De săptămâna viitoare, preșcolarii și elevii din toate școlile și grădinițele din județul Vâlcea vor face orele față în față

289 de vizualizări
Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com
Toți preșcolarii și elevii din județul Vâlcea vor face orele față în față de săptămâna viitoare, după cum a anunțat Prefectura Vâlcea, într-o postare pe pagina de Facebook. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat, astăzi, scenariile de funcționare pentru unitățile școlare din județ, valabile în săptămâna 6-10 decembrie 2021.

„Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa săptămâna viitoare după scenariul 1, care presupune participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară în vigoare”, se arată în postarea Prefecturii Vâlcea.

Amintim că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

În localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 depășește 3 la mia de locuitori, modul de funcționare al școlilor este dependent de rata de vaccinare a personalului: pentru prezență fizică, minim 60% din personal trebuie să fie vaccinat.

Astăzi, rata de incidență în județul Vâlcea este de 0.83, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Lista cu rata de incidență pe localități, valabilă pentru luni, 6 decembrie, publicată de Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scoala9.ro: Printre studiile pe care se bazează Iohannis ca să țină școlile închise – un Excel cu informații care nu spun mare lucru, un raport OMS mai degrabă favorabil școlilor deschise

Un fișier Excel cu date depre numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus înregistrate în școli, respectiv un raport al Organizației Mondiale a Sănătății ai degrabă favorabil deschiderii școlilor…
Vezi articolul