Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, a declarat că „ar trebui să deschidem școala pentru specialiștii din educație juridică, educație financiară, educație pentru sănătate”, pentru că nu vrea ca „pe profesor, pe diriginte, să-l transforme într-un om orchestră care face și este și psiholog, și medic, și jurist, și finanțist”, într-o emisiune la Antena 1.
„Aceștia ar veni invitați alături de diriginte, de exemplu, la orele de consiliere și orientare și care să-și prezinte lucrurile într-o manieră eficientă, că altfel bifăm pe hârtie, dar nu se întâmplă nimic în practică”, a adăugat ministrul.
„Stilul de viață sănătos este un antidot și la consumul de droguri, și la consumul de alcool, și la comportamentul sexual cu probleme și așa mai departe. Stilul de viață sănătos este o competență care ține foarte clar de zona de psihologie și zona de medicină și de sănătate.
Nu trebuie să fie cineva angajat în școală, poate să fie invitat pentru a avea câteva module pe acea temă”, a declarat Daniel David.
Ministrul Educației și Cercetării a vorbit despre această temă în contextul nevoii de specialiști din școli și a profesorilor care cer debirocratizarea muncii cadrelor didactice.
Profesorii nu sunt nici juriști, nici avocați, dar trebuie să semneze pentru dosare de burse și tichete sociale, lucruri la care nici nu se gândeau când s-au hotărât să lucreze în școală – este apelul unui profesor la autorități să debirocratizeze munca cadrelor didactice trimis în cadrul campaniei Edupedu.ro. Lăsați profesorii să fie profesori – campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea muncii cadrului didactic
6 comments
Un ministru cu adevărat profesionist în domeniul educației.
Felicitări, domnule!
Deci aici se vroia sa se ajungă:sa mai angajam câțiva sprijiniți de pereți.Clasele sunt supraaglomerate,avem tot felul de “speciali” (unii nici nu ar trebui lăsați în libertate ,d-apăi intr-o școală !),droguri la liber,indem la de toate dar numai la carte nu.Aparent ,acum în noua era, structura umana s-a schimbat și le face rău educatia,cultura și omenia,trebuie lăsați ca niște animale de grajd cu aceeași sensibilitate,conștiință, morala și educație ca cică le face bine la psihic.In curând va fi liber și recomandat la tractul în copaci,deocamdată este doar un indemn la reîntoarcerea în natura dar suntem abia la început asa ca:To Be Continued!Good luck în this world f….d up!
News flash, d-le ministru! Sunt deja și încă mult mai mult. Ați uitat de jandarmi, asistenți sociali, asistenți medicali, oameni de serviciu, îngrijitori si lista poate continua.
Sa recapitulam ceea ce SUNT DEJA profesorii de ani de zile, si, an de an, se mai adauga un rol :
-politist
-jandarm
-asistent social,
-asistent medical
-asistent juridic
-secretar
-statistician
-jurnalist (pardon consilier de imagine)
-psiholog
-paznic la oi pe holuri (pardon profesor de serviciu comunist)
-bona la clasele primare (sta învățătorul si o ora sa vina maria sa, parintele, sa isi culeagă copilul de la scoala, pentru ca a întârziat de la salonul de unghiute si coafura)
-consilier pe whatsapp pentru parinti la orice ora inclusiv in weekend (de cand whatsapp ul personal si nr de telefon personal e instrument de comunicare profesionala?) In era tehnologiei, exista platforme dedicate pentru învățământ. Punct. Am ajuns sa ne inchidem telefoanele dupa o anumita ora. Avem dreptul la TIMP PRIVAT.
-mai nou, specialist in detectare de droguri
-mai nou, culegator de date de segregare scolare
Hai, mai aveti?
Ca ni se incalca multe drepturi.
Pentru prima data după multi ani este ministru un om cu adevărat profesionist în domeniul sau de activitate, atât în psihologie cat și în domeniul didactic. Am toată încrederea în el, și sper sa fie susținut și sa aibă suficient timp sa demonstreze ca un om capabil poate într-adevăr sa producă o schimbare semnificativa, pozitiva și calitativa în învățământ! Este cu adevărat nevoie, pornind de la cadrele didactice care în mare parte sunt depășite și copleșite de atribuțiile de serviciu, exemplu elocvent mai sus! sper din tot sufletul sa se schimbe lucrurile în sistemul de învățământ, care în prezent este ineficient atât în ceea ce privește predarea de cunoștințe și formarea de competente, cât mai ales în ceea ce privește dezvoltarea emoțională echilibrata a copiilor, iar acest lucru îl spun atât în calitate de părinte, cât și de psiholog! Succes d-le ministru!
acum ne-au facut si cont in SIIR ca sa introducem date despre fiecare elev. cica pentru a elibera secretarele si directorii.