DOCUMENT Elevii din localitățile în carantină pot merge la școală în altă localitate doar dacă au o dovadă medicală că s-au vindecat de COVID-19, în ultimele 90 de zile, a decis prefectul de Maramureș

4.159 de vizualizări
Foto: © Romrodinka | Dreamstime.com
Elevii din localitățile aflate în carantină, peste limita de 6 cazuri de infectare la 1.000 de locuitori, pot merge la școală în altă localitate, dacă sunt înscriși la instituțiile respective, doar dacă au acte doveditoare, medicale, că au fost au fost infectați cu SARS-CoV-2 și s-au vindecat de COVID-19, a decis prefectul de Maramureș, potrivit unui anunț al inspectoratului școlar din județ.

„În urma discuţiilor purtate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş cu Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş şi cu Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, preşcolarii şi elevii din ciclul primar din localităţile carantinate se pot deplasa şi participa la cursuri în unitatea de învăţământ unde sunt înscrişi, iar localitatea şcolii nu este carantinată zonal, dacă prezintă acte doveditoare (acte medicale) că au fost infectaţi şi sunt vindecaţi de Covid -19, în ultimele 90 de zile”, potrivit documentului publicat de ISJ Maramureș.

Documentul respectiv este semnat de prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Potrivit Prefecturii Maramureș, localitățile Gârdani, Poienile Izei, Seini, Remetea Chioarului, respectiv localitatea Recea și satele aparținătoare Mocira, Săsar, Lăpușel și Bozânta Mică sunt în carantină.

Regulile de redeschidere a școlilor prevăd scenariile de funcționare pentru instituțiile de învățământ. Aceste scenarii arată că în cazul unei rate de până în 6 la mie toți elevii de ciclul primar și copiii de grădiniță merg la școală/grădiniță. Carantina se impune la peste 6 cazuri la mie, iar în acest caz toate instituțiile sunt închise și predarea se face 100% online.

Foto: © Romrodinka | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea școlii, ci consilierea și sprijinirea, potrivit noului Regulament. Inspectorii apreciază “starea de bine a preșcolarilor și elevilor”

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea activității școlii, potrivit noului Regulamentul de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul 6.106 din 2020, publicat în…
Vezi articolul

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va oferi suport și consultanță pentru reformarea și apoi dezvoltarea academică a Academiei de Poliție din București / 131 de doctoranzi vor mai susține tezele la Academie, ei nefiind primiți de alte universități la cererea de transfer / Școlile de doctorat ale Academiei, desființate anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au semnat marți, 15 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, un acord prin care UBB va…
Vezi articolul

”Părinții și profesorii mei au publicat informații despre mine pe internet fără să mă întrebe”. Fenomenul ”sharenting” și efectele lui pentru copiii de 9-17 ani – STUDIU

Aproape 3 din zece copii declară că părinții au publicat informații despre ei pe internet fără să îi întrebe în prealabil dacă sunt de acord cu acest lucru. 17% declară că profesorii au făcut…
Vezi articolul