Educația a ajuns pe locul 8 la cele mai mari salarii pe sectoare economice în România. Administrația publică e pe 3

7.175 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Salariul mediu net în Educație era pe primele 8 luni din 2018 de 614 euro pe lună. Acest nivel plasează Învățământul ca sector economic pe locul al 8-lea în clasamentul salariilor nete pe sectoare. Cele mai mari creșteri de salarii nete în mediul public au fost în Administrație, între 2015 și 2017, cu un plus și în 2018.
SURSA: CDR/PWC

Topul salariilor nete, potrivit datelor Institutului Național de Statistică prelucrate de către Price WaterHouseCoopers și Coaliția Pentru Dezvoltarea României este următorul. Cele mai mari salarii în mână după sectoare economice sunt în Informații și comunicare1.195 de euro net pe lună. Pe locul al doilea este domeniul Finanțelor, cu 1.147 de euro net pe lună. Pe trei, Administrația publică, unde nivelul salarial a ajuns la 921 de euro net pe lună. Sectorul Utilități – 841 de euro net pe lună, locul 4. Mineritul este la un nivel apropiat de Serviciile profesionale, cu 797, respectiv 788 de euro net pe luna. Locul 8 este ocupat de Educație, unde leafa medie netă a ajuns la 614 euro. Cel mai prost plătit sector este cel al HoReCa, cu doar 341 de euro net pe lună.

 

Citește aici și despre Promisiunile ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, legate de creșterea salarială pentru profesori de la 1 ianuarie 2019. 

Cu cât au crescut salariile medii in Educație anul acesta, aflați aici.

FOTO: pixabay.com


3 comentarii
  1. Doamna ministru al muncii arată că nu a iubit și nu iubește profesorii. Cât timp în educație preuniversitară coeficienții de salarizare sunt până în 2, praful de va alege de țărișoara cea minunata. Salariile pentru oamenii de partid din primării și administrația publică au fost “fără număr”, că aduc voturi… După peste 15 ani de profesorat, grade date, salariul este de mizerie, sub cel al unui șofer de primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Oficial guvernamental: „Peste 90% din personalul școlar din Italia s-a vaccinat împotriva COVID-19” / În România, 60% dintre angajații sistemului de Educație sunt vaccinați

„Aproximativ 90,45% din angajații școlilor din Italia au primit cel puțin prima doză de vaccin”, au afirmat membrii departamentului comisarului extraordinar pentru situații de urgență, generalul Francesco Figliuolo, care difuzează…
Vezi articolul