Două platforme de învățare online, puse gratuit la dispoziția profesorilor și elevilor din școli primare și gimnaziu

75.920 de vizualizări
Sfaturi pentru predarea online
Foto: Pexels.com
O platformă online pentru clasele primare și una dedicată pregătirii la Limba Română și Matematică, pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a, sunt puse gratuit la dispoziția profesorilor și elevilor de către compania Intuitext, în condițiile măsurilor de criză cauzate de pandemia Covid-19. Compania arată că cele două platforme sunt avizate de Minister și respectă programa școlară.

Este vorba despre:

 • www.scoalaintuitext.ro, platforma de învățare și evaluare online pentru clasele primare
 • www.examenultau.ro, platformă pentru pregătirea la limba română și matematică pentru Evaluarea Națională – clasa a VIII-a.

Cei interesați (inspectori, profesori, directori școlari potr trimite solicitare de acces la adresa emarketing@intuitext.ro sau la numărul de telefon 0726.674.119.

Compania arată că produsele sale sunt create de echipe de experți în educație, respectă 100% programa școlară, sunt avizate de MEN, folosesc explicații clare, simulări, rezolvări explicate și teste, iar elevii din clasele primare învață prin joc.


10 comments
 1. Bună ziua,

  Aș vrea să vă prezint website-ul nostru:

  https://voxvalachorum.ro/

  A fost creat în martie 2020 și pune la dispoziția elevilor sute de materiale gratuite pentru pregătirea lor. Printre aceste materiale se numără fișe de lucru, articole teoretice și foarte multe teste online. Deja ne bucurăm de un public destul de consistent, iar profesorii, elevii și părinții se arată încântați de munca noastră.

  Florin Gherheș

 2. Buna ziua sunt eleva in clasa a x A la Liceul Tehnologic Radu Negru din Galati,as dori va rog frumos sa se tina orele pe platforma Edmondo cum sa tinut si in luna Martie anu asta.
  eu am Leptop si nu merge whatsapp le leptop eu nu am cum sa fac orele onlain pe acea aplicatie.
  va rog frumos din suflet sa se tina orele pe acea platforma Edmondo.

  1. Buna Denisa Izabela,
   Trist ca esti in clasa a x-a, si nu stii sa cauti pe Google sau pe Internet.
   cum sa mearga Whatsapp pe leptop ? Leptop ? ai omorat limba romana.
   pe laptop, trebuie sa ai un sistem de operare, Windows, androidx86 sau Linux.
   pe Windows sau Mac OS, este disponibil.
   descarci browserul Opera, care are il el inclus si Whatsapp, scanezi cu telefonul codul QR,
   si poti folosi si pe Laptop.
   Sper ca ti-am fost de ajutor,
   Cu respect seby

 3. Sunt multe companii care pun la dispozitia scolilor, in mod gratuit, platforme prin intermediul carora se pot desfasurara clase/cursuri online. Pe langa platformele de comunicare online consacrate gen Zoom sau Webex, exista si o platforma de video colaborare romaneasca HyperTalk (www.hypertalk.net), simpla si usor de folosit, accesibila si in limba romana. Hypertalk ofera chiar o solutie adaptata pentru educatie (vezi functionalitatile aici https://edu.hypertalk.net/). Aici poate fi monitorizata indeaproape activitatea elevilor.
  Momentan folosita mai mult de straini, si “cu indrazneala” de cativa profesori din Romania, care, da, sunt inca in cautare de solutii pentru a-si desfasura clasele online, chiar dupa ce ministerul le-a indicat “platformele adevarate de e-elearning”.

  Dar atata vreme cat aceasta platforma a fost dezvolata de o firma mica de provincie, e mai greu sa fie “luata in considerare” de cine trebuie. Chiar daca platforma a fost dezvoltata in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. (Da! Si din proiectele finantate de UE poate rezulta ceva concret si util, nu doar “povesti”.)

 4. Pai aia din minister au dormit in papuci si nu au pus la dispozitie o platforma oficiala. Disperati de recuperarile pe care ar trebui sa le faca cand se reiau cursurile ( s-au obisnuit ca recuperarile dupa suspendarea cursurilor sa se faca si nu prea), profesorii au inceput sa trimita pe whatsapp tot felul de link-uri si teme de vacanta ca sa poata justifica apoi ca au muncit pe online( salariile trebuie justificate). Nimeni din minister nu cunoaste prezenta elevilor la aceste ” cursuri online” pe whatsapp, dar vom auzi cat de minunat am facut scoala de acasa.

  1. In realitate putini ofera concret ceva. Intuitext nu e de fapt Softwin?… cei care au digitalizat Romania cu “erori 503”… alaturi de alte firme de casa ale MEC-ului sau MCSI-ului.
   Profesorii pot desfasura foarte bine lectiile prin platforme de tip webinar, platforme care sunt oricum gratuite (webex, zoom etc). Nu au nevoie de videoteca de “lectii de top” cu care se lauda Intuitext sau a altor firme de acest tip, care pana nu demult excelau in cifra de afaceri, conectati fiind la robinetul banilor publici in implementarea de proiecte cu rezultate – “EROARE 503”. Dupa ce au pierdut lipiciul la bani publici pare ca au intrat in terapie intensiva cu cifra de afaceri.
   Ma intreb cat a costat articolul din forbes pe aceasta tema ? https://www.forbes.ro/intuitext-sustine-educatia-si-ofera-produse-gratuite-155621

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va relua cursurile în format clasic, cu prezență fizică, din 28 martie, a decis Senatul Universității / Dacă acest sistem online a fost bun doi ani pentru a susține diplome ale universităților românești, nu poate să fie atât de catastrofic – chiar nu putem spune asta! – să îl mai aplicăm câteva, puține luni din semestrul II, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Decizia Consiliului de administrație a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin care studenții revin la cursurile cu prezență fizică pe 28 martie, a fost aprobată azi de Senatul Universității, iar până atunci…
Vezi articolul

Lucrări de licență vândute de site-uri specializate în „servicii de copertare”. Cum se negociază cu un student / Ce spune autoritatea care poate închide astfel de site-uri / Anchetă a Poliției după cazurile semnalate de G4Media

Reporterii G4Media.ro și Info Sud-Est s-au dat drept studenți și au vorbit cu persoane din spatele mai multor site-uri care vând lucrări de licență pentru facultate la prețuri între 1.200 și 1.600…
Vezi articolul