DOCUMENT Rata de incidență pentru toate localitățile din România, folosită pentru decizia de deschidere a școlilor, publicată de Ministerul Educației

10.619 vizualizări
Foto: © Zelfit | Dreamstime.com
Un tabel cu rata de incidență pentru toate localitățile din România a fost publicată, vineri la prânz, de Ministerul Educației. Tabelul prezintă rata de incidență valabilă pentru vineri, 5 februarie și scenariul în care se încadrează acea localitate, din punct de vedere al desfășurării activităților școlare, localitățile fiind listate după județ/scenariu.
 • Poți descărca tabelul complet la finalul articolului.

Potrivit regulilor agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, școala se desfășoară în fiecare scenariu astfel:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învățământ, cu
respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Descarcă documentul:

Illustration 24228458 © ZelfitDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comentarii
 1. Si astazi care e incidenta. Dar maine cum voi putea afla care este incidenta?
  Exista undeva datele astea in timp real ?

 2. La molluri și la munte nu sau mai pus scenari dar la școli da rușine să vă fie ca plătim chirie de pomană. Vă bateți joc de noi.

 3. Tabelul atasat nu este cel ce se va lua in considerare…asa spune inspectorul general Olt. Primeaza datele DSP care in anumite situatii difera foarte mult fata de cele din tabel. Pentru Municipiul Slatina in tabel avem rara de incidenta 1.30. DSP Olt stabileste rata de incidenta 0.77.
  Nici matematica nu mai este ce era.

  1. Domnul Iacobescu spune ceea ce i se spune! Constat că trebuie spus ce vine de sus și ignorat ce vine de jos! Cei de jos suferim că nimeni nu ne ascultă cu urechile, ci doar cu ochii…
   Să iasă dumnealui pe post și să ceară distanțare obligatorie în școli! Cum se poate? În două schimburi!
   Nu cred că părinți sunt încântați că își trimit copiii să învețe în condiții de nesiguranță!
   Și da, ne facem griji și pentru noi și pentru cei de acasă!

 4. Interesant tabelul…Eu plec din zona galbenă să lucrez în cea verde… Cum este cu navetiștii dintr-o zonă afectată către o alta neafecvată? Așa nu este risc de răspândire?

 5. Noroc cu ministrul Voiculescu, ca nu a acceptat propunerea ministrului Câmpeanu de mai mare invalmaseala în scoli, pe vreme de pandemie.
  Domnul Câmpeanu voia sa aducă în scoli toti elevii,în scenariul verde, dacă în localitatea respectiva, rata de incidenta era mai mica sau egala cu 1,5 la mie.
  Din tarile UE se ia mereu ce este mai rău, nu ce este bine.
  De exemplu “bucuria” revederii între elevi, care vor sta ca oile unul lângă celalalt, 30 elevi sau mai mulți într-o sala de clasa care nu are dimensiunea unui amfiteatru de la facultate, domnule profesor universitar Câmpeanu!

  1. Lucrez în liceu (cu peste 300 elevi) unde elevii vor învăța într-un singur schimb, aproximativ 30 în clasă, fără distanțare.
   Astea sunt condiții de siguranță?

   Aaa…un singur schimb că sunt prea comisii unii colegi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoarea video a unei profesoare din Republica Moldova: Când primăvara năvălește în grădini, știu că e greu să stăm în case. E tristă școala și e trist orașul fără voi. Stimați părinți, vă sunt recunoscătoare

Mesaj emoționant al unei profesoare din Republica Moldova, adresat copiilor și părinților izolați pentru a opri răspândirea noului coronavirus. “Minunații mei elevi, acum, când primăvara năvălește în grădini, în aer,…
Vezi articolul

Limbaj trivial al unei educatoare: “Alexia, ce dracu’ cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito… Ia de-aici!” Reprezentații grădiniței: doamna este cercetată disciplinar

Înjurături, jigniri şi umilinţe, asta au îndurat nişte copii de 4 ani chiar de la educatoarea lor, potrivit unor înregistrări difuzate de Știrile PROTV. Totul s-a întâmplat la grădiniţa publică…
Vezi articolul