Cursuri de vară plătite de ambasada SUA pentru elevii de liceu / Se fac înscrieri pentru Bursa transatlantică Benjamin Franklin până pe 28 februarie

23.577 de vizualizări
Foto: © Mirko Vitali | Dreamstime.com
Ambasada SUA la București lansează bursa Benjamin Franklin către elevii de liceu care vor să participe la cursuri de vară, plătite, peste Ocean, potrivit unei adrese către Inspectoratul județean Ilfov. Invitația este adresată tuturor inspectoratelor școlare din țară.

Bursa Benjamin Franklin pentru elevii de liceu durează 4 săptămâni (25 iunie – 23 iulie 2022). Costurile sunt acoperite de ambasada SUA, inclusiv costurile interviului în vederea acordării vizei, o alocație de călătorie, biletul de avion dus întors către aeroportul Indianapolis în statul Indiana și alte cheltuieli de călătorie.

Elevii vor avea ocazia să învețe despre politicile publice, democrație, economie și dezvoltarea societății civile în SUA. Cursul, care este practic un program de schimb de experiențe, se va desfășura la universitatea Purdue în West Lafayette, Indiana.

Cum se pot înscrie elevii?

Elevii de liceu care doresc să participe, trebuie să ceară un formular la adresa de email alexandrescui@state.gov. Dacă nu primesc un mail înapoi cu formularul, candidații trebuie să sune la 0040-721 288 797 între orele 10:00 – 16:00.

Termenul limită până la care elevii de liceu pot să trimită formularele completate este, 28 februarie, luni.

Condiții de participare
  • Elevii care au între 16-18 ani, născuți între 26 iunie 2004 / 2006.
  • Elevii trebuie să vorbească fluent limba engleză și vor da un interviu standard
  • Elevii trebuie să se înscrie la o Universitate în România pentru următorii doi ani, după stagiul bursei
  • Să demonstreze potențial de leadership
  • Să aibă puțină experiență sau deloc în programe educative americane
  • Să demonstreze un nivel înalt de realizări academice: note, premii sau recomandări de profesori.
Întreaga descriere a programului, mai jos

Foto: © Mirko Vitali | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like