Directorul Centrelor americane pentru controlul bolilor: Vaccinarea profesorilor nu este o condiție pentru redeschiderea școlilor

2.659 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Profesorii trebuie să aibă acces rapid la vaccinul împotriva Covid-19, dar nu este necesar ca școlile să aștepte vaccinarea cadrelor didactice pentru a se redeschide, a arătat, săptămâna aceasta, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), citat de EdWeek.
  • Declarațiile sale vin în continuarea poziției țărilor europene, unde școlile își desfășoară activitatea parțial sau total deși profesorii mai au de așteptat până când le va veni rândul în grupele de prioritate pentru vaccinare – situație în care se află și România.

Șefa CDC, Rochelle Walensky, a arătat că un for federal de consiliere pe tema campaniei de vaccinare a recomandat vaccinarea cu prioritate a profesorilor, dar “tot mai multe date sugerează că școlile se pot redeschide în siguranță, iar deschiderea în siguranță nu înseamnă că profesorii trebuie să se vaccineze în prealabil”.

Sursa citată arată că această poziție reafirmă atitudinea de până acum cu privire la relația dintre campania de vaccinare și deschiderea instituțiilor de învățământ, dar este necesară în condițiile în care unii profesori presează pentru amânarea deschiderii până în momentul în care vor fi primit ambele doze de vaccin.

Acest lucru e dificil în condițiile în care sunt încă disponibile cantități mici de vaccin, din cauza aprovizionării limitate.

Citește și: Vaccinarea profesorilor în alte țări: Crește gradul de prioritate sau se menține prioritatea ridicată, dar stocurile limitate complică situația

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like