acțiunile de sprijinire a populației pe parcursul perioadei de izolare, a atribuit, pe 1 aprilie, o serie de contracte pentru numeroase achiziții. Printre cele pentru un tort (300 lei), audit de securitate informațională (64.000 de lei) sau pentru teste Covid-19 (110.000 lei), DGASPC S6 a cumpărat direct și cărți pentru copii. Mai precis, a achiziționat de la o firmă, Ideal Decor Sales, 2.000 de cărți pentru copii, la prețul total de 55.800 de lei. Contractul a fost semnalat de către un cititor EduPedu.ro.

O ofertă anterioară a aceleiași firme, de 67.400 lei (33,7 de lei per carte), a fost respinsă tot miercuri, din cauza prețului. O a doua, de 61.230 lei (30,6 lei per carte), a fost de asemenea refuzată. A fost acceptată, însă, a treia oferta de 55.800 lei (27,9 lei per carte). Prețul de catalog declarat este de 33.33 lei/carte.

Este vorba despre cărțile “Paștele pentru cei mici” și “Insectele“. Ambele par să fi ieșit din circuitul comercial. Niciuna nu mai figurează pe magazinul online al furnizorului, IdealDecor.ro. Dar “Paștele pentru cei mici” pare disponibil încă pe Idproiect.ro, iar Google face trimitere la o pagină înregistrată în cache a Idealdecor.ro, în care același volum, publicat în 2015, apărea disponibil la prețul de 30 de lei, redus de la 35 de lei. Ofertantul ceruse, deci, DGASPC prețuri mai mari per bucată decât cele aplicate per bucată când era volumul în vânzare, iar prețul final per carte, pentru un volum foarte mare (1000 de unități “Paștele pentru cei mici”), a fost cu 2 lei mai mic decât ultimul preț comercial afișat per bucată.

Cartea “Insectele”, din 2017, apare, de asemenea, drept indisponibilă pe platforme precum Carturesti.ro sau eMag.ro.

Același ofertant, Ideal Decor Sales, a livrat cărți pentru copii către DGASPC Sector 6 și în feburarie – 1.000 de volume “Ecologia” la pretul de 27.500 lei și 1.000 de volume “Dinozaurii” la pretul de 27.500 lei, potrivit informațiilor publicate pe SEAP.

  • Ideal Decor Sales SRL este o societate din București care are doi asociați, cu o particiare de 50% fiecare – Manolache Claudiu-Marius și pe Manolache Ana-Mihaela, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Firma are ca obiect principal de activitate “Activități ale agențiilor de publicitate”.

DGASPC Sector 6 este una dintre instituțiile primăriei de sector implicată în asistarea persoanelor izolate ca măsură de prevenire a răspânirii infecției cu noul coronavirus, după cum semnala Pro TV acum două săptămâni. Tipuri de sprijin menționate atunci: “distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard; consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită acest tip de sprijin; programarea ridicării gunoiului, plasării dezinfectanţilor şi realizării informării cu privire la procedurile de dezinfectare”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Cărtărescu: Din punctul de vedere al învățământului, eu cred că lucrurile nu sunt atât de grave cum ni le imaginăm / Profesorii de vocație sunt cei care fac învățământul, ei sunt cei care decid

Școala o fac oamenii, nu politicienii, spune scriitorul Mircea Cărtărescu într-un interviu acordat lui Cristian Leonte pentru ȘtirileProTV.ro. „Timp de 10 ani am fost profesor la o școală din Colentina”,…
Vezi articolul

INTERVIU Cercetătoarea în științele educației Adela Țăranu: Liceenii spun toți că vor să facă alegeri. Școala este responsabilă ca oferta să fie de calitate, profesorul să-și facă treaba. Nu e în puterea elevului să aleagă ce este cel mai simplu și se face ușor, pentru că n-ar trebui să vină genul acesta de ofertă pe care noi să o desconsiderăm

„Liceenii spun toți că vor să facă alegeri. Cum se face alegerea? Elevul alege din oferta școlii, nu alege ce i se năzare lui. Nu alege ceva absurd. Școala este…
Vezi articolul

Analfabetismul numeric aproape se dublează în liceu, comparativ cu școala primară, în rândul elevilor participanți la o testare specializată românească / 36% dintre aceștia au rezultate specifice analfabetismului funcțional numeric, iar 16% au „dificultăți marcante”

Analfabetismul numeric, înțeles printr-un nivel foarte scăzut al capacității de a înțelege, interpreta și utiliza informații matematice în contexte de viață, crește constant de la nivelul școlii primare la nivelul…
Vezi articolul