Educația a ajuns pe locul 8 la cele mai mari salarii pe sectoare economice în România. Administrația publică e pe 3

7.179 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Salariul mediu net în Educație era pe primele 8 luni din 2018 de 614 euro pe lună. Acest nivel plasează Învățământul ca sector economic pe locul al 8-lea în clasamentul salariilor nete pe sectoare. Cele mai mari creșteri de salarii nete în mediul public au fost în Administrație, între 2015 și 2017, cu un plus și în 2018.
SURSA: CDR/PWC

Topul salariilor nete, potrivit datelor Institutului Național de Statistică prelucrate de către Price WaterHouseCoopers și Coaliția Pentru Dezvoltarea României este următorul. Cele mai mari salarii în mână după sectoare economice sunt în Informații și comunicare1.195 de euro net pe lună. Pe locul al doilea este domeniul Finanțelor, cu 1.147 de euro net pe lună. Pe trei, Administrația publică, unde nivelul salarial a ajuns la 921 de euro net pe lună. Sectorul Utilități – 841 de euro net pe lună, locul 4. Mineritul este la un nivel apropiat de Serviciile profesionale, cu 797, respectiv 788 de euro net pe luna. Locul 8 este ocupat de Educație, unde leafa medie netă a ajuns la 614 euro. Cel mai prost plătit sector este cel al HoReCa, cu doar 341 de euro net pe lună.

 

Citește aici și despre Promisiunile ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, legate de creșterea salarială pentru profesori de la 1 ianuarie 2019. 

Cu cât au crescut salariile medii in Educație anul acesta, aflați aici.

FOTO: pixabay.com


3 comments
  1. Doamna ministru al muncii arată că nu a iubit și nu iubește profesorii. Cât timp în educație preuniversitară coeficienții de salarizare sunt până în 2, praful de va alege de țărișoara cea minunata. Salariile pentru oamenii de partid din primării și administrația publică au fost “fără număr”, că aduc voturi… După peste 15 ani de profesorat, grade date, salariul este de mizerie, sub cel al unui șofer de primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum s-a modificat distribuția mediilor la Evaluarea Națională 2023 în București, după cel mai mare număr de contestații din țară: 4.833 de elevi au medii între 9 și 10, ceea ce va schimba ierarhia elevilor

În București numărul total de contestații la Evaluarea Nationala 2023 a fost de 5.157, adica 15,84% din totalul lucrărilor. Dintre acestea, 3.352 de contestații au fost la Limba și literatura română,…
Vezi articolul

Educația financiară, prin ochii elevilor din rural: Jumătate dintre participanții la un sondaj cred că o persoană educată financiar are bani pentru traiul zilnic, dar și pentru economii / 60% doresc să afle ce afacere să-și deschidă

O persoană educată din punct de vedere financiar are bani pentru viața de zi cu zi, dar face și economii, cred jumătate dintre elevii din mediul rural care au participat…
Vezi articolul