DOCUMENT Rata de incidență pentru toate localitățile din România, folosită pentru decizia de deschidere a școlilor, publicată de Ministerul Educației

10.582 de vizualizări
Foto: © Zelfit | Dreamstime.com
Un tabel cu rata de incidență pentru toate localitățile din România a fost publicată, vineri la prânz, de Ministerul Educației. Tabelul prezintă rata de incidență valabilă pentru vineri, 5 februarie și scenariul în care se încadrează acea localitate, din punct de vedere al desfășurării activităților școlare, localitățile fiind listate după județ/scenariu.
 • Poți descărca tabelul complet la finalul articolului.

Potrivit regulilor agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, școala se desfășoară în fiecare scenariu astfel:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învățământ, cu
respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Descarcă documentul:

Illustration 24228458 © ZelfitDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii
 1. Si astazi care e incidenta. Dar maine cum voi putea afla care este incidenta?
  Exista undeva datele astea in timp real ?

 2. La molluri și la munte nu sau mai pus scenari dar la școli da rușine să vă fie ca plătim chirie de pomană. Vă bateți joc de noi.

 3. Tabelul atasat nu este cel ce se va lua in considerare…asa spune inspectorul general Olt. Primeaza datele DSP care in anumite situatii difera foarte mult fata de cele din tabel. Pentru Municipiul Slatina in tabel avem rara de incidenta 1.30. DSP Olt stabileste rata de incidenta 0.77.
  Nici matematica nu mai este ce era.

  1. Domnul Iacobescu spune ceea ce i se spune! Constat că trebuie spus ce vine de sus și ignorat ce vine de jos! Cei de jos suferim că nimeni nu ne ascultă cu urechile, ci doar cu ochii…
   Să iasă dumnealui pe post și să ceară distanțare obligatorie în școli! Cum se poate? În două schimburi!
   Nu cred că părinți sunt încântați că își trimit copiii să învețe în condiții de nesiguranță!
   Și da, ne facem griji și pentru noi și pentru cei de acasă!

 4. Interesant tabelul…Eu plec din zona galbenă să lucrez în cea verde… Cum este cu navetiștii dintr-o zonă afectată către o alta neafecvată? Așa nu este risc de răspândire?

 5. Noroc cu ministrul Voiculescu, ca nu a acceptat propunerea ministrului Câmpeanu de mai mare invalmaseala în scoli, pe vreme de pandemie.
  Domnul Câmpeanu voia sa aducă în scoli toti elevii,în scenariul verde, dacă în localitatea respectiva, rata de incidenta era mai mica sau egala cu 1,5 la mie.
  Din tarile UE se ia mereu ce este mai rău, nu ce este bine.
  De exemplu “bucuria” revederii între elevi, care vor sta ca oile unul lângă celalalt, 30 elevi sau mai mulți într-o sala de clasa care nu are dimensiunea unui amfiteatru de la facultate, domnule profesor universitar Câmpeanu!

  1. Lucrez în liceu (cu peste 300 elevi) unde elevii vor învăța într-un singur schimb, aproximativ 30 în clasă, fără distanțare.
   Astea sunt condiții de siguranță?

   Aaa…un singur schimb că sunt prea comisii unii colegi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz, în competiția dominată de China, Rusia și Coreea de Sud / Descarcă subiectele de la olimpiada internațională de matematică

Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică au obținut anul acesta trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Radu Gologan,…
Vezi articolul

Sociologul Dan Petre, despre voucherele pentru elevi de la PSD: O falsă soluție, o formă de protecție socială mascată pentru familiile dezavantajate social, ținte electorale ale guvernelor de stânga

Cumpărarea prezenței elevilor la școală prin acordarea de vouchere de 10 lei pe zi ”este o falsă soluție, un scenariu utopic care ignoră câteva realități sociale demonstrate de facto”, susține…
Vezi articolul