Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați, spune ministrul Educației: Vom lua măsuri chiar și la nivel de inspectorat școlar județean / Sunt 3.000 de școli sub pragul de 60%

23.098 de vizualizări
Foto: © Dechev | Dreamstime.com
Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24. Acesta a lăsat de înțeles că și unii inspectori școlari județeni ar putea fi schimbați, în județele în care rata de vaccinare din școli este mult sub pragul de 60%. Ministrul a spus că aceasta este una dintre temele de discuție la videoconferința cu inspectorii școlari generali de luni.

Cîmpeanu a fost să comenteze un mesaj al unei mame care întreba ce poate face ministrul Educației astfel încât să asigure echitate și predare în aceleași condiții pentru toți elevii, nediscriminatoriu, fiindcă în școala la care merge fiul său angajații nu s-au vaccinat ca să depășească pragul impus prin ordin de ministru și elevii fac școală online de foarte mult timp. Cîmpeanu a explicat că, la nivel general, rata de vaccinare este mare și că „școlile sunt un exemplu, din această perspectivă a vaccinării”.

“Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3.000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare”.

Intervenția, redată:

Moderator:Veți lua legătura cu directorii acestor școli și cu profesorii?

Sorin Cîmpeanu: Este unul dintre subiectele pe care le abordăm mâine la videoconferința cu inspectorii generali.

Moderator: De unde sunt aceste școli?

Sorin Cîmpeanu: Sunt din toate județele României, dar într-adevăr o să vedem acolo unde sunt mai multe, sunt grupate aceste școli, vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor școli și poate chiar și la nivel de inspectorat școlar județean.

Moderator: Care sunt măsurile din punct de vedere legal?

Sorin Cîmpeanu: Schimbarea. Schimbarea. Înseamnă că nu a reușit… 

Moderator: A directorilor sau a profesorilor?

Sorin Cîmpeanu: Atunci când ai o rata de vaccinare de 50%, 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori.

Moderator: Aveți aceste informații?

Sorin Cîmpeanu: Avem aceste informații, desigur. (…) Am luat măsuri și vom lua măsuri din ce în ce mai drastice. (n.red. moderatoarea insistă să afle din ce zone, din ce medii sunt acele școli) Puteți să mă întrebați cum vreți, că nu o să vă spun care sunt acele școli, o să vă spun că știu care sunt acele școli și o să vă spun că voi lua măsurile în cadrul legal”.

Întrebat care vor fi măsurile concrete pe care le va lua, ministrul Cîmpeanu a spus că va discuta acest subiect luni la ora 11, la videoconferința cu inspectorii școlari generali. Moderatoarea a insistat, l-a întrebat dacă vom vedea mâine directori de școli destituiți, iar ministrul a declarat „nu am spus că veți vedea directori destituiți, am spus că vom lua cele mai drastice măsuri”.

Cea mai recentă listă cu procentul de vaccinare din școli a fost publicată la jumătatea lunii noiembrie 2021 de Ministerul Educației:

Foto: © Dechev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


19 comments
  1. O dovada de comunism in stare pura. Individul functioneaza pe rincipiul stalinist…nu sti, te invatam,, nu poti, te ajutam, nu vrei, te obligam.Pe mana cui a ajuns tara asta?

  2. Practic ministrul s-a autodenunțat pentru ,,abuz în serviciu”

    Cum si sindicatele practic nu există așteptăm poliția să deschidă un dosar penal.

    Doar așa se va potoli politrucul.

  3. Ce idiotenie poate spune acest om! Sa ne “traiesti” tovarășe ministru, ca vad ca ne întoarcem în dictatura! Cine ești dumneata sa obligi personalul din învățământ la un act medical? Ai dumneata cumva pregătire medicala? Sau matale ești precum liderii comuniști, și șeful armatei și doctor și Soarele care răsare? Sa ne închinăm în fata ta, tovarășe?
    Rușine sa va fie! Nu ați făcut absolut nimic pentru învățământ, la fel ca ceilalți mulți dinaintea dumneavoastră, poate ați schimbat lucrurile în mai rau, dacă ați putut! Nici pe altii care poate voiau sa schimbe ceva nu i-ati lasat!
    O alta marioneta cretina și incompententa! Nu aveți niciun drept sa aveți pretentii! Intr-o tara civilizata ar fi trebuit sa va dați demisia pentru incompetenta dumneavoastră!
    Ați cumpărat din bani publici teste salivare care sunt neconcludente și dau rezultate fals pozitive după cum au afirmat atâția medici, ca să mai îmbogățiți un “camatar” sau un asa-zis “creator de moda” ratat! Mai mare rușinea!

  4. Un asemenea ministru al educației NU REPREZINTĂ INTERESELE SISTEMULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT.

    Ce mai caută ân acest sistem de învățământ cu asemenea aberații????

    Este o rușinepentru că mass-media a ajuns să dicteze ce să facă un ministru al educației.
    Rușine Digi 24!!!!!

  5. Nu are nicio legătură alegerea mea de a mă vaccina cu actul educațional în sine! Sunt cadru didactic într.o școală cu 75% colegi vaccinați, fără a fi supuși niciunei presiuni din partea directoarei!

    1. Legea, regula, norma nu există pentru acest personaj!
      Rar mi-a fost dat să văd un pretins profesor universitar atât de obtuz, conformist, slugarnic și lipsit de viziune!
      Nu cereți schimbarea lui, pentru că el face doar ce-i cere președintele țării, care-l susține și care știe că, dacă vrei să indobitocești și controlezi o nație, o aranjezi de pe băncile școlii! Adevărata schimbare din România se va petrece atunci când în educație și învățământ nu vor mai intra bocancii politicienilor!

  6. Cred că mai bine de 75 % din beneficiarii actului educațional doresc alt președinte, alți miniștri, alți politicieni. Când vâ dați demisia sau când veți fi demis?
    Vaccinarea nu rezolvă problemele, testarea da!
    De ce nu avem antivirale în farmacii?
    ………..

  7. Narcisist 100%. Empatia lipsește cu desăvârșire și de fiecare data când ceva merge prost de vina sunt alții, nicidecum el. Nu au importanta drepturile omului, legea sau faptul ca trăim într-o țara democrata. Importante sunt fantezia puterii și exploatarea altor persoane pentru a-și atinge propriul scop. Sorin Câmpeanu se afla în funcția de ministru al Educației deoarece este extraordinar de frumos, de deștept, de special și pur și simplu i se cuvine. El este regele și personalul din educație sunt supușii.

  8. Aici ce baza legala are?
    Poate ar trebui schimbati toti politicienii si cei care sunt numiti politic in diverse institutii ale statului care nu s-au vaccinat daca tot a deschis cutia pandorei.

  9. Bine ați venit înainte de anul1989….directori care au picat concursul demiși și tot ei numiți din nou în funcție, directori de școli schimbați dacă profesorii nu vor să se vaccineze….așa se face reformă în învățământ!
    Probabil că în curând și profesorii vor fi dați afară dacă nu se conformează ! Este mai simplu să dăm afară decât să ne recunoaștem eșecul! Probabil că pe modelul concursului cel dat afară, va fi numit din nou!
    Deci directorul trebuie să fie șef de plantație și ce decide el noi restul trebuie să executăm, iar ei, cei de la guvernare se învârt în jurul legii certificatului verde până se va sfârși pandemia. Cel mai bine ar fi să ia decizii concrete nu să dea vina pe alții pentru eșecul lor.
    Mau au să ne fabrice dosare!

  10. Omul ăsta bate câmpii! Cum schimbi directorul, dupa ce a promovat un concurs, ca personalul didactic din scoala respectivă nu s-a vaccinat? Ce temei legal are, având în vedere că la noi vaccinarea nu este obligatorie? Cred ca ar trebui să plece acasă el!!

  11. Primul schimbat din functie -propun sa fie ministrul. Daca ar avea demnitate si-ar da demisia. De fapt de multa vreme era cazul sa plece. …
    Motivele: “regula cu 60%”, vacantele la comanda.
    Nu are nici o noima sa inchizi scoli folosind acest criteriu absurd. Nu avea nici un sens vacanta, unde nu mai era covirus !

    1. Exemplu cras de influenta a politicului la nivelul cel mai de jos al managementului descentralizatelor!…
      Dupa ce de la conducerea ministerului, domnul Campeanu dovedeste lipsa totala de incredere in sistemul de evaluare din sistemul pe care il conduce, acum nu se sfieste sa si declare intentia de a conduce pe alte criterii si urmarind alte scopuri decat bunul mers si eficienta actului educational. In loc sa fie preocupat de cresterea calitatii acestuia, de stimularea populatiei scolare prin mijloacele pe care le are la indemana pentru cresterea interesului, participarii si eficientei actului didactic, el decide sa nu aiba incredere in evaluarile propriului sistem si sa creasca nota minima pentru acordarea burselor de merit. Intr un sisitem in care abandonul scolar cunoaste niveluri fara precedent, proportional cu nivelul de saracie!!!
      Iar acum afirma cu nonsalanta ca tine seama in managementul pe care il practica de criterii cu totul straine de actul educational in sine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației vrea să plătească 735 de lei pentru un item de evaluare în cadrul platformei online de evaluare a elevilor și 2.084 de lei pentru o resursă educațională / Profesorii care au trimis până acum subiecte pentru examenele naționale nu au fost niciodată plătiți

Banca de 200.000 de itemi obiectivi pentru evaluare, integrată în platforma de evaluare online a elevilor la clasă și la examenele naționale, va costa 30 de milioane de euro, estimează…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Majorare cu până la 25% a sumelor pentru plata profesorilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat, propusă de Ministerul Educației ca să atragă cadre didactice – proiect

Ministerul Educației face o mișcare importantă, după ce greva generală a fost suspendată – majorează cu până la 25% sumele pe care le vor primi profesorii care se vor implica…
Vezi articolul

INTERVIU Cine este și cum conduce școala directorul care organizează întâlnirea tuturor celor 3.300 de absolvenți și profesori din istoria de 60 de ani a școlii? Romulus Simion: Apelăm permanent la părinți pentru că vor să ajute, dar și pentru că avem nevoie de ei

Cum se pot aduce părinții la școală? Cum poate participa o comunitate întreagă, în timpul liber, la jocurile copilăriei? La școala gimnazială “Ion Luca Caragiale” din Sibiu, Romulus Simion, directorul…
Vezi articolul