“Dictatura medicală”, “genocidul” vaccinării, “microciparea”: Principalele teme ale dezinformării, prezentate profesorilor de experta Alina Bârgăoanu

4.058 de vizualizări
Alina Bargaoanu / Sursa: Facebook
Activitățile de dezinformare cu privire la pandemia Covid-19 și la campania de vaccinare, deși sunt “personalizate” pentru publicul local, sunt “preponderent producții care circulă la nivel internațional” și care au fost “preluate, traduse și amplificate în spațiul public românesc”, le-a transmis, vineri, profesorilor prof. Univ. dr. Alina Bârgăoanu, expert pe tema dezinformării în cadrul European Digital Media Observatory.

Alina Bârgăoanu a vorbit în cadrul webinarului organizat de Ministerul Educației pe tema vaccinării, webinar adresat cadrelor didactice pe care ministerul le îndeamnă să se vaccineze, în condițiile planurilor de reluare a școlii față în față în semestrul al doilea.

Experta a enumerat principalele teme ale campaniilor de dezinformare care se fac simțite și în România:

 • Ideea că ar exista o dictatură medicală”, despre care ea afirmă că este o “ofensă la adresa celor care într-adevăr au trăit în vremuri grele de dictatură”. În România, a arătat ea, s-a mers, între altele, pe slăbirea sentimentelor negative față de dictatura comunistă.
 • Ideea că gestionarea pandemiei și campania de vaccinare ar reprezenta un “genocid” – Alină Bârgăoanu crede că “folosirea acestui termen reprezintă o instrumentalizare de neacceptat a unor fenomene teribile din istorie”, inclusiv Holocaustul.
 • Ideea că vaccinul ar permite microciparea populației, că ar conține tehnologia 5G” și alte tehnologii. Potrivit expertei, această pistă de dezinformare exploatează teama de știință, frica de tehnologie și e surprinzător că a avut atâta succes într-o societate puțin tehnologizată, putându-se vorbi despre proporționalitate inversă între cele două.
 • Ideea că ar “exista reacții severe ale vaccinului” și decese ascunse de autorități este, potrivit Alinei Bârgăoanu, o altă temă de dezinformare, care mizează pe stârnirea unor fenomene de panică.
 • Se simte o renaștere a teoriilor despre tratamente minune și medicamente “naturiste”, ascunse de autorități.

Webinarul Ministerului Educației:


8 comments
 1. Orice mișcare politică de suprimare a drepturilor vine cu pretexte și scuze.
  Orice dictatură vine cu mercenarii și clientela ei, cum ar fi presa care a primit 50 de milioane de euro să aplaude guvernul in stil bolșevic, precum și ong-urile finanțate de cine știe cine să zică ce trebuie ca și duamna de aici.

  Deja progresiștii care urlau cu spume „statul de drept aplaudă in turmă violarea timp de 1 an de zile a Constituției. Cum se numește incălcarea drepturilor constituționale? Dictatură.

  Legat de vaccin: vaccinul e experimental și incă nu știm rata de victime. Cetățenii protestează impotriva obligativității și impotriva folosirii oamenilor ca și cobai ai corporațiilor care au dat tunul de miliarde cu complicitatea mercenarilor de presă cumpărați la kilogram de guvern cu bani.

  Eu nu-s anti vaccin, dar prudența cere să aștepți experimentele și să nu obligi oamenii să devină șeptel. Și ăsta nu e vaccin ci e supervaccin, este o metodă radicală maxim intruzivă ale cărei efecte pe termen lung nu le știe nimeni – atenție că s-ar putea să avem un proces pentru crime impotriva umanității dacă experimentul degenerează. Mă distrează că progresiștii idioți care nu mancau chestii cu E-uri și leșinau că este zahăr in Cola au ajuns la o vaccinolatrie grețoasă care autorizează modificări celulare pe termen lung ale corpului uman. S-ar putea să avem o generație de estropiați ca efect al acestui proiect de eugenie in masă

  Aroganța pseudointelectualilor progresiști este că tot felul de profesorași umaniști dau din gură și apără corporațiile farmaceutice cand zeci de mii de medici recomandă prudență și nu se vaccinează

  Incă o informatie pentru duamna arogantă și incultă: injectarea microcipurilor n-au inventat-o conspiraționiștii și o promovează agresiv tranumaniștii și scientiștii utopiști , și Big Pharma fac scenarii de 2 decenii cu nanoboți, trebuie doar să vă informați. Nu e sigur că acum vor să introducă, dar e sigur că ei au propus scenariul și o gărmadă de medici nebuni il promovează.

 2. Cum se numește regimul în care Statul/Autoritatea poate suspenda peste noapte libertăți fundamentale în mod arbitrar? La școală am învățat că se numește dictatură.

  Dicționarul explicativ al limbii române definește termenul de „dictatură” astfel: ”Formă de guvernare în care o persoană (sau o colectivitate restrânsă) deține autoritatea supremă, nelimitată prin legi, bazată adesea pe violență”

  Mall-urile sunt deschise dar școlile nu.
  Protestele polițiștilor sunt permise dar protestele opoziției la Regimul Sanitar nu.
  Adunările de sute de oameni în șParlament la 12 noaptea sunt permise dar ieșitul după un suc la 12 noaptea nu.

  Și tot așa. Toate „măsurile” sunt arbitrare, iliberale, ilegale și inutile. Și foarte discreționare. Dar cumva nu e dictatură pentru că… așa zice o duduie la un webinar?

  Nu tati! Ce trăim acum în România este un regim autocrat justificat sanitar. Adică o dictatură medicală. A afirma altceva înseamnă fie a minți cu bună știință în public fie a nu cunoaște definițiile termenilor așa cum sunt ele consacrate în dicționare.

  1. Poate de aceea?

   https://m.activenews.ro/stiri/Vaccinistii-Streinu-Cercel-si-Alexandru-Rafila-sunt-platiti-de-ani-de-zile-de-compania-PFIZER-prin-sponsorizari-grase-de-sute-de-mii-de-lei.-Cazul-e-de-domeniul-ANI-si-DNA.-DOVEZILE-ACTIVENEWS-164928

   Si vor cauta sa întârzie si mai mult. E prea ieftina, se scapa mai usor s.a., cine nu crede sa se documenteze.

   Nu am nimic cu tratamentul numit vaccin însă trebuie sa asigure si alte optiuni. Altfel chiar ca incep sa ne demonstreze că e dictatura medicala.

   A, si @cadru didactic, nu te obliga nimeni sa iei un tratament care ti se pare ca nu ti se potriveste. Ai liber arbitru, inca, sper.

 3. Jenant! Sa te numesti ,,expert pe tema dezinformării”. Sa mai primesti si o caruta de bani. Sau poate deaia. Cum sa ai o meserie, sa fii ,,expert” in ea si sa te foloseasca la ,,dezinformare”. Cand un ministru tocmai a indemnat parintii sa-i controleze pe profesori de vaccin, cand se munceste pe branci ca o parte din populatie sa inceapa sa se incaiere cu cealalta. Sigur ca nu se poate vorbi de ,,genocid” la fel cum si-n cazurile de genocid nu s-a vorbit nimic inainte de a se intampla, nu s-a vorbit nici in timpul cand se intampla si nu s-a vorbit o buna bucata de timp de la momentul in care s-a intamplat ,,grozaviile”. Da’ sigur ca astea le-a invatat ,,experta” la scolile alea multe pe care le-o fi bifat pana a ajuns ,,experta”. Cand si ultimii analfabeti functional sunt inconjurati de gadgeturi de ,,ultima generatie”, sa afirme ca se vrea sa se exploateze ,,frica de tehnologie” e de rasul curcilor si ar fi trebuit sa nu-i fie livrat malaiul pentru care a prestat asemenea elucubratii. La decese ,,ascunse de autoritati” e normal sa se gandeasca chiar si muritorul de rand avand in vedere suspecta negare a existentei acestora. Poate se informeaza si ,,experta” cum sta treaba (173 de morți în Europa și peste 317 în America http://www.activenews.ro/stiri/ActiveNews-a-descoperit-SUTE-DE-DECESE-in-urma-VACCINURILOR-anti-Covid-in-documentele-oficiale-ale-UE-si-SUA.-Peste-173-de-morti-in-Europa-si-peste-317-in-America.-16.479-de-cazuri-cu-reactii-adverse-la-Vaccinul-Pfizer-in-UE.-Majoritatea-femei.-DOVEZI-164943 ). N-ar fi bai ca apar astfel de ,,webinarii” cu prestatori care recita ce-i de recitat, dreptul la opinie fiind mai mult respectat de partea ,,sceptica” decat aia care-a ,,pus botul” si vrea sa impuna inteparea cu orice pret, jenant e ca pe aceste meleaguri chiar exista o gramada de oameni ,,cu studii superioare” care sunt interesati sa le asculte.

 4. Nu e nevoie de teorii conspiraționiste, “dictaturi medicale”, “microcipare”, pentru ca oamenii de azi, cu sau fără educație, să fie rezervați cu privire la vaccin. Nu există realmente dovezi că ajută, că imunizarea durează, că nu transmite cel deja vaccinat fiind, că nu se poate reinfecta… Anglia a fost printre primele țări în care s-au vaccinat și s-au trezit cu a doua tulpină mai agresivă… Nimeni nu poate dovedi teoriile (fiecare crede sau nu crede) dar la fel de bine, nimeni nu poate dovedi că acest vaccin realmente este util precum cel împotriva turbării sau variolei. Vaccinul antigripal nu a fost niciodată obligatoriu și nici nu poate fi generalizat, variația de viruși antigripali e atât de mare încât nu se poate garanta eficiența pentru toți iar riscurile nu sunt minimale ci pur și simplu imprevizibile. Unii, pentru că le e frică de ce nu știu, alții pentru că știu…nu se grăbesc la vaccin. Și obligația, în acest caz, în această pandemie, chiar este o încălcare a libertății de decizie a fiecărei persoane: de a muri sau nu de Covid. Unii au, alții nu au simptome, unii se pot vindeca, alții nu, oricâte medicamente primesc, unii iau, alții nu iau boala… Asta arată foarte clar că are importanță imunizarea nu naturală în sensul “hai să luăm toți” că așa scăpăm ci prin viață sănătoasă pur și simplu, cu aer bun, mâncare bună pentru sănătate iar nu doar pentru plăcerea gustului, mișcare, socializare, exact ceea ce ne lipsește de un an de zile în pandemie… Aceasta este ironia: imunitatea scade prin lipsa unei vieți active. Ce fel de viață am avut muncind în case și așteptând mâncarea comandată? Imunizarea naturală înseamnă “mai aproape de natură”. Asta nu înseamnă că recomand adunările de petrecăreți, dezmățurile, aglomerările pe străzi, în metrouri, în centrele comerciale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Costreie, consilier guvernamental, despre finanțarea studenților în străinătate: Avem programe gen prima casă, de ce nu am avea și prima universitate? / Exodul creierelor n-ar trebui să ne sperie mai mult decât impostura masivă de „acasă”

Consilierul guvernamental Sorin Costreie a declarat pentru Edupedu.ro despre dezbaterile pe marginea propunerii colegei sale de Cancelarie Mara Mareș (ca tinerii români să primească subvenții de la stat pentru studiile…
Vezi articolul

Educatoarele, învățătorii și profesorii de gimnaziu și liceu pot participa gratuit la conferința internațională „Teach with Space”, la Universitatea de Vest din Timișoara. Participanții vor interacționa, pe 5 octombrie, cu specialiști și oameni de știință din diferite domenii

Conferința internațională „Teach with Space” pentru profesori are loc în data de 5 octombrie 2023, orele 9.00-16.00, la Universitatea de Vest din Timișoara, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Educatoarele,…
Vezi articolul