Demisie în Ministerul Educației. Secretarul de stat Maria Manea, responsabilă de proiecte, a plecat din funcție

13.369 de vizualizări
Foto: Facebook
Secretarul de stat Maria Manea, responsabilă de proiecte, și-a depus astăzi demisia din funcție, potrivit unei postări pe Facebook. Aceasta ocupa portofoliul din 26 februarie 2021. În acest moment Ministerul Educației are 5 posturi de secretar de stat.

În mesajul publicat pe pagina de socializare aceasta susține că motivele plecării sunt personale.

„Dragi prieteni reali și virtuali, ultimele luni mi-au încercat forța de a reprezenta o demnitate publică și de a fi, concomitent, mama unui Ștefan aflat la o vârstă cu mare nevoie de atenție și aplecare din partea mea, vârsta premergătoare școlarității.

Mi-am dat seama că uneori este înțelept să te oprești la timp și să accepți că poți duce mai puțin și mai eficient. Că nu poți avea pretenția de a fi un expert în educație, fără a-ți sprijini propriul copil, cu toată cunoașterea de care dispui. Mă opresc după 10 ani de management educațional în loc. Să mă adun, să îmi acord timp, să mă bucur. Să pun cărămida următoarelor proiecte de viață personală și profesională.

Trag linie și sunt mulțumită de întreaga mea activitate: debutul in proiectele europene, provocatoarea comunicare instituțională, managementul instituțional și coordonarea proiectelor sistemice finanțate din fondurile structurale. Am urcat treaptă cu treaptă și am învățat, cu modestie, că ai mereu de învățat.

Nu mă voi opri din a mă dedica educației, dimpotrivă, voi rămâne un constructor activ al procesului de îmbunătățire a calității acesteia.Vă mulțumesc pentru criticile voastre, aprecierile și susținerea pe care mi-ați acordat-o! Vă sugerez să fiți alături, proactiv, de reprezentanții voștri, în aceste momente de transformare a școlii românești, să le susțineți eforturile cu soluții! Orice voce puternică, care oferă exemple de bune practici, se aude mai devreme sau mai târziu!

Le mulțumesc pentru echipă, domnului ministru Sorin Cimpeanu și celorlalți colegi, secretari de stat, directori sau funcționari publici din Ministerul Educației, colegilor inspectori școlari și celor mai importanți actori, profesorilor, acelora care fac posibilă transformarea în bine a școlii românești! Vă doresc forță să traversați încercările!

Sărbători cu bine, odihnă și bucuria lui împreună! Rămânem aproape în efortul colectiv de a face pași mai mici sau mai mari în educație! Aceeași, Marina Manea”.

Articol în curs de actualizare


4 comments
  1. Doamna gandeste și procedeaza corect.
    Este de felicitat. Nu e usor sa renunti atunci cand te afli in varful piramidei.
    Probabil pana acum a avut totuși sprijinul bunicilor copilului, atat la creșterea copilașului, cat si la menaj.
    Cate femei valoroase profesional nici măcar nu visează la o functie cat de modesta, pentru ca in ierarhia de priorități a unei femei, pe primul loc se afla (si este omeneste si in beneficiul celor mici din familie) propriul copil /copiii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul