Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București. Orele încep pe 7 octombrie și se țin online pentru elevii care nu sunt din Capitală

4.670 de vizualizări
Foto: © Vangelis Aragiannis | Dreamstime.com
Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de latină și greacă veche pot participa la cursuri gratuite de limbi clasice în fiecare sâmbătă, din 7 octombrie, organizate de departamentul de Filologie clasică al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) a Universității din București. Orele se țin doar sâmbăta pentru grupe de începători și de avansați, anunță profesorii coordonatori.

„În toamna aceasta, ne-am hotărît să venim în întîmpinarea liceenilor care ar dori să învețe mai multă latină și mai multă greacă veche decît le permite sistemul nostru de învățămînt preuniversitar (Și știm prea bine că administratorii acestui sistem ignoră cu desăvîrșire importanța învățării limbilor clasice pentru formarea armonioasă a personalității omului modern)”, se arată în anunțul de pe Facebook.

„Din octombrie, îi așteptăm pe elevii pasionați de limbile clasice, dar și pe cei care sînt, pur și simplu, curioși să afle mai multe despre rădăcinile greco-latine ale civilizației europene la cursurile oferite de colegii noștri în după-amiezele de sîmbătă”, spun profesorii care coordonează programul de cursuri.

Elevii care sunt din București pot participa la cursuri în format fizic pe Edgar Quinet 5-7, etaj 3, sala 326, iar cei care nu sunt din Capitală pot intra la cursuri pe platforma Google Meet. La finalul cursurilor se acordă un certificat de atestare a cunoștințelor, conform anunțului.

Grupele care se vor forma sunt următoarele:

 • latină începători (fără cunoștințe anterioare) – orele 12:00 – 13:30
 • greacă începători – orele 13:30 – 15:00
 • latină avansați (care pot traduce un text cu dicționarul) – orele 15:00 – 16:30
 • greacă avansați – orele 16:30 – 18:00
Foto: Facebook.com

Foto: © Vangelis Aragiannis | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Theodor Georgescu, filolog: Limba latină ar trebui reintrodusă ca probă opțională de Bacalaureat pentru elevii de la uman / Cum poate fi, de exemplu, economia mai relevantă decât limba latină pentru specializarea de filologie?
Eliminarea Limbii latine din planurile-cadru pentru liceu, criticată de Societatea de Studii Clasice din România: Propunerea semnalează o gravă lipsă de experți în educație în structurile Ministerului Educației
Introducerea limbii latine la BAC, ca probă facultativă, printre propunerile Societății de Studii Clasice din România

9 comments
 1. Pare o idee buna.Sincer,mi se pare interesant sa cunoști astfel de limbi.Nu sa te pricepi la perfecție,dar un minim de 20% sa cunoști,decat deloc.Si nu,nu i trebuie nimănui in 2023,dar e pentru cultura generală,zic si eu.)

 2. Este foarte lăudabilă inițiativa profesorilor de limbi clasice. peste tot in Vest limbile clasice in special latina se studiază câțiva ani, numai noi am respins ceea ce înseamnă cultură și valoare cu rol fundamental în formarea personalității. Sa fie influența marxistă încă prezentă în mințile multora? De ce nu consultam programele școlare din Italia, Franța ori Austria. Mereu vrem sa fie originali iar rezultatele se văd.

 3. Cine Dumnezeu mai e interesat de asa ceva? Nu mai au ce face profesorii, nu-i asa? Chiar sunt curios cati adepti gasiti.
  Ne-am saturat de materii INUTILE. La ce ajuta latina pe un copil de cls 8?
  De acord, la filologie, la liceu, sa fie.

  1. În primul rând, latina nu se mai predă la clasa a 8a de ani buni. În al doilea rând, i-a obligat cineva pe elevii de clasa a 8a să vină la acest cerc? În al treilea rând, dacă ești de acord să fie predată latina la filologie, de unde știi că la acest cerc nu vor veni tocmai elevi de la filologie interesați de acest subiect? O zi frumoasa, eventual vino data viitoare cu niște argumente mai bine construite!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor…
Vezi articolul
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

Funeriu, critici dure la adresa președintelui Iohannis și a proiectului România educată: 7 ani de mandat, 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Să judece ei și părinții lor

Critici dure lansate de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funeriu l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni de lipsa îndeplinirii rolului de mediere în…
Vezi articolul