Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui şi preşedintele CJ, nu mai poate fi profesor titular după vârsta de pensionare – Inspectoratul Şcolar i-a respins cererea. Politicianul şi-a menţinut postul la două licee, deşi nu mai predă din 1992

1.670 de vizualizări
SURSA: PSD Vaslui
Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi profesor de filosofie titular la două licee din oraş, a primit interdicţia de menţinere în activitate ca titular după împlinirea vârstei de pensionare, conform unei decizii publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui. Politicianul, în vârstă de 64 de ani, care va ajunge la pragul de pensionare pe 12 august 2020, a depus o cerere pentru menţinerea în activitate ca titular peste vârsta de pensionare în anul şcolar 2020-2021. Consiliul de Administraţie al ISJ i-a respins cererea, iar Buzatu nu a contestat decizia. Potrivit adevarul.ro, politicianul nu a mai predat din 1992, în momentul în care a devenit deputat din partea PDSR.

Dumitru Buzatu a depus cerere la ISJ Vaslui pentru menţinerea pe postul de profesor titular pentru disciplinele Filosofie, Logică, Argumentare şi Comunicare la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” şi la Colegiul Economic “Anghel Rugină”, ambele instituţii din minicipiul Vaslui.

Decizia ISJ a fost de nevalidare a cererii, Inspectoratul invocând neîndeplinirea condițiilor din art. 28, alin 4 din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021.

Acest articol prevede următoarele:

“Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul ştiinţific de doctor, care până la 1 septembrie 2020 împlineşte vârsta de 65 de ani, efectuează stagiul minim de cotizare şi dovedeşte competenţă profesională deosebită, a obţinut calificativul „Foarte Bine” şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi, poate fi menţinut în activitate ca titular, în funcţia didactică până la 3 (trei) ani peste vârsta de 65 de ani, la cerere, conform prezentei Metodologii”.

Din 1992, când a câştigat primul mandat de parlamentar, nu a mai desfăşurat activitate didactică la catedră, însă postul său de profesor, potrivit legii, a rămas rezervat, scrie adevărul.ro. Aceeaşi publicaţie scrie că Dumitru Buzatu nu a prezentat calificative obţinute în ultimii cinci ani la catedră, având în vedere că nu a desfăşurat activitate la catedră.

Potrivit legii, postul de titular pe care liderul PSD l-a avut rezervat din 1992 până în prezent, va fi scos la concurs după pensionarea acestuia, mai scrie sursa citată.

Dumitru Buzatu este la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, pe care îl conduce din 2012. Asta după ce în perioada 2004-2012 fusese vicepreşedinte CJ Vaslui. Este preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, iar potrivit CV-ului său a deţinut 3 mandate de deputat în Parlament.

FOTO: PSD Vaslui


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie, într-o scrisoare deschisă către profesori: În perioada suspendării cursurilor nu se vor preda noi cunoștințe și nu se vor evalua elevii, ci doar se vor fixa și recapitula cele predate deja

Într-o scrisoare timisă profesorilor, ministrul Educației Monica Anisie, le-a spus cadrelor didactice că „suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de…
Vezi articolul