Educația în România are viitor prin profesorii MERITO

1.571 de vizualizări
“Ediția a IV-a a Galei MERITO a avut loc miercuri, 13 martie 2019, și s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, pentru al doilea an consecutiv. Peste 250 de antreprenori și manageri de top din Romanian Business Leaders (RBL) au recunoscut bunele practici ale 12 dascăli-model din sistemul preuniversitar de învățământ”, anunță organizatorii, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Prezent la eveniment, președintele Klaus Iohannis a transmis comunității de profesori următorul mesaj: „Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-și dezvolte abilitățile și să devină performant reprezintă esența acestei profesii de care, recunosc, sunt încă puternic atașat și care este foarte importantă pentru viitorul societății noastre. Pe parcursul mandatului de Președinte, am adus în atenția opiniei publice o serie de teme din zona învățământului, reunite în cadrul Proiectului «România Educată». În orice discuție despre îmbunătățirea calității procesului educațional, cadrele didactice trebuie privite ca un partener-cheie și nu ca un actor pasiv, supus dispozițiilor sau deciziilor statului de la nivel central. Cea mai bună dovadă sunt chiar cele, până acum, trei – și de astăzi patru – generații de profesori «MERITO».

Din 2016, comunitatea RBL a premiat 43 de dascăli-model din România, care interacționează cu peste 6.500 de elevi, profesori și părinți, în medie, în fiecare an.

Comunicatul MERITO:

“Cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO sunt unici prin tehnicile și metodele pe care le folosesc la clasă și au în comun dragostea și responsabilitatea cu care modelează viitoarele generații de adulți români.

Profesorii MERITO 2019 sunt:
  • Alina Simona Hoară, Liceul de Artă Sibiu, Sibiu; Anca Evelina Cîrligeanu, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Constanța; Andrada-Oana Mazilu, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Timișoara; Petru-Bogdan Raţiu, Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, Târgu Mureș; Dan Voiculescu, Colegiul Național “Costache Negri”, Galați; Elisabeta Daniela Păcuraru, Școala Gimnazială Eșelnița, județ Mehedinți; Ioana-Steluţa Manea, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Techirghiol; Mircea Nistor, Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu”, Hunedoara; Melania Tatiana Cauni, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Baia Mare; Coziana Andreea Zaharia, Școala Gimnazială “Ionel Teodoreanu”, București; Antoneta Împuşcatu, primul Director MERITO, Școala Gimnazială “Ion Creangă”, comuna I.C. Brătianu, județ Tulcea; Adina-Maria Jurcă, Educatorul MERITO – Grădinița “Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc.

Broşura MERITO surprinde esenţa poveştilor laureaţilor MERITO 2019. Câteva dintre motivele pentru care aceşti profesori au fost recunoscuţi, provenite chiar de la elevii lor, sunt redate aici.

Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Antreprenorii și managerii din RBL lucrează împreună cu profesorii în comunități regionale și locale MERITO ca să ducă mai departe în sistemul de educație tehnicile și modelele predare, prin ateliere tematice și printr-o platformă online. Misiunea MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o face din nou dezirabilă pentru tineri și admirată în societate.

Informații complete despre cine sunt, ce fac și metodele de predare ale celor 43 de profesori MERITO și recomandări de profesori valoroși pentru ediția Galei MERITO din 2020, direct pe www.merito.ro.

RBLSummit 2019 continuă astăzi, cu sesiunile plenare de educaţie şi tehnologie, urmând ca după-amiază să desfăşurăm sesiuni de lucru pe cele 8 proiecte RBL, pe direcţiile antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.


Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBLS este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii”.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premiul Nobel pentru medicină în 2023, acordat profesorilor Katalin Karikó și Drew Weissman de la Universitatea Pennsylvania / Karikó, profesor și la Universitatea din Szeged, Ungaria, este a 61-a femeie laureată a Premiului Nobel

Profesorii Katalin Kariko și Drew Weissman, pionieri ai vaccinurilor cu ARN mesager care au deschis calea pentru descoperirea vaccinurilor împotriva Covid-19, au primit luni premiul Nobel pentru Medicină, conform G4Media.ro.…
Vezi articolul

O companie specializată în evaluarea competențelor digiale avertizează asupra riscului ca proiecte importante din PNRR, precum formarea pentru pedagogie digitală a 100.000 de profesori, să fie făcute formal, fără un impact real: Riscăm să irosim banii europeni în proiecte ineficiente, prefăcându-ne că facem digitalizare

„Absorbția fondurilor europene nu ar trebui să fie un obiectiv în sine, ci un mijloc pentru a digitaliza România cu adevărat“, scriu reprezentanții ICDL/ECDL într-un comunicat de presă în care…
Vezi articolul