Donații pentru aproape 6.000 de ore de educație remedială, printr-o campanie de combatere a abandonului școlar

117 vizualizări
Foto: Noua ne pasă
O campanie de strângere de donații pentru sprijinirea copiilor cu risc de abandon școlar, derulată de o fundație și o companie de retail online, a strâns peste 16.500 de donații, cu o valoare ce poate susține peste 5.900 de ore de educație remedială, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Acesta arată că, în perioada 21 aprilie – 21 iunie, campania derulată de Fundația “Nouă ne pasă” și retailerul eMag a strâns donații în valoare de peste 160.600 de lei. Cu ajutorul acestor bani, precizează comunicatul, copiii dintr-un program de recuperare a materiei (“Nouă ne pasă”) vor beneficia de ore remediale, din partea unor profesori înscriși în acest proiect, la matematică și română. 

Grupele cuprind maxim 10 copii, care vor participa în program minimum 3 ani și care, pe lângă ajutor din partea profesorilor, primesc și o masă caldă de trei ori pe săptămână.

  • Potrivit comunicatului, participarea în programul Nouă ne pasă este deschisă oricărei echipe de profesori din mediul rural care aplică cu propuneri de proiecte, fiind selectate cele mai convingătoare aplicații. Fiecare școală selectată beneficiază de sprijin financiar, iar suma oferită acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la școală, materialele didactice și plata profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada de Limba franceză 2024, etapa pe județ – subiecte și bareme de corectare pentru clasele VII-XII, proba de sâmbătă, 23 martie / Mail de 100 de cuvinte despre o experiență petrecută cu un prieten în Franța, cerință la clasa a VIII-a

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a olimpiadei de limba franceză (ONLFR) 2024, organizată sâmbătă, 23 martie, au fost obținute pe surse de Edupedu.ro. Documentele sunt unice…
Vezi articolul