Cursuri online în școlile din Balotești, Mogoșoaia și Ștefănești, din cauza depășirii ratei de incidență Covid-19 de 6 la 1000 de locuitori – Prefectura Ilfov

270 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a decis suspendarea cursurilor ce presupun prezenţa fizică, de luni, în unităţile de învăţământ din Baloteşti, Mogoşoaia şi Ştefăneşti, urmare a depăşirii ratei de incidenţă COVID-19 de 6 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, potrivit Agerpres.

Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ se va desfăşura online.

“Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de bacalaureat 2021, deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în interiorul şi în afara zonei carantinate”, prevede hotărârea CJSU Ilfov.

Conform acesteia, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de/cu 6/1.000 locuitori se pot organiza simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, nu mai târziu de 15 mai.

Foto: © Arne9001Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Viva Control

Primul an de catalog electronic în școli. Șase directori vorbesc despre cum au pilotat platforma, cum au primit profesorii tehnologia în viața lor profesională și ce influență are schimbarea asupra comunității școlare

A trecut primul an școlar din programul pilot în care 742 de școli au fost aprobate să utilizeze catalogul electronic. Avantajele catalogului electronic au fost explicate de 6 directori de…
Vezi articolul

Încălcarea termenelor și lipsa de transparență pentru elaborarea unui proiect de lege a Educației, criticate de Consiliul Elevilor: Putem găsi soluții dacă discutăm cu aceia care se confruntă cu problemele: elevii, profesorii și părinții

Propunerea pentru noua Lege a Educației a întârziat să apară, deși trebuia prezentată în guvern în luna iunie 2022, fapt criticat de Consiliul Național al Elevilor, potrivit unui comunicat remis…
Vezi articolul

Formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală, prin PNRR – apel lansat în consultare publică. Cel puțin jumătate dintre ei ar trebui să facă resurse educaționale care vor fi publicate pe o platformă. Formarea cu 85 de ore de curs/practică și materialele trebuie să fie gata până în septembrie 2025

Apelul PNRR pentru formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro, a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației. Cel puțin 50.000 de…
Vezi articolul

UPDATE Aproape 2.500 de locuri la master – tăiate din capacitatea de școlarizare, în 32 de domenii, pentru anul universitar viitor / Domeniile și programele de studii de master pentru 2023-2024 au fost aprobate de guvern

Capacitatea de școlarizare la studii de master s-a diminuat scade în viitorul an universitar, în 32 de domenii de studii, cu aproape 2.500 de locuri, potrivit unei hotărâri de guvern…
Vezi articolul