Directorul Școlar al anului, desemnat la Edu Leaders Forum: Premiul a fost câștigat de Claudia Ionescu, directoare în Pucioasa

551 de vizualizări
Șapte directori au fost premiați pentru acțiunile și programele pe care le derulează în școli, la Edu Leaders Forum organizat de Asociția pentru Valori în Educație. Evenimentul a adus împreună 250 de directori de școli publice și private, din 34 de județe din toată țara, în căutare de soluții practice pentru a reduce absenteismul și abandonul școlar și pentru a îmbunătății rezultatele elevilor la testele naționale.

Premiul „Cel mai Bun Director al Anului” a fost câștigat de Claudia Ionescu, de la Școala Gimnazială Nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Dâmbovița.

Mi-am început această misiune cu dorința ca Școala nr.4 să fie o școală pentru mine în fiecare zi, o facultate mai bună decât cea pe care am făcut-o să mă fac învățătoare, și asta cred că trebuie să fac pentru colegii mei zi de zi, pentru copiii pe care îi avem la școală. Vreau să-i creștem într-o atmosferă pozitivă, să le dăm încredere că pot reuși și că împreună ne putem sprijinii unii pe ceilalți”, a declarat Claudia Ionescu.

Premiul „Directorul Anului din Academia de Leadership” a fost câștigat de Vasile Mih, director la Colegiul Naţional ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației și membru al Academiei de Leadership și Management Școlar.

Premiul „Directorul anului pentru egalitate de șanse” a fost primit de Baciu Mircea, director la Școala Gimnazială Mihăilești din Mihăilești, județul Buzău.

Premiul „Tânărul director al anului” a fost câștigat de Ioana Rădulescu, directoare la Liceul cu program sportiv cu clasele I-XII din Clinceni, Ilfov și membră a Academiei de Leadership și Management Școlar.

Premiul „Directorul anului pentru inovație” a fost câștigat de Dascălu Violeta, directoare la Școala Gimnaziala Ferdinand I, București și membră a Academiei de Leadership și Management Școlar.

Premiul „Directorul anului pentru Antreprenoriat” a fost câștigat de către doi directori, Anca Neda, directoare la Școala Profesională Valea Stanciului din județul Dolj și membră a Academiei de Leadership și Management Școlar și Alexandrina Maria Năstase directoare la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova, județul Dolj.

În 2018 prin programul Academia de Leadership și Management Școlar, AVE a lucrat cu 40 de directori din 40 de școli din 22 de județe din România, dintre care 2 școli private și 38 de școli publice, 2 școli cu nevoi speciale și 23.000 de elevi. Cei 40 de directori înscriși în cadrul programului se luptă zilnic cu multiple provocări în munca lor, cele mai frecvente sunt legate de cazurile în care părinții elevilor sunt plecați în străinătate, comunitățile sărace, absenteismul și abandonul școlar, elevi care fac naveta zilnic și promovabilitate scăzută la Bacalaureat și la testele PISA”, a declarat Andreea Nistor, Director Executiv al Asociației pentru Valori în Educație.

Aceasta a adăugat că cele 3 mari concluzii ale evenimentului sunt următoarele:

  • tehnologia poate să recupereze decalajele în educație și este necesară investiția pentru viitor,
  • directorii sunt lideri ai schimbării în comunitățile lor și trebuie sprijiniți în demersul lor,
  • iar echilibrul emoțional este cel mai important lucru pentru ca elevii și profesorii să colaboreze și să aibă rezultate”.

Andreea Nistor a precizat că programul Academia de Leadership și Management Școlar a început în aprilie 2018.

În cadrul forumului, 7 organizații din domeniul educației, Asociația pentru Valori în Educație (AVE), Fundația Noi Orizonturi, Transylvania College, Ovidiu Ro, Romanian Business Leaders și Mind Education Health au decis să dezvolte împreună un proiect de intervenție integrată, cu scopul de a atinge obiectivul propus de AVE, ca România să fie prezentă în top 10 sisteme educaționale din Europa până în 2035, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație formată din oameni de afaceri, antreprenori
și profesioniști din domeniul educațional care facilitează implicarea companiilor private și a societății
civile din România în inițiative cu impact transformațional asupra sistemului de educație. Misiunea AVE
este ca sistemul educațional din România să fie în top 10 Europa până în 2035. Vezi aici membrii AVE


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar 31% dintre profesori au până în 40 de ani, 9% au peste 60 – o situație “îngrijorătoare”, spune ministrul Cîmpeanu. El reia propunerea salariilor atractive ca soluție pentru a avea “profesori buni”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reluat, vineri, tema introducerii unor salarii atractive pentru cadrele didactice, drept soluție pentru a avea “profesori buni”. El a ilustrat problema calității în educație prin…
Vezi articolul