Directorul DSP Sibiu: Mai multă grijă părinților care se înghesuie în faţa şcolilor şi nu poartă mască, ci fumează

2.447 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
„Mai multă grijă mai ales părinţilor, care se înghesuie în faţa şcolilor şi nu poartă mască, ci fumează”, atrage atenția directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu, potrivit Agerpres.

„În acest moment (Sibiul n.r.) are un indice de 0,42 %. Eu zic că este un indice acceptabil, dar ar trebui mai multă grijă, le-aş cere la sibieni’, a declarat directorul DSP Sibiu, marţi, într-o conferinţă de presă. Budescu le cere sibienilor să respecte măsurile de prevenţie a COVID-19. ‘Trec pe lângă şcoli şi văd că părinţii nu se comportă exact cum ar trebui, fumează, sunt în grupuri, deci eu cred că este loc de mai mult în a respecta această distanţă socială care ar trebui să fie impusă”, a precizat Budescu.

În judeţul Sibiu, şapte elevi şi cadre didactice sunt spitalizate cu COVID-19 şi alte 381 se află în izolare, potrivit datelor comunicate luni, de către Prefectură.

Sursă foto: Pixabay


3 comments
  1. Sunt profesor si nu dam niciunii mastile jos decat in acea pauza doar in toaleta sau daca vremea permite sa iesim atunci afara distantati. Si atunci mereu sunt cu gura pe ei sa nu mai stea ciorchine sau la bratet. Un efort constant si dificil pentru cadrul didactic care are si alte multiple indatoriri: triaj epidemiologic, raportari, serviciu in scoala, lapte si corn, gestionarea orelor si a pauzelor cand permanent ramane cu elevii inafara de cele 5 minute cat schimba clasa. Asadar, comportamentul parintilor care se bulucesc la poarta cu tigara in mana si fara distantare sau masca mi se pare o sfidare fata de noi care ne chinuim. Practic, tot ce incercam noi cu greu sa respectam, ei strica. Ma uit in jur si mai ales in rural e un mizerupism total: nimeni nu e interesat, speriat de Covid si evident nu exista distantare, nu poarta masca. Birturi pline de betivi care apoi ies si scuipa pe strada, tusesc in draci. Nu tu masca, nu tu bun simt, nu tu niciun minim de preventie.

  2. Vedem aceste aspecte frecvent cu parinti si profesori,personal auxiliar din scoli și chiar elevi f multi care stau bine mersi in fata școlilor cu tigara in grupuri,grupulete fără nici un stres ,cu o indiferenta debordanta! Nimeni nu vede! Nimeni nu Aude!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like